14:30 - 1403/07/22

خودروی خودران (عجیب ترین خودروی جهان)| آشنایی کامل با ربوتاکسی ایلان ماسک+ قیمت این خودرو

جزئیات جدید از ربوتاکسی ایلان ماسک را در اندیشه معاصر بخوانید. ایلان ماسک در رویداد «We, Robot» که در لس‌آنجلس برگزار شد، از ربو تاکسی و ربو وَن تسلا رونمایی کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، خودروی خودران (عجیب ترین خودروی جهان) و آشنایی کامل با ربوتاکسی ایلان ماسک، عنوان مطالبی است که در اندیشه معاصر به شرح کامل آن می پردازیم و قیمت این خودرو را با برخی ویژگیهای شاخص در ادامه بیان می کنیم ضمن اینکه یادآور می شویم دنیای خودرو هر روز با شگفتی های بسیاری روبرو می شود. در این دوره که فناوری و تکنولوژی جای کارهای یدی را گرفته است کافی است با داشتن دانش کافی و علمی بروز و پشت کاری قوی در این بازار پر هیاهو جای خود را ثات کنید.ایلان ماسک یکی از افرادی است که در این زمینه ها پیشگام بوده و با توجه به دانش ، مهارت و سرمایه هنگفتی که در اختیار دارد توانسته است در این عرصه سخنی برای گفتن داشته باشد و با پیشرفته ترین تکنولوژی ها جهان را شگفت زده کند.

آشنایی کامل با ربوتاکسی ایلان ماسک

یکی از آخرین دست آوردهای ایلان ماسک که در دو روز اخیر از آن رونمایی شد، خودروی خودران یعنی، تاکسی رباتیک تسلا به نام سایبرکب است.این پروژه یکی از بزرگترین پروژه های او بوده است.

این خودرو برقی کاملا خودران است و با تمرکز بر روی همین تکنولوژی ها و فناوری ها توانسته است برای تسلا دست آوردی بزرگ به ارمغان بیاورد.

خودرو Cybercab یک تاکسی رباتیک است که نه فرمان و نه پدال دارد و به هیچ عنوان به داشتم شخصی به نام رانده که مهارت رانندگی را داشته باشد نیاز ندارد.دقیقا همین ویژگی باعث شده است تا برای اینکه ایلان ماسک بتواند آن را به تولید انبوه برساند مجوز های بسیاری را از نهادهای مختلف دریافت کند.

مشخصات و ویژگی‌های تسلا سایبرکب، تاکسی رباتیک ایلان ماسک

از ویژگی های جذاب این طراحی آینده نگرانه درهایی دارد که می توان گفت مانند بال های پروانه به سمت بالا باز می شود.این خودران جذاب فقط ظریفت دو مهمان را دارد.

ایلان ماسک کاری که در این رونمایی کرد و بسیاری از مردم را شگفت زده کرد این بود که به جای یک نسخه در یک اقدام غیر منتظره ۲۰ دستگاه از این خودرو را به نمایش گذاشت.یک از ویژگی های سایرکب نوع شارژ شدن این خودرو است، نیازی به دوشاخه ندارد و به صرت <<القایی>> شارژی می شود.

بنتا بر ادعاهای شخص ایلان ماسک حمل و نقل و جابجایی به وسیله این خودروی خودران ارزان و مقرون به صرفه است.به گفته وی هزینه‌ی حمل و نقل به وسیله سایبرکب به حدود ۰٫۲۰ دلار به ازای هر مایل (۱٫۶۱ کیلومتر) می‌رسد. درحالی‌که اتوبوس‌های شهری در هر مایل، یک دلار هزینه‌ی حمل و نقل دریافت می کنند.

هرچند برای ساخت این خودرو از بروزترین فناوری ها و دانش بنیان ها نیز استفاده شده است اما بازهم به گفته شخص ایلان ماسک قیمت این خودران جذاب و فضایی کمتز از ۳۰ هزار دلار است.اگر در شرایط کنونی قیمت هر دلار را ۶۵ هزار تومتن هم در نظر بگیریم می توان گفت یک میلیار و نهصد پنجاه میلیون تومان است.این قیمت در برابر قیمت خودروهای شارژی که وارد می شوند بسیار مناسب و کم هزینه تر است.

این خودروهای برقی ایلان خودران براساس ادعایی که از طرف سازنده آن یعنی ایلان ماسک شده است چیزی بین ۱۰ تا ۲۰ برابر امن تر نسبت به خودروهای که توسط انسان هدایت می شوند است، که این اتفاق می تواند انقلابی بزرگ در کاهش حواث رانندگی و تصادفات محسوب شود.

در آینده ای نه چندان دورکه دنیا بیشتر از قبل و با سرعتی باورنکردنی به سمت پیشرفت و ساخت مدل های جدید تری حرکت می کند رانندگان می توانند بیشتر وقت خود را به جای رانندگی مطالعه یا تماشای فیلم یا انجام کارهای دیگر صرف کنند

ایلان ماسک در مراسم جدید تسلا گفت خودروهای خودران به صرفه‌جویی در زمان کمک خواهند کرد. او گفت مردم در آینده می‌توانند به‌جای اختصاص‌دادن زمان به رانندگی، مشغول مطالعه یا تماشای فیلم یا انجام کارهای دیگر شوند.

تاکسی رباتیک سایبرکب احتمالا تا «قبل از ۲۰۲۷» وارد چرخه‌ی تولید می‌شود. ایلان ماسک پیش‌تر وعده‌های دروغین زیادی درباره‌ی محصولات تسلا داده است؛ بنابراین نمی‌توانیم تولید سایبرکب در سال ۲۰۲۶ را قطعی بدانیم.

رونمایی از دو محصول جدید تسلا، ربو ون و ربو تاکسی

به گزارش اندیشه معاصر، ایلان ماسک در رویداد «We, Robot» لس‌آنجلس، از دو محصول جدید تسلا، ربو ون و ربو تاکسی رونمایی کرد، اما همه‌چیز به این دو خودرو محدود نمی‌شود؛ اپتیموس، ربات انسان نمای ایلان ماسک نیز با حضور در این مراسم، همه را غافلگیر کرد.
ربوتاکسی و ربو ون، زمین بازی را تغییر می‌دهند.

ربوتاکسی (Robotaxi) خودروی نقره‌ای‌رنگ و دو دری بود که در این مراسم رونمایی شد. این خودرو که درهایش به شکل پروانه‌ای به سمت بالا باز می‌شود، فرمان یا پدال ندارد و برای شارژ شدن نیازی به اتصال ندارد. این خودروی الکتریکی به شارژ القایی متکی است و برای شارژ به‌سادگی باید از روی شارژر عبور کند.

به گفته ایلان ماسک، تسلا در این رویداد حداقل ۲۰ ربوتاکسی داشت، اما علاوه بر آن‌ها حدود ۵۰ وسیله نقلیه کاملاً خودمختار در این رویداد دیده شد که پیش از آن‌هم بدون هیچ راننده‌ای حرکت می‌کرد. بااین‌حال به گفته او ربوتاکسی تا قبل از سال ۲۰۲۷ تولید و باقیمت کمتر از ۳۰هزار دلار عرضه خواهد شد؛ البته اگرچه ایلان ماسک به زمان گفته‌شده خوش‌بین است اما معمولاً محصولات را دیرتر ازآنچه در ابتدا می‌گوید، تحویل می‌دهد.

با توجه به جزئیات بیشتری که تسلا در صفحه ایکس (توییتر) خود منتشر کرد، ربوتاکسی هیچ هزینه‌ای برای راننده نخواهد داشت و خودروهای کاملاً خودران به جای تجهیزات رادار از دوربین‌ استفاده می‌کنند. مشتریان می‌توانند با یک‌بار تماس با ربوتاکسی، چه برای یک سفر و چه برای یک روز کامل و تا زمانی که نیاز دارند، از آن استفاده کنند.

اگرچه تسلا قبلاً هم برای ایمنی سیستم‌های کمک‌راننده خود موردبررسی قرارگرفته است اما همچنان جزئیات زیادی در مورد فناوری پشت ربوتاکسی یا ویژگی‌های ایمنی آن به اشتراک نگذاشته است.

علاوه بر ربوتاکسی، ربو وَن (Robovan) هم در این رویداد رونمایی شد. این خودرو، ون بزرگی است که به گفته ایلان ماسک تا ۲۰ نفر را در خود جای می‌دهد. اما همه‌چیز در این دو خودرو خلاصه نمی‌شود؛ ربات‌های اپتیموس (Optimus)، صحنه‌ای حیرت‌آور خلق کردند و همراه با ربو ون بیرون آمدند. در یک ویدیو دیده می‌شود که کارهای روزانه انسان مانند آوردن بسته و آبیاری گیاهان شما را انجام می‌دهد.

اپتیموس، ربات انسان‌نمای ایلان ماسک

ایلان ماسک می‌گوید اپتیموس در میان انسان‌ها راه خواهد رفت. از راه رفتن با سگ، نگهداری از بچه‌ها و چمن‌زنی گرفته تا سرو نوشیدنی و غیره، اپتیموس می‌تواند هر کاری انجام دهد. بنابراین او بر این باور است که اپتیموس بزرگ‌ترین محصول موجود خواهد بود و با اطمینان می‌گوید تمدن بشر را از پایه دگرگون خواهد کرد.

علاوه بر این، به گفته ماسک، اپتیموس را می‌توان در حجم بسیار بالا و در میلیون‌ها واحد ساخت. همچنین به گفته او این ربات ۲۸هزار دلار تا ۳۰هزار دلار قیمت دارد، اما اطلاعاتی در مورد زمان عرضه ربات به اشتراک نگذاشت.

رونمایی از این ربات در کنار جدیدترین وسیله‌های نقلیه تسلا یک نقطه عطف بزرگ برای این شرکت بود.

می‌توان به ایلان ماسک خوشبین بود؟

اگرچه تسلا در ابتدا قصد داشت ربوتاکسی را در ماه اوت رونمایی کند، اما به دلیل درخواست ماسک برای تغییر دادن طراحی قسمت جلو خودرو، این تاریخ به تعویق افتاد. در عوض او در پستی در ایکس نوشت زمان باعث می‌شود که شرکت چند محصول دیگر را به نمایش بگذارد.

البته در سال ۲۰۱۶، ماسک گفت وسیله نقلیه جدید تسلا تا سال ۲۰۱۷ به‌طور مستقل در جاده‌ها به حرکت درمی‌آید. در سال ۲۰۱۹ اما، این میلیاردر در کنفرانسی گفت که تسلا در سال ۲۰۲۰ یک‌میلیون ربوتاکسی در جاده‌ها خواهد داشت. در سال ۲۰۲۲ نیز این جدول زمانی به سال ۲۰۲۳ منتقل شد. علیرغم چشم‌انداز خوش‌بینانه ماسک، فناوری خودران تسلا با چالش‌های قابل‌توجه و بررسی دقیق نظارتی مواجه شده است.

گزارش اخیر اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراه‌ها گفته است که در حال بررسی صدها تصادف که در آن Autopilot نقش داشته و منجر به کشته شدن ۲۹ نفر شده است. ماسک، در دهه گذشته، پیش‌بینی‌های مکرری درباره زمان آماده شدن این فناوری، که با موانع قانونی مواجه است انجام داده است.

نرم‌افزار کمک‌راننده Autopilot تسلا به‌طور گسترده در دسترس است، اما ارتقای اختیاری Full-Self-Driving همچنان نرم‌افزار بتا محسوب می‌شود و همچنان نیاز به نظارت دائمی انسان و آمادگی برای در اختیار گرفتن رانندگی دارد. بنابراین تحلیلگران بر این باورند همچنان چند سال زمان می‌برد تا ربوتاکسی کاملاً خودمختار شود و این‌ یکی از موانع اصلی تسلا در ماه‌ها و سال‌های آینده خواهد بود./اندیشه معاصر

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط