اجتماعی
رتبه بندی معلمان | سخن درست پزشکیان در مورد رتبه بندی معلمان برنامه و آدم های متخصص ، دلسوز و پای کار می خواهد
رتبه بندی معلمان اگر طرحش اجرا شود؛ آموزش بهبود میابد.
اجتماعی
رتبه بندی معلمان اگر طرحش اجرا شود؛ آموزش بهبود میابد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، رتبه بندی معلمان یکی از موضوعات به شدت مهمی است که ذهن تمامی فرهنگی ها را به خودش مشغول کرده است. رتبه بندی معلمان به معنای مشخص نمودن مقطع تحصیلی و مقدار حقوق دریافتی فرهنگی ها میباشد. من باب همین موضوع است که تمامی افراد به دنبال اخبار مرتبط با رتبه بندی معلمان هستند. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان در نشستی با اعضای کارگروه تأمین فضای آموزشی و کیفیت بخشی به آموزش و توسعه عدالت آموزشی در آموزش و پرورش ؛ هفت توصیه مهم برای تسریع در تحقق اهداف دولت در نظام آموزش کشور می کند .
« پزشکیان در ادامه به ملزومات کیفیت بخشی به آموزش اشاره کرد و با بیان اینکه هر معلمی باید بتواند عناصر اصلی آموزش یعنی دیدن، شنیدن، گفت و گو کردن و عمل کردن را به صورت توامان به دانشآموز تعلیم دهد، تصریح کرد: از نظر ما شاخص اصلی رتبه بندی معلمان باید پرورش دانشآموزانی نقاد، فعال، پویا، باانگیزه و با نشاط و باورمند و متعصب نسبت به کشور و سرزمین شان باشد » .
در ماده یک از قانون نظام رتبه بندی معلمان چنین آمده است :
« ماده ۱- در اجرای جزء (۲) بند «الف» ماده (۶۳) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۵/۱۲/۱۴ و به منظور افزایش کیفی فرآیند تعلیم و تربیت، اعتلای کرامت و منزلت اجتماعی معلمان، استقرار نظام پرداخت ها براساس تخصص و شایستگیها، عملکرد رقابتی معلمان، مهندسی نیروی انسانی، توسعه مستمر و نظام مند شایستگیهای عمومی، تخصصی، حرفه ای و تربیتی و کیفیت عملکرد معلمان، تقویت انگیزه و رضایت مندی شغلی و ارتقای تعهد و تقویت هویت حرفه ای معلمان براساس نقشه جامع علمی کشور و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، نظام رتبه بندی معلمان مطابق مواد این قانون تعیین و اجراء می شود » . سنجش چنین متغیر کیفی نیاز به ساز و کاری دارد که می باید توسط معلمان خبره و متخصص در میدان تدریس و در قالب تشکیلات مستقل و فراگیر « سازمان نظام معلمی » مورد محک و ارزیابی قرار گیرد
نکته ی مهم و قابل تامل آن که نه در قانون نظام رتبه بندی معلمان و نه در سند تحول بنیادین که این همه مورد تاکید مسئولان است ؛ هیچ گونه اشاره ای به صورت مستقیم و شفاف به پرورش دانش آموزان نقاد و یا پرداختن و تمرین « تفکر انتقادی » نشده و تنها به « کلی گویی » بسنده شده است .
و این در حالی است که هدف و غایت اصلی نظام های آموزشی توسعه یافته در این محور طراحی و عملیاتی شده است .
سنجش چنین متغیر کیفی نیاز به ساز و کاری دارد که می باید توسط معلمان خبره و متخصص در میدان تدریس و در قالب تشکیلات مستقل و فراگیر « سازمان نظام معلمی » مورد محک و ارزیابی قرار گیرد و ساز و کار فعلی رتبه بندی و شاخص های تعیین شده که بیش تر در کاغذبازی خلاصه شده قادر به کیفیت بخشی آموزش و غنی سازی آن در این حوزه نیست .
« اعمال یک نظام استخدامی واحد برای کلیه متقاضیان شغل معلمی » از اهم مطالباتی بود که توسط علی اصغر فانی وزیر پیشین آموزش و پرورش و نیز در نشست دوم فرهنگیان با مسعود پزشکیان کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مطرح و پزشکیان هم متعهد شد که این مورد را در کنار سایر موارد با کمک کارشناسان به مرحله اجرا درآورد .
بدون تردید ؛ مدیران و مقاماتی که خود و عملکردشان موجد چنین وضعیت نامطلوب ، ناکارآمد و خلاقیت کشی بوده اند نمی توانند و نباید که حامل و عامل چنین ماموریت مهم و استراتژیکی باشند ./صدای معلم
اندیشه معاصر
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.
باز نشسته
19 آذر 1403
رتبه بندی فقط تحصیلات و سنوات نیست بلکه بخش عمده رتبه بندی فعالیت های تخصصی معلم برای ارائه یک تدریس قابل قبول و علمی است لذا معلمی شایسته رسیدن به رتبه بالا است که سطح علمی خود را به روز کند و تخصصی عمل کند بنابر این رتبه بندی باید تخصصی اجرا شود و اسناد عمومی از رتبه بندی حذف شود در این صورت رتبه بندی تمایز یک معلم کوشا و معمولی را نشان می دهد از طرفی اگر حقوق رتبه ها بالا باشد انگیزه را در معلم ایجاد می کند .
نظرات بسته شده است