عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خبر داد:

سنوات بازنشستگی کارگران و کارمندان تا ۲ سال آینده تغییر نمی کند/ روند پلکانی «افزایش سنوات بازنشستگی»

آخرین وضعیت سنوات بازنشستگی کارگران و کارمندان را در اندیشه معاصر بخوانید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، سنوات بازنشستگی کارگران و کارمندان تا ۲ سال آینده تغییر نمی کند؛ این جدیدترین جمله در مورد سنوات کارگران و کارمندان است که عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرده است. بالاخره بعد از رفت و برگشت های پی در پی مواد مربوط به بیمه و بازنشستگی در لایحه برنامه هفتم توسعه، وکلای ملت با تصویب ماده ۲۹ لایحه برنامه تکلیف سن بازنشستگی و حق بیمه قشرهای مختلف را روشن کردند که شرح کامل آن را در اندیشه معاصر می خوانید.

به گفته محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، سقف سنوات خدمت حداکثر ۳۵ سال تعیین شده است و سقف سن بازنشستگی برای آقایان ۶۲ سال و برای خانم‌ها ۵۵ سال تعیین شد.

احسان ارکانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: درباره مصوبه بازنشستگی باید توجه داشته که اولاً تا دو سال آینده هیچ تغییری در سنوات بازنشستگی کارگران و کارمندان رخ نخواهد داد. همچنین بعد از دو سال روند افزایش سنوات بازنشستگی به صورت پلکانی صورت گرفته است در صورتی که دولت به دنبال اجرای یکسان افزایش دو ساله سنوات برای همه از هم اکنون بود.

علاوه بر این در مقابل این افزایش سنوات بازنشستگی، مجلس با وجود مخالفت دولت همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تا ۹۰ درصد حقوق دریافتی شاغلان را پیش بینی کرده است که با همه بارسنگین مالی دستاورد مهمی در مجلس یازدهم است که نباید نادیده گرفته شود.

دولت به علت عدم توان مدیریت صندوق‌های بازنشستگی و تأمین اجتماعی به دنبال رفع ناترازی این صندوق‌ها است اما مجلس همه تلاش خود را کرده تا با کنترل تصمیمات دولت در این حوزه، کمترین فشار به مردم بیاید./کانال کارگزینی آموزش و پرورش

پیش‌بینی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تا ۹۰ درصد حقوق شاغلان

مجلس شورای اسلامی دو تصمیم مهم در ارتباط با بازنشستگان اتخاذ کرد؛ یکی افزایش سن بازنشستگی و دیگری همسان‌سازی حقوق بازنشستگان.

بر این اساس، قرار است سن بازنشستگی برای آقایان ۶۲ سال و برای خانم‌ها ۵۵ سال باشد. درباره مصوبه کمیسیون تلفیق متناسب‌سازی که شامل همه بازنشستگان می‌شود هم دولت مکلف است حقوق بازنشستگان را تا ۹۰ درصد با حقوق شاغلان هم‌تراز کند.

بازنشستگان امروز بیش از هر زمان دیگری با مشکلات معیشتی دست به گریبان هستند و تورم بالای ۴۰ درصد فشاری زیادی را به زندگی آنها تحمیل کرده است. در چنین شرایطی حقوق آنها بسیار اندک و بیشتر از ۸۰۰ هزار نفر از بازنشستگان دریافتی کمتر از پنج میلیون تومان دارند که پاسخگوی هزینه‌های آنها نیست و به همین دلیل شاهد روی آوردن آنها به مشاغل با ارزش افزوده پایین مثل مسافرکشی هستیم. در همین ارتباط، کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم تصویب کرد تا حقوق بازنشستگان و شاغلان متناسب‌سازی شود و حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد حقوق شاغلان برسد. البته اگر این مهم در ادامه به مرحله اجرا برسد.

۳ نکته درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

در ارتباط با همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، احسان ارکانی- عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به سه نکته اشاره کرده و به خانه ملت گفته است: اولاً تا دو سال آینده هیچ تغییری در سنوات بازنشستگی کارگران و کارمندان رخ نخواهد داد.

همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری

پیش‌بینی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تا ۹۰ درصد حقوق شاغلان

ثانیاً بعد از دو سال آینده روند افزایش سنوات بازنشستگی به صورت پلکانی خواهد بود، در صورتی که دولت به دنبال اجرای یکسان افزایش دو ساله سنوات برای همه از هم اکنون باشد.ثالثاً در مقابل این افزایش سنوات بازنشستگی، مجلس با وجود مخالفت دولت همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تا ۹۰ درصد حقوق دریافتی شاغلان را پیش‌بینی کرده است.

سن بازنشستگی بیشتر می‌شود

مجلس روز گذشته با افزایش سن بازنشستگی نیز موافقت کرد. بر همین اساس، بیمه‌پردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی اضافه نمی‌شود.

بیمه‌پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه می‌شود.

 بیمه‌پردازانی که ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه اضافه می‌شود.

بیمه‌پردازانی که مطابق قوانین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهار ماه اضافه می‌شود.

و بیمه‌پردازانی که مطابق قوانین تا ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه می‌شود.

پایان/*

اندیشه معاصر را در روبیکا دنبال کنید.

برای عضویت در کانال بله اندیشه معاصر کلیک کنید.

برای عضویت در کانال تلگرامی اندیشه معاصر کلیک کنید.