مذهبی
عید مبعث چه روزی است ۱۴۰۳ | تاریخچه عید مبعث حضرت رسول اکرم
عید مبعث یکی از ایام مذهبی برای مسلمین میباشد. مردم در عید مبعث به یکدیگر تبریک میگویند.
مذهبی
عید مبعث یکی از ایام مذهبی برای مسلمین میباشد. مردم در عید مبعث به یکدیگر تبریک میگویند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، عید مبعث یکی از اعیاد دوست داشتنی برای مسلمین میباشد. عید مبعث به پیامبری رسیدن پیامبر خاتم میباشد. این روز تعطیل رسمی است و باعث شده افراد در این روز جشن بگیرند. عید مبعث در تاریخ ۲۷ رجب قرار دارد.عید مبعث در نهم بهمن ماه قرار دارد. عید مبعث روزی است که پیامبر حضرت جبرئیل را دیدند. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
روز عید مبعث در تقویم شمسی سال ۱۴۰۳برابر است با سه شنبه، ۹بهمن [ دلو ] ۱۴۰۳، ۹/ ۱۱/ ۱۴۰۳
این روز در تقویم قمری سال ۱۴۴۶ برابر است با الثلاثاء، ۲۷ رجب [ ماه حرام ]، ۲۷ / ۷ / ۱۴۴۶
این روز در تقویم میلادی سال ۲۰۲۵ برابر است با January 28, Tuesday، ۲۰۲۵-۱-۲۸
عید مبعث
سه شنبه، ۹ بهمن ۱۴۰۳ و ۲۷ رجب در تقویم رسمی ایران سال ۱۴۰۳ تعطیل رسمی است/نمناک
مبعث حضرت رسول اکرم (ص)، روزی است که آغاز رسالت پیامبر اسلام را بهطور رسمی در تاریخ بشریت رقم زد.
این رویداد مهم در ۲۷ رجب سال ۶۱۰ میلادی در غار حراء در نزدیکی مکه مکرمۀ عربستان رخ داد.
در آن زمان، حضرت محمد (ص)، که در سن چهل سالگی قرار داشت، شبها به غار حراء میرفت تا در آن مکان خلوت، به تفکر و عبادت پردازد.
در یکی از شبها، در حالی که حضرت مشغول عبادت و تفکر بود، جبرئیل امین با وحی الهی به او نازل شد و نخستین آیات قرآن، یعنی آیاتی از سورۀ علق (آیه ۱ تا ۵)، بر او وحی گردید:
“اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ، خَلَقَ الْإِنسَانَ مِنْ عَلَقٍ، اقْرَأْ وَرَبُّکَ الْأَکْرَمُ، الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ، عَلَّمَ الْإِنسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ.”
این وحی آغازگر رسالت حضرت محمد (ص) بود و او مأموریت یافت تا پیام توحید و دعوت به پرستش خدای یکتا را به مردم مکه و سراسر جهان ابلاغ کند.
پس از این واقعه، حضرت محمد (ص) با راهنمایی و ارشاد مردم به سوی خداوند، دینی جدید بهنام اسلام را بنیانگذاری کرد.
مبعث نه تنها نقطه آغاز رسالت حضرت محمد (ص) بود، بلکه آغازگر تغییرات عظیم در تاریخ بشریت و مسیر تکامل معنوی انسانها بهشمار میرود.
در این روز، خداوند پیامبر خود را بهعنوان “رحمه للعالمین” (رحمت برای جهانیان) معرفی کرد و با نازل کردن وحی، ایشان را بهعنوان پیشوای دینی و اجتماعی مسلمانان برگزید.
امروز، مسلمانان در سراسر جهان با برگزاری مراسمهای مختلف، به یاد این روز مبارک و جایگاه والای پیامبر اسلام، حضرت محمد (ص) ارادت میورزند و از آموزههای ایشان در زندگی فردی و اجتماعی بهره میگیرند./آناژورنال
در ۲۷ رجب سال چهلم عامالفیل پیامبر (ص) بر فراز کوه حرا و در میان غار مشغول مناجات با خدا بود، ناگاه پیک وحی، جبرئیل امین بر آن حضرت نازل شد و آیات آغازین سوره علق را همراه مژده رسالت، برای آن حضرت خواند: «بخوان به نام پروردگارت که جهان را آفرید، همان کس که انسان را از خون بستهای خلق کرد، بخوان که پروردگارت از همه بزرگوارتر است، همان کسی که به وسیله قلم تعلیم داد، و به انسان آن چه را نمی دانست، آموخت». به این ترتیب آغاز وحی و بعثت، با نام خدا و با خواندن و قلم و علم و آموزش آمیخته با توحید، شروع شد و این واژه های زرین وحی، بیانگر آن است که بعثت یعنی: رستاخیز معنوی، و انقلاب در همه امور، که اساس آن انقلابها، انقلاب فرهنگی و آگاهی بخشی در همه زمینههاست./صفحه اقتصاد
پیروان شیعه معتقدند خاتم المرسلین حضرت محمد (ص) در روز ۲۷ ماه رجب سال عام الفیل یا به عبارتی ۱۳ سال پیش از هجرت ایشان به شهر مدینه، به پیامبری مبعوث گردید. لذا این روز توسط شیعیان گرامی داشته شده و عید مبعث را با برپایی مراسم و آیینهای باشکوه جشن میگیرند. به طوری که اجرای هر کدام از اعمال مربوط به عید مبعث، آثار و برکات گسترده ای در زندگی دارد.
پیروان اهل سنت اطلاع دقیقی از تاریخ مبعوث شدن پیامبر اسلام به مقام نبوت نداشته و حتی در روزهای مورد نظر نیز دچار شک و شبهه هستند. ولی در برخی از روایت اهل سنت آمده، حضرت محمد (ص) در روز هفدهم یا هجدهم یا نوزدهم ماه مبارک رمضان، به پیامبری مبعوث گردیده اند. با توجه به نامشخص بودن تاریخ دقیق این عید بزرگ در نزد اهل سنت، آنها عید مبعث را جشن نمیگیرند./فردای تازه
اندیشه معاصر
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.