اقتصادی
سامانه ثبت نام وام فرزند آوری | جزئیاتی از وام ازدواج و فرزند آوری در بودجه سال آینده / ۴۹۰ هزار نفر وام فرزند آوری گرفتند؛ ۳۹۸ هزار نفر در صف
وام فرزند آوری 1403 به افرادی که فرزند سوم به بعد خود را به دنیا می آورند، تعلق میگیرد.
اقتصادی
وام فرزند آوری 1403 به افرادی که فرزند سوم به بعد خود را به دنیا می آورند، تعلق میگیرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، وام فرزند آوری یکی از تسهیلات دولتی است که برای حمایت از خانواده ها در راستای تشویق به افزایش جمعیت کشور به آنها اختصاص میابد. مبلغ وام فرزند آوری معمولا بستگی به تعداد فرزندان و شرایط مالی خانواده ها دارد و هر سال ممکن است میزان آن بر اساس مصوبات دولت تغییر یابد. برای دریافت وام فرزند آوری والدین باید شرایط خاصی مانند ثبت نام در سامانه های مربوطه و داشتن کودک جدید را داشته باشند. نحوه دریافت وام فرزند آوری به صورت اقساط ماهانه و با نرخ سود کم است که میتواند به تسهیل هزینه های مربوط به نگهداری و تربیت فرزند کمک کند. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
سامانه ثبت نام وام فرزند آوری به نام سایت فرزند آوری، سایت ثبت نام وام بچه اول و دوم و سامانه ثبت نام وام نوزادان هم در گفتگوهای عادی مردم، شناخته میشود. آدرس اینترنتی این سایت، ve.cbi.ir است که برای ثبت نام تسهیلات فرزند اول، دوم، سوم، چهارم و پنجم میتوانید به آن مراجعه کنید.
وام فرزند آوری
بعد از تکمیل ثبت نام وام در این سامانه، میتوانید به بخش مشاهده وضعیت وام فرزندآوری با کد رهگیری و کد ملی مراجعه کنید تا آخرین وضعیت درخواست تسهیلات خود را ببینید. (تصویر زیر، عکس نخستین صفحه ورود به این سامانه است که برای شروع ثبت نام میبایست بر روی دکمه “سامانه تسهیلات قرض الحسنه فرزند” کلیک کنید. توضیحات کاملتر نحوه ثبت نام در این سامانه در ادامه آورده شده است.)
سایت ثبت نام وام فرزند آوری، سامانهای است که اولین بار، دولت برای تامین هزینههای تولد فرزندان به خانوادهها معرفی کرد. البته که مدتی قبلتر، مردم میتوانستند تسهیلات ازدواج را با مراجعه اینترنتی به این سامانه دریافت کنند و هم اکنون، این دو نوع وام را میتوانید دریافت کنید. (دولت در راستای اعطای وام فرزند آوری موظف است تا اجرای صحیح این طرح را به بانک مرکزی بانکهای عامل بسپارد. بانک مرکزی هم تسهیلات لازم را به واسطهی سپردههای قرض الحسنه قرض الحسنه جاری تامین خواهد کرد.)
در راستای طرح وام فرزند، بانکهای عامل میبایست متقاضیان را اعتبارسنجی کنند. بعد از مراحل تکمیلی مانند دریافت سفته و یا یک ضامن معتبر، بانکهای عامل باید آن تسهیلات را به افراد واجد شرایط پرداخت کنند.
بر اساس آمار بانک مرکزی از ابتدای سال تا ۲۵ دی ماه گذشته، در مجموع ۳۹.۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات فرزندآوری پرداخت شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال که جمع مبلغ پرداختی، ۳۸.۱ هزار میلیارد تومان بود، رشد ۴ درصدی داشته است.
البته باید توجه داشت که همچنین سقف تسهیلات هم افزایش قابل توجهی نسبت به سال گذشته داشته است.
پیش از این بانک مرکزی اعلام کرده بود که با تمهیدات بانک مرکزی، پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری از ابتدای سال تا بیستم دی ماه به بیش از ۲۱۷ هزار میلیارد تومان رسید. این تسهیلات را یک میلیون و ۶ هزار و ۷۱۸ نفر از متقاضیان از شبکه بانکی دریافت کردند. در این مدت بالغ بر ۱۷۹ همت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و بیش از ۳۸ همت تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری پرداخت شد.
گفتنی است، براساس تکالیف قانون بودجه ۱۴۰۳ (جزء ۱و۲ بند (ث) تبصره ۱۳ قانون بودجه) پرداخت ۱۹۰ همت تسهیلات ازدواج و فرزند توسط شبکه بانکی برای سال جاری پیش بینی شده بود که تاکنون بیش از ۳۹ هزار میلیارد تومان بیشتر از تکالیف تعیین شده توسط شبکه بانکی اعطا شده است.
همچنین با تمهیدات پیش بینی شده از سوی بانک مرکزی و برداشت ۵۰ همت از ذخیره قانونی بانک ها و اختصاص آن برای پرداخت تسهیلات ازدواج وفرزندآوری، پرداخت این تسهیلات تا پایان سال جاری توسط شبکه بانکی به متقاضیان در صف ادامه خواهد داشت./میلی
در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ همانند قانون بودجه سال ۱۴۰۲ حداقل ۲۰۰ همت بودجه برای تسهیلات ازدواج اختصاص داده شد. اما در عین حال سقف فردی این تسهیلات به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. این سقف برای زوجهای زیر ۲۵ سال و زوجههای زیر ۲۳ سال حتی به ۳۵۰ میلیون تومان نیز رسیده است.
متعاقب آن به علت عدم افزایش میزان تسهیلات ازدواج نسبت به سال گذشته در قانون بودجه، این سهم با توجه به افزایش مبلغ تسهیلات اعطایی به متقاضیان در نهایت به افراد کمتری اعطاء میشود. علیرغم این موضوع، متقاضیان بسیاری هستند که هنوز در صف دریافت وام ازدواج مانده و در برخی از موارد حتی نمیتوانند مراحل ثبت نام خود را به علت محدودیت در سایت برخی از بانکها به سرانجام برسانند.
با این حال، بانک مرکزی در اواخر شهریور ماه سال جاری از تخصیص ۵۰ همت مازاد از سقف تکلیفی تعیین شده در قانون بودجه (۱۴۰۳) از سوی شبکه بانکی برای پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری خبر داد. تا گامی در جهت کاهش صف طولانی انتظار متقاضیان برای دریافت وام ازدواج برداشته شود.
به طوری که بانک مرکزی اعلام کرد که براساس تکالیف قانون بودجه ۱۴۰۳ (جزء ۱و۲ بند (ث) تبصره ۱۳ قانون بودجه) پرداخت ۱۹۰ همت تسهیلات ازدواج و فرزند توسط شبکه بانکی برای سال جاری پیش بینی شده بود که با پرداخت ۲۲۹.۸ همت تسهیلات ازدواج و فرزند، تاکنون ۳۹.۸ هزار میلیارد تومان بیشتر از تکالیف تعیین شده توسط شبکه بانکی اعطا شده است.
با این حال، روز چهارشنبه (۹ بهمن ماه) احمد دنیامالی – وزیر ورزش و جوانان – تعداد متقاضیان در صف دریافت وام ازدواج را ۴۲۰ هزار نفر اعلام کرد که عدد قابل ملاحظهای است.
در این میان روز گذشته سید حمید پورمحمدی – رئیس سازمان برنامه و بودجه – در حاشیه جلسه دولت خبرهای مطرح شده در رابطه با کاهش بودجه وام ازدواج در سال ۱۴۰۴ را تکذیب کرد و گفت: بودجه وام ازدواج کاهش نیافته است و بانک مرکزی و مجلس شورای اسلامی بر تخصیص ۲۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه به توافق رسیدند./دنیای اقتصاد
بانک مرکزی در نامهای به اعضای شبکه بانکی تأکید کرد: همه بانکها و مؤسسات اعتباری مکلفند مطابق سهمیه تعیین شده نسبت به پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج، فرزندآوری و ودیعه، ساخت یا خرید مسکن پس از اعتبارسنجی متقاضیان، اقدام کنند.
بانک مرکزی با یادآوری الزامات جزء ۸ بند ث تبصره ۱۳ قانون بودجه ۱۴۰۳ نوشت: بر اساس این قانون«کلیه بانک ها و موسسات اعتباری برای پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری و تسهیلات قرض الحسنه ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن مکلفند پس از اعتبار سنجی متقاضیان و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، به منظور تامین رکن ضامن با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آنها یا سایر دارایی های مالی وی یا تنها دریافت یک فقره سفقه و یک نفر ضامن را به منزله ضمانت پذیرفته و نسبت به اعطای تسهیلات مورد اشاره اقدام نمایند.»
در این نامه تاکید شده است که بر اساس حسب گزارش برخی نمایندگان مجلس، وزارت اقتصاد و متقضیان تسهیلات، برخی بانک ها مغایر با بخش از تبصره ۱۳ قانون بودجه کل کشور رفتار میکنند.
در این نامه آمده است: بانکهای متخلف از قانون مذکور میبایست تا پایان سال نسبت به اعطای تسهیلات قرضالحسنه مطابق با سهمیه تعیین شده آنها در اسرع وقت اقدام کنند؛ مدیران عامل و اعضای هیأت مدیره بانکها مسئولیت مستقیم بر حُسن اجرای این بخشنامه را دارند./ایرنا
شبکه بانکی کشور طی ۱۰ ماهه امسال بیش از ۴۹۰ هزار و ۶۲۵ فقره تسهلات فرزندآوری به ارزش بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان پرداخت کرده است. با این حال طبق آمارهای بانک مرکزی هنوز بیش از ۳۹۸ هزار نفر در صف دریافت وام هستند.
براساس دادههای بانک مرکزی، شبکه بانکی کشور از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه، ۴۹۰ هزار و ۶۲۵ فقره وام قرضالحسنه فرزندآوری به ارزش ۴۰ هزار و ۵۳۷ میلیارد تومان پرداخت که است و ۳۹۸ هزار و ۲۶۴ نفر دیگر نیز در صف دریافت تسهیلات فرزندآوری هستند.
براساس آمارهای بانک مرکزی، بانک ملت با پرداخت ۱۰۰ هزار و ۲۲۹ فقره وام به ارزش ۸۴۳۶ میلیارد تومان و ۴۷ هزار و ۷۵ متقاضی در صف دریافت تسهیلات، بانک تجارت با پرداخت ۶۶ هزار و ۶۹۴ فقره به ارزش ۵۵۱۷ میلیارد تومان و ۳۷ هزار و ۱۰۲ متقاضی در صف، بانک صادرات با پرداخت ۶۲ هزار و ۴۵۷ فقره تسهیلات به ارزش ۵۱۵۵ میلیارد تومان و ۴۰ هزار و ۷۳۱ نفر در صف، بانک ملی ایران با پرداخت ۶۱ هزار و ۸۷۲ فقره وام به ارزش ۵۱۵۷ میلیارد تومان و ۵۰ هزار نفر متقاضی در صف و بانک رفاه کارگران با پرداخت ۲۸ هزار و ۹۹۲ فقره وام به ارزش ۲۳۱۹ میلیارد تومان و ۴۶ هزار و ۹۹۳ نفر متقاضی دریافت وام فرزندآوری در جایگاههای اول تا پنجم پرداخت وام فرزندآوری از سوی شبکه بانکی کشور قرار گرفتهاند.
فرزندآوری
مقایسه آمارهای پرداخت تسهیلات فرزندآوری از سوی شبکه بانکی کشور نشان میدهد که تا پایان آذرماه سال جاری ۴۳۱ هزار و ۴۹۵ فقره وام فرزندآوری پرداخت شده و ۴۰۹ هزار و ۷۸ نفر متقاضی در صف دریافت وام هستند. این در حالی است که تا پایان دی ماه امسال، ۴۹۰ هزار و ۶۲۵ فقره وام پرداخت شد و ۳۹۸ هزار و ۲۶۴ نفر درگر در صف دریافت هستند. بر این اساس در دی ماه سال جاری ۵۹ هزار و ۱۳۰ متقاضی توانستهاند وام فرزندآوری دریافت کنند و از طرف دیگر ۱۰ هزار و ۸۱۴ نفر متقاضی دریافت وام نسبت به ماه قبل از صف انتظار کاهش یافته است./ایسنا
اندیشه معاصر
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.