به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، در این خبر از اندیشه معاصر به تشریح جزئیات صدور یک روزه احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری/ خبر خوش مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری پرداخته ایم.
یک خبر جدید از صندوق بازنشستگی کشوری در راه است که در اندیشه معاصر به شرح کامل آن پرداخته ایم و صدور یک روزه احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری را همانطور که معاون امور فنی و بیمه ای صندوق بازنشستگی کشوری خبر داد در ادامه بیان کرده ایم.
یک خبر جدید از صندوق بازنشستگی کشوری
مسعود پزشکیان با بیان اینکه همسانسازی حقوق بازنشستگان اقدامات در حال انجام است، از تراز نبودن منابع پیش بینی شده در این زمینه برای انجام تعهدات دولت سخن گفت و اعداد را چنین بیان کرد: «کل پول بالای ۷۰ همت است؛ آنچه که در قانون آمده ۲۰ همت است و پیگیری میکنیم آن ۵۰ همت را از کجا پیدا کنیم. یک توقع ایجاد کردیم و منابعی دیدهایم که وجود ندارد.»
در همین زمینه فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت نیز در نخستین نشست خبری خود تاکید کرد: وقت آن هست که صندوقهای بازنشستگی وظیفه خود را در قبال بازنشستگان انجام بدهند و تلاش بر این است که بازنشستگان هیچ گونه آسیب نبینند؛ باید به آثار تورمی این اقدامات هم توجه داشت.
مهاجرانی با برشمردن برنامه دولت برای قشر بازنشسته ادامه داد: تلاش میکنیم نوسانات درآمدی بازنشستگان را اذیت نکند و آقای پزشکیان تاکید کردند مردم را غافلگیر نخواهند کرد و بدون اطلاع آنها تصمیمی گرفته نخواهد شد.
اینکه وظیفه صندوقهای بازنشستگی در قبال جامعه تحت پوشش چیست و چرا باید افزایش حقوق بازنشستگان به نرخ تورم نزدیک باشد، موضوعی بود که در گفتوگو با اکبر شیرمحمدی کارشناس حوزه رفاه و تامین اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت.
یک خبر جدید از صندوق بازنشستگی کشوری
شیرمحمدی درباره وظایف صندوق های بازنشستگی در قبال بازنشستگان ضمن تایید اظهارات سخنگوی دولت در این زمینه گفت: البته باید توجه داشت که صندوقهای بازنشستگی در اجرا بر اساس مقررات به وظایف خودشان عمل میکنند و نمیتوانند به صورت خودسر عمل کنند.
وی ادامه داد: مهمترین موضوع در افزایش و یا اجرای متناسب سازی بحث تامین منابع مالی است که باید تامین شود و سازمان برنامه و بودجه آن را ببیند و منابع و اعتبار آن را تصویب کند و سپس صندوقهای بازنشستگی بر اساس آن افزایش، احکام بازنشستگان را صادر کنند.
کارشناس حوزه رفاه و تامین اجتماعی با بیان اینکه در صورت پیش بینی اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه، صندوق های بازنشستگی در اسرع وقت میتوانند احکام بازنشستگان را صادر کنند، افزود: اکنون در تامین اعتبار مربوط به متناسب سازی حقوق بازنشستگان با کمبود بودجه مواجه هستیم.
شیرمحمدی به وابستگی صندوقهای بازنشستگی بویژه صندوق بازنشستگی کشوری به منابع و بودجه عمومی دولت اشاره کرد و گفت: در حال حاضر منابع این صندوق در حدود ۷۲ تا ۷۵ درصد وابسته به منابع عمومی بودجه است.
این کارشناس حوزه رفاه و بازنشستگی ادامه داد: اگر گفته میشود صندوق بازنشستگی کشوری تا ۹۰ درصد به بودجه عمومی دولت وابسته است، به این دلیل است که دولت می بایست سهم کارفرمایی خود را بابت بازنشستگی کارکنانش به صندوق بپردازد.
وی این نکته را یادآور شد که در کسورات بیمه بازنشستگی ۲۲.۵ درصد سهم کارفرمایی و ۱۳ درصد سهم بیمه شده درنظر گرفته می شود که با در نظر گرفتن وابستگی ۷۵ درصد وابستگی به بودجه عمومی، سهم دولت از صندوق بازنشستگی به ۹۰ درصد میرسد.
به گزارش اندیشه معاصر، شیرمحمدی ادامه داد: با توجه به این اعداد، باید گفت که باید ابتدا تامین منابع از سوی دولت انجام شود تا صندوقها هم بتوانند به وظایف خود و صدور احکام بازنشستگان اقدام کنند.
این کارشناس حوزه رفاه و تامین اجتماعی گفت: متناسب سازی حقوق بازنشستگان که در قالب در برنامه هفتم پیشرفت به قانون تبدیل شد و فرصتی است تا حقوق این قشر ترمیم و به نرخ تورم نزدیک شود.
شیرمحمدی خاطر نشان کرد: بر اساس ماده ۱۲۵ قانون خدمات کشوری که در سال ۸۶ مصوب شد، حقوق بازنشستگان باید متناسب با تورم باشد اما از آنجا که منابع مالی دولت محدود است در سال ۱۳۸۷ این امکان فراهم نشد و در سال های بعد هم مقرر شد تا مطابق با بودجه پیش بینی شده افزایش حقوق بازنشستگان انجام شود.
وی با انتقاد از اینکه افزایش حقوق بازنشستگان در سال های گذشته همواره کمتر از نرخ تورم بوده است، گفت: تداوم این روند سبب شده تا معیشت بازنشستگان با مشکل روبرو شود؛ اگر قرار است این قشر از افزایش نرخ تورم آسیب نبینند، باید سازوکاری اندیشیده شود که این همان خواسته بازنشستگان است.
شیرمحمدی به قانون برنامه هفتم پیشرفت در زمینه همسان سازی حقوق بازنشستگان اشاره کرد و افزود: در بند الحاقی ماده ۲۹ این قانون مقرر شده که به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسب سازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العادههای مستمر مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز دولت، اقدامات لازم را به عمل آورد.
وی ادامه داد: در این بند از قانون دولت مکلف شده است تا در سال اول معادل ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم هرکدام ۳۰ درصد از مابه التفاوت ۹۰ درصد یاد شده را اجرایی کند.
وی افزود: در عمل چون این امکان فراهم نشد و امکان پذیر نبود در سنوات گذشته علاوه بر افزایش حقوق بازنشستگان متناسب سازی نیز اجرا شد، البته متناسب سازی سطح حقوق بازنشستگان را به تورم نزدیک می کند اما مطابق با تورم واقعی نیست.
این کارشناس حوزه رفاه و تامین اجتماعی گفت: به من نظر من آنچه تحت عنوان متناسب سازی در برنامه هفتم توسعه آمده است با عدالت سازگار نیست چراکه برخی از دستگاه ها در عمل امکان افزایش حقوق کارکنان خود را داشتند و حقوق آنها افزایش یافته با متناسب سازی از حقوق بهتری هم بر خوردار می شوند در صورتی که در عمل برخی از دستگاه در عمل امکان و مجوز افزایش حقوق کارکنان خود را نداشتند، بنابراین در برنامه هفتم توسعه می بایست در مقوله متناسب سازی حقوق بازنشستگان بازنگری شود و این موضوع بر اساس عدالت اجرا شود و برای همه بازنشستگان یکسان باشد.
صدور یک روزه احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری
به گزارش اندیشه معاصر، معاون امور فنی و بیمه ای صندوق بازنشستگی کشوری از صدور احکام اصلاحی متناسب سازی حقوق بازنشستگان این صندوق در صورت ابلاغ جداول مربوطه و محاسبه مبلغ متناسب سازی، در اسرع وقت خبر داد.
«رضا فیضی نژاد» با اعلام این خبر اظهار داشت: در صورتیکه سازمان های اداری و استخدامی و برنامه و بودجه نسبت به تهیه و ابلاغ جداول مربوطه اقدام کنند، احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری ظرف ۲۴ساعت و به سرعت قابل صدور است.
وی تاکید کرد: براساس دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر ضرورت اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان عزیز کشوری در دولت جدید، این صندوق با جدیت پیگیر دریافت جداول و محاسبه مبلغ متناسب سازی است تا هرچه سریعتر احکام اصلاحی مربوطه را صادر نماید.
فیضی نژاد تصریح کرد: طبق ماده ۴ آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری موضوع تصویب نامه شماره ۶۸۹۶۹/ت۶۲۷۷۰هـ مورخ ۱۴۰۳/۵/۱ هیات وزیران، مقرر شده تا سازمان اداری و استخدامی و برنامه و بودجه کشور جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقه بندی بازنشستگان را براساس مبلغ پرداختی توسط شاغلان مشابه و همطراز در پایه، رتیه، مرتبه، طبقه، درجه، گروه یا سایر عناوین مشابه و با ملاک قرار دادن ۳۰سال سابقه تهیه و به این صندوق ابلاغ نمایند.
وی افزود: تا این لحظه، جداول مربوط به اجرای قانون که مبنای محاسبه مبلغ متناسب سازی برای هر بازنشسته و همچنین افراد مشمول، از سوی سازمان های مذکور ابلاغ نشده است.
معاون فنی و امور بیمه ای صندوق بازنشستگی کشوری تاکید کرد: با وجود مباحث مربوط به جداول متناسب سازی و منابع مالی مورد نیاز، صندوق بازنشستگی کشوری آمادگی دارد به محض دریافت جداول و تامین منابع مالی به سرعت و ظرف ۲۴ ساعت نسبت به صدور الکترونیک احکام بازنشستگان مشمول اقدام کند./اندیشه معاصر
همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از مهمترین بخشهای جامعه است که باید به آن رسیدگی شود. همسان سازی حقوق بازنشستگان هر سال اجرا میشود . با ابلاغ همسان سازی حقوق بازنشستگان دل خیلی از مستمری بگیران شاد شده است و انها را خوشحال کرده. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
نحوه دریافت حکم حقوق احکام جدید بازنشستگان کشوری ۱۴۰۳
۱شخص ابتدا، باید مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سایت صندوق بازنشستگی کشوری یعنی cspf.ir را جست و جو نماید تا مطابق تصویر زیر وارد صفحه اصلی سایت شود.
۲برای دریافت حکم حقوق احکام جدید بازنشستگان کشوری و حکم همسان سازی حقوق بازنشستگان ، شخص باید بر روی گزینه حقوق که در تصویر با فلش قرمز مشخص گردیده، کلیک نماید.
۳در صفحه جدید؛ یعنی صفحه درگاه خدمات الکترونیکی سایت صندوق بازنشستگی کشوری، شخص باید بر روی گزینه دریافت فیش و حکم حقوقی کلیک کند.
همسان سازی حقوق بازنشستگان
۴اکنون فرد برای دریافت حکم حقوق احکام جدید بازنشستگی کشوری ۱۴۰۳ خود، باید اطلاعات مربوط به ورود به سامانه را در کادرهای مربوطه وارد کرده و دکمه ورود را کلیک نماید.
پس از اینکه فرد وارد پورتال شخصی خود در سامانه درگاه خدمات الکترونیکی صندوق بازنشستگی کشوری گردید، میتواند برای مشاهده و دریافت حکم حقوق احکام جدید بازنشستگی کشوری خود اقدام کند./اندیشه معاصر
معرفی درگاه فیش حقوقی بازنشستگی کشوری eservices.cspf.ir
در ارتباط با معرفی درگاه فیش حقوقی بازنشستگی کشوری eservices.cspf.ir می توان شرح داد که با پیشرفت تکنولوژی برخی از خدمات به شکل غیر حضوری ارائه شده و امروزه دیگر نیاز به حضور در سازمان ها جهت دریافت فیش حقوقی نمی باشد. هر کارمند یا بازنشسته می تواند از طریق مراجعه به سامانه های اینترنتی برای دریافت مدرک اقدام کرده و جزئیات آن را بررسی نماید.
سامانه فیش حقوقی صندوق بازنشستگی کشوری eservices.cspf.ir فیش حقوقی اشخاص را برای عموم قابل مشاهده نساخته و در واقع امکان دریافت مدرک را تنها پس از طی کردن مراحل ورود به سامانه فراهم خواهد نمود. بنابراین هر بازنشسته می بایست اطلاعات هویتی خود را در فرم ورود درج کرده یا مراحل دریافت با کدملی را طی نموده تا در نهایت مدرک مربوط به خود را مشاهده نماید، زیرا اشخاص اجازه بررسی مستندات مربوط به سایر بازنشستگان را نداشته و از حریم خصوصی افراد محافظت خواهد شد.
در جواب این پرسش که فیش حقوقی فرهنگیان بازنشسته چیست، باید اظهار داشت که این مدرک از سوی سازمان محل کار برای کارمندان و بازنشستگان صادر شده که بازنشسته ها می توانند از طریق سایت صندوق مربوطه فیش را مشاهده کنند. در مدرک اطلاعات مربوط به میزان دریافتی و کسورات درج شده و همچنین جزئیاتی در خصوص وام های اخذ شده قابل مشاهده خواهد بود.
غالبا اشخاص برای ضمانت اطرافیان خود نیاز به فیش حقوقی داشته، زیرا این فیش نمایانگر حقوق دریافتی بازنشستگان بوده و واجد شرایط به حساب آمدن آن ها را برای ضمانت مشخص خواهد کرد. بازنشسته در صورتی که از دریافتی کافی برخوردار نباشد اجازه ضمانت نداشته و به همین دلیل بانک ها از طریق بررسی مدرک در خصوص واجد شرایط بودن یا فاقد شرایط به حساب آمدن ضامنین تصمیم گیری خواهند نمود.
راهنمای ورود به سامانه فیش حقوقی بازنشستگی کشوری
در راهنمای ورود به سامانه فیش حقوقی بازنشستگی کشوری باید شرح داد که لازمه اخذ مدرک از سامانه اینترنتی، درج اطلاعات هویتی در فرم های ورود و دسترسی به حساب کاربری خواهد بود. بنابراین بازنشستگان می بایست مراحل دریافت فیش حقوقی صندوق بازنشستگی کشوری با کدملی را طی کرده یا سایر روش ها را امتحان نمایند که راهنمای کامل در ادامه آمده است
ابتدا می بایست نشانی “سامانه فیش حقوقی صندوق بازنشستگی کشوری eservices.cspf.ir” را در مرورگر جستجو کرده و سپس روی “ورود به سامانه” کلیک نمود.
در ادامه اشخاص می توانند یکی از شیوه های ورود را مانند رمز ثابت، شناسایی دو عاملی یا شناسایی سه عاملی انتخاب کنند.
در نهایت فرم ورود به سامانه نمایش داده شده که برای مثال فرم ورود با رمز ثابت شامل فیلدهای زیر می باشد.
در پاسخ به این سوال که اطلاعات لازم برای ورود به سامانه فیش حقوقی صندوق بازنشستگی کشوری چیست باید شرح داد که جهت ورود از طریق روش رمز ثابت تنها نیاز به درج نام کاربری و رمز عبور در فرم ها بوده اما متقاضیان روش شناسایی دو عاملی نیاز به شماره تلفن همراه خواهند داشت. برای دسترسی به حساب کاربری از طریق روش سه عاملی هر بازنشسته باید کد ملی، اطلاعات مربوط به دفتر کل و شماره حساب را در فرم تایپ کرده و روی ورود کلیک نماید.
نحوه دریافت فیش حقوقی بازنشستگان کشوری
بررسی نحوه دریافت فیش حقوقی بازنشستگان کشوری اهمیت بالایی داشته زیرا هر بازنشسته از طریق دریافت این فیش می تواند اطلاعات کافی در خصوص دریافتی خود به دست آورده و با میزان کسورات مربوط به وام ها یا سایر موارد آشنا شود. در ادامه راهنمای تصویری دریافت مدرک از طریق سامانه فیش حقوقی صندوق بازنشستگی eservices.cspf.ir آمده و قابل مشاهده می باشد.
ابتدا باید نشانی “eservices.cspf.ir” را در مرورگر تایپ نموده و سپس روی “دریافت فیش حقوقی” کلیک کرد.
حالا می توان گزینه “ورود” یا “ثبت نام” را انتخاب نموده و یکی از روش های ورود را گزینش نمود که امکان ورود از طریق دولت من نیز وجود خواهد داشت.در صورت انتخاب روش شناسایی دو عاملی بازنشستگان می بایست شماره تلفن همراه را در فرم تایپ کرده و منتظر دریافت پیامک حاوی کد ورود بمانند، امکان انتخاب سایر روش ها و دریافت با کدملی نیز وجود دارد.در صورت انتخاب گزینه “ثبت نام”، فرم زیر نمایش داده شده و می بایست با کد ملی و شماره تلفن همراه ثبت شده به نام کاربر تکمیل شود.پس از ورود به حساب فردی می توان سال مورد نظر را انتخاب کرده تا فیش حقوقی ارائه گردد.
نکته قابل توجه در خصوص نحوه دریافت فیش حقوقی بازنشستگان کشوری این بوده که در گذشته تمامی این خدمات به شکل حضوری ارائه شده، اما در حال حاضر به صورت اینترنتی می توان مراحل اخذ مدرک را طی نمود. بازنشستگان پس از دریافت وام های متعدد می توانند از طریق بررسی فیش حقوقی اطلاعاتی در خصوص میزان کسورات مربوط به وام کسب کرده و در صورت افزایش کسورات، دلیل آن را جویا شوند.
محدودیتی برای اخذ فیش حقوقی از سایت صندوق بازنشستگی کشوری اعمال نشده و بازنشستگان در ۲۴ ساعت شبانه روز می توانند خدمات دریافت کنند. همچنین باید اشاره کرد که مانعی برای اخذ فیش حقوقی چند باره در روز وجود نداشته و برای مثال در صورت عدم ذخیره سازی یا حذف شدن مدرک دریافتی، می توان مجدد وارد سایت شده و آن را مشاهده نمود.
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.
موسوی
15 آبان 1403
با سلام ...مطلب را بادقت خواندم متاسفانه سازمانها و وزارت توپ را زمین دیگری میاندازد وبدخبخت بازنشسته بازیچه شده..آقا یکی نیست به پرسه که وظایف صندوقها با اون حقوقهای نجومی و سازمان عریض و طویل این شده که جداول را بگیرد ودرعرض یک روزه حکم صادر کند و هر دفعه یادآوری کند چگونه وارد سایت شوید وحکم وفیش بگیرید..و در یکی دو روز اول حمله نگید به نوبت بیایید..بابا این سازمانها را در یک مجموعه کوچک در گوشه ای از وزارتخانه سازمان برنامه و بودجه جای بدید کارکنند کار دیگری نمیکنند درکل شهرها هم شعبه دارند