نگارخانه
سریال طوبی چند قسمتی است| زمان و ساعت پخش سریال طوبی
سریال طوبی یکی از فیلمهای قشنگ صدا و سیما است که توجه تمامی افراد را به خود جلب کرده است و مهاطبین زیادی دارد.
نگارخانه
سریال طوبی یکی از فیلمهای قشنگ صدا و سیما است که توجه تمامی افراد را به خود جلب کرده است و مهاطبین زیادی دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، سریال طوبی یکی از نمایش های قشنگی است که این روز ها در شبکه یک صدا و سیما در حال پخش است. سریال طوبی مخاطبین زیادی از هر رنج سنی به خود اختصاص داده است. سریال طوبی بعد از زنده بودن فخر الدین توانست شوک خوبی به برنامه خود بدهد و مردم را بیشتر کنجکاو ادامه فیلم کند. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
هر شب ساعت ۲۲:۱۵ از شبکه یک سیما پخش می شود.
بازپخش این سریال در ساعات ۲:۱۵ و ۱۵:۱۵ است./وقت صبح
این سریال از همان قسمتهای نخست مورد انتقادهای زیادی قرار گرفت و در ادامه نیز به انتقادها افزوده شد، از ضعف کارگردانی و روایت قصه به صورت ضعیف، تا بازی کلیشهای، مصنوعی و گاها اغراقآمیز بازیگران و فیلمبرداری، طراحی صحنه و لباس نامناسب، تا نپرداختن به جزئیات مورد نقد واقع شدند.
فیلم نیوز: اینکه مخاطب با تلویزیون دچار قهر شده، مسئلهای است که مدیران نیز به آن اذعان کردهاند. در چنین شرایطی کار برای سریالسازان سختتر است؛ چون باید از همان قسمت اول میخ را محکم بکوبند و با قلاب درام، بیننده را با خود همراه کنند. «طوبی» در سه قسمت ابتدایی ضعیف پیش رفت و تازه یخ آن با کمک ماجرایی معمایی –پلیسی تا حدودی باز شده. البته میدانیم که سختپسندها با چنین تمهیداتی جذب «طوبی» نمیشوند؛ ولی اگر قصه با همین دستفرمان پیش برود، میتوان امیداور بود که از سقوط به پرتگاه نجات خواهد یافت.
گروه تحلیلی فیلم و سریال باشگاه خبرنگاران جوان: با وجود اینکه برخی از اختلاف سن قربانی با سن طوبی انتقاد کردهاند، نگاهی به نمونههای مشابه از سریالهای تاریخی و حتی معاصر در دهههای اخیر نشان میدهد کم نبودهاند بازیگرانی که سنشان با سن نقشی که بازی کردهاند، تفاوت داشته و ضربهای هم به سریال وارد نشده است. قربانی در نقش طوبی برای مخاطبباورپذیر است و نشان داده که در بازیگری دارای تعریف و چارچوب است.
همچنین در قسمتهای اول و سوم بستههای گز کرمانی که الان در بازار موجود هست و موتور سیکلت پلاک دار به نمایش درآمد که در خبرگزاریها و فضای مجازی واکنشهای زیادی به همراه داشت و به عنوان گاف و سوتی از آن یاد کردند که نه این بستههای گز در آن زمان وجود داشتند و نه هم موتورها دارای پلاک بودند.
احتمالاً این سریال ۴۰ یا ۵۰ قسمتی باشد. پیگیریها نشان میدهد این سریال بیگپروداکشن ۴۰ سال دوره تاریخی از اوایل دهه ۱۳۵۰ تا ۱۳۹۰ را روایت میکند و یک قصه عاشقانهای را در دل این تاریخ روایت میکند، میانِ این روایتها البته موضوع خانواده اهمیت بسزایی دارد و بخش پیادهروی اربعین آن بخش مهم داستان بهشمار میرود.
گفته میشود «طوبی» کاری است که با یک نگاه جدید و منطقهای، پیش میرود تا جایی که نهایتاً یک پروژه بینالمللی از آب درآید که بتوان آن را به کشورهای منطقه هم ارائه کرد./خبربان
امین زندگانی، بازیگر سینما و تلویزیون در ویژه برنامه تلویزیونی درباره این سریال که برداشتی آزاد از کتاب «اربعین طوبی» است اعلام کرد: به گفته سید حسین امیرجهانی، فیلمنامهنویس فقط ۱۰ درصد داستان اقتباس کامل از کتاب «اربعین طوبی» است و سایر حواشی و داستان ناشی از خلاقیت فیلمنامهنویس بوده است. کتاب «اربعین طوبی» کتاب بینظیری است. من متاسفم که دیر متوجه این رمان شدم و نتوانستم قبل از «طوبی» کتاب را مطالعه کنم و چقدر خوشحالم که سریال باعث شد اقبال به کتاب بیشتر از قبل بشود و تیراژ کتاب بالا برود. من به عنوان نماینده تیمم اینجا حضور دارم. گروهی که ۱۰ ماه عاشقانه کنارهم بود و خاطرات تلخ و شیرینی را پشت صحنه سپری کرد.
زندگانی به تشریح سریال «طوبی» پرداخت و افزود: «طوبی» حکایت خانوادهای در تهران است که طی یک حادثه وارد مسیر سیاسی میشوند و مربوط به مبارزان انقلاب است. بدین ترتیب، اسامی لیست مبارزان انقلابی که در یک کیف قرار دارد، به دست پدر «طوبی» میرسد. این موضوع آغازگر یکسری اتفاقات است. فخرالدین که مامور شده از نجف وارد تهران شود و کیف را به نجف برساند، با «طوبی» برخورد میکند. به دلیل کشته شدن پدر «طوبی» مرگ پدر این خانواده به گردن فخرالدین میافتد. داستان ادامه مییابد تا دختر این خانواده به ناچار مجبور به مهاجرت به سمت عراق میشود.
بازیگر نقش فخرالدین خبر داد: اگر توفیق نصیبمان شود و خستگی از تن آقایان حسینی، سلطانی و امیرجهانی در رفته باشد، شاید فصل دوم «طوبی» ساخته شود. فکر میکنم این سریال ظرفیت فصل دوم را داشته باشد.
اول اینکه «طوبی» سریالی اقتباسی محسوب میشود و براساس کتاب «اربعین طوبی» نوشته سید محسن امامیان ساخته شده است. این داستان توسط نویسنده ۴۴ساله آن در سال ۱۳۹۵ نوشته شده است و حالا بعد از ۸ سال نسخه نمایشی آن روانه آنتن میشود. داستان درباره دختری بهنام طوبا است که در دهه ۱۳۳۰ به عراق میرود و آنجا ازدواج میکند.
حوادث متعدد میان ایران و عراق بر زندگی او تأثیر عمیقی میگذارد و نهایتاً او راوی زندگی پرفرازونشیبش در جریان راهپیمایی اربعین برای خانوادهاش است، داستانی که با اساسی برگرفته از واقعیت در فضایی دراماتیزه ساخته و پرداخته شده است.
بیتردید اقتباس یکی از ظرفیتهای بزرگ در حوزه نمایش محسوب میشود و هر زمان سازندگان آثار نمایشی بهسمت استفاده از اقتباس رفتهاند، نتایج خوبی به دست آمده است، شاخصترین آنها سریال «قصههای مجید» نوشته هوشنگ مرادی کرمانی و بهکارگردانی کیومرث پوراحمد است که در سال ۱۳۶۹ ساخته شد و اقبالی فراگیر یافت.
نکته حائز اهمیت در حوزه اقتباس این اثر توجه به مسئله روز یعنی راهپیمایی اربعین و اتحاد دو ملت ایران و عراق تحت لوای عشق به حضرت اباعبدالله حسینبن علی علیهما السلام است. متأسفانه با وجود ظرفیت بالای راهپیمایی اربعین، آثار نمایشی ما در این حوزه بسیار فقیر و در حد فیلمهایی مانند «هیهات» مانده است./ترفند باز
اندیشه معاصر
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.