عادات مضر و اشتباهات بهداشتی که هر روز انجام میدهیم
وقتی صحبت از عادت مضر میشود، منظورمان تنها استعمال دخانیات و بد غذایی نیست بلکه مواردی است که در زندگی مدرن امری عادی شده.
وقتی صحبت از عادت مضر میشود، منظورمان تنها استعمال دخانیات و بد غذایی نیست بلکه مواردی است که در زندگی مدرن امری عادی شده.
ممکن است شما هم بدون آگاهی، خود را در معرض اشتباهات خطرناک بهداشتی قرار داده باشید. بعضی از اشتباهات بهداشتی که به نظرمان معمولی میآیند، میتوانند باعث ابتلا به بیماریهای مختلف شوند به همین دلیل، رعایت بهداشت در هر محیطی بسیار اهمیت دارد.
باید آگاه باشیم که کارهایی که بهنظرمان معمولی میآیند، مثل شستن دستها به درستی، استفاده از ماسک در محیطهای پرجمعیت، نظافت مناسب و… به ما کمک میکنند تا از بیماریها دور بمانیم و از ابتلا به آنها جلوگیری کنیم.
لمس مدام پوست صورت
دست زدن به صورت یک عادت شایع است که باید از آن دوری کنیم. طبق بررسی ها، افراد به طور میانگین نزدیک به چهار بار در هر ساعت دست به صورت میزنند که این عادت ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی شود.
تحقیقات نشان میدهد که میز کارها در ساختمانهای اداری، هر اینچ مربع آنها حاوی صدها برابر بیشتر باکتری نسبت به صندلیهای توالت هستند بنابراین، وقتی دستهایمان را بر روی این سطوح قرار میدهیم و سپس آنها را به پیشانی و صورتمان میبریم، در واقع باکتریها را به پوست وارد میکنیم. این عمل باعث افزایش احتمال بیمار شدن و ایجاد جوش میشود. همچنین، مالیدن صورت و دست زدن منافذ آن ممکن است مسدود شوند و این منجر به جوش زدن تا دو هفته آینده خواهد شد.
بهتر است از این عادت جلوگیری کنیم و به رعایت بهداشت دست و صورت اهمیت دهیم. شستن دستها به درستی و عدم لمس صورت با دستهای کثیف میتواند به حفظ پوست سالم و جلوگیری از ابتلا به بیماریها کمک کند. همچنین، مراقبت مناسب از پوست و استفاده از محصولات مناسب به شما کمک میکند تا از مشکلات پوستی ناشی از مالیدن مکرر پوست جلوگیری کنید.
مالیدن چشم ها
مالش چشم ممکن است به بیماری کراتوکونوس که باعث ضعف و نازک شدن قرنیه و از دست دادن بینایی میشود، منجر شود. مالیدن چشم ها علاوه بر انتقال باکتری های موجود در دست به داخل چشم، مشکلات دیگری را برای سلامت این عضو مهم ایجاد میکند.
نگه داشتن ادرار
این عادت غلط میتواند به مشکلات جدی از جمله عفونت دستگاه ادراری و مثانه منجر شود و حتی میتواند باعث ضعف ماهیچههای کنترل کننده مثانه و بیاختیاری شود.
غذا خوردن حین کار
غذا خوردن روی میز کار مشکلاتی را به دنبال دارد. این اقدام میتواند به مصرف بیشتر کالری منجر شود و تأثیرات آن در روزهای بعدی نیز ادامه داشته باشد. بهتر است هنگام غذا خوردن تمرکز کامل روی غذا باشد و حواس پرتی را کاهش داده، وظایف دیگر را در ساعتهای غذاخوردن ترک کرده و فقط به غذای خود تمرکز کنید. این کار میتواند باعث مصرف متعادلتر و کمتر کالری شود و از پرخوری جلوگیری کند.
بی تحرکی و پشت میز نشینی طولانی مدت
نشستن طولانی مدت بر روی صندلی مضر است. تحقیقات نشان میدهد که افرادی که برای مدت طولانی نشستهاند، با خطر چاقی، بیماریهای قلبی، دیابت، سکته مغزی و حتی مرگ روبهرو میشوند. جالب است بدانید که هر یک ساعت اضافی نشستن در روز، حدود 50 درصد خطر از کارافتادگی فیزیکی را افزایش میدهد. نشستن طولانی مدت حتی برای افرادی که روزانه ورزش میکنند نیز مضر است، پس برای جلوگیری از این مشکلات، هر 30 یا 60 دقیقه یکبار برای چند دقیقه از صندلی خود بلند شوید.
استفاده بیش از حد از گوشی موبایل
چک کردن مداوم شبکههای اجتماعی ممکن است زندگی مشترک شما را به خطر بیندازد. تحقیقات نشان میدهد کسانی که بیشتر از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند، نسبت به کسانی که از آنها چشمپوشی میکنند، دو برابر بیشتر در مورد ترک همسر خود فکر میکنند. این شبکهها ممکن است حسادت را بین شریک زندگی شما ایجاد کند و باعث کاهش اعتماد به همدیگر شود.