خطر در کمین ساکنان اقیانوس‌ها/ ۲۳۰ ویروس غول پیکر جدید در اقیانوس‌ها شناسایی شد

پژوهشگران دانشگاه میامی ۲۳۰ ویروس غول‌پیکر جدید در اقیانوس‌ها کشف کردند.

خطر در کمین ساکنان اقیانوس‌ها/ ۲۳۰ ویروس غول پیکر جدید در اقیانوس‌ها شناسایی شد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، این ویروس‌ها می‌توانند به‌ طور مستقیم بر سلامت زیست‌محیطی دریاها، جلبک‌ها و حتی سلامت انسان تأثیر بگذارند. همچنین این پژوهش ۵۳۰ پروتئین جدید را آشکار کرده است، که ۹ مورد از آنها به فرایند فتوسنتز مربوط هستند.

میکروارگانیسم‌هایی مانند جلبک‌های تک‌سلولی، آمیب‌ها و تاژک‌داران از ارکان اصلی زنجیره غذایی دریاها هستند. ویروس‌هایی که به این موجودات حمله می‌کنند، می‌توانند رشد و بقای آنها را مختل کنند. این ویروس‌ها در برخی موارد باعث ایجاد شکوفه‌های سمی جلبکی می‌شوند که پیامدهای جدی برای سلامت عمومی دارند.

۲۳۰ ویروس غول‌پیکر در اقیانوس‌ها با عملکردهای ناشناخته

پژوهشگران دانشگاه میامی با استفاده از ابزارهای محاسباتی پیشرفته و داده‌های جهانی نمونه‌برداری از اقیانوس‌ها، توانستند این ۲۳۰ ویروس غول‌پیکر جدید را شناسایی کنند.

دکتر محمد منیروزمان، یکی از کاشفان این ویروس‌ها گفت: «درک بهتر تنوع و نقش ویروس‌های غول‌پیکر در اقیانوس‌ها می‌تواند به پیش‌بینی و کنترل شکوفه‌های سمی کمک کند، که تهدیدی برای سلامت عمومی در فلوریدا و سراسر جهان هستند.»

کشف ویروس‌هایی با توانایی فتوسنتز

همچنین در این تحقیق ۵۳۰ پروتئین جدید در ساختار این ویروس‌ها شناسایی شد، که ۹ مورد آنها با فرایند فتوسنتز در ارتباط بودند. این یعنی ویروس‌ها می‌توانند در توانایی میزبان برای تبدیل نور خورشید به انرژی دخالت کنند و متابولیسم سلولی موجودات دریایی را تغییر دهند.

ابزاری نو برای شناسایی ویروس‌های غول‌پیکر در اقیانوس‌ها
از آنجا که روش‌های سنتی در شناسایی ویروس‌های غول‌پیکر کارایی محدودی داشتند، تیم تحقیقاتی ابزار جدیدی به نام BEREN توسعه دادند. این ابزار قادر است ژنوم‌های ویروسی را به‌طور دقیق از داده‌های توالی‌یابی استخراج و طبقه‌بندی کند.

از اقیانوس تا بیوانفورماتیک

محققان برای انجام این مطالعه، از داده‌های حاصل از ۹ پروژه بزرگ نمونه‌برداری اقیانوسی جهانی استفاده کردند. سپس با بهره‌گیری از ابررایانه Pegasus در مؤسسه Frost، موفق به پردازش و تحلیل متاژنوم‌های حجیم شدند، که هر کدام بیش از یک گیگابایت حجم داشت.

بنجامین مینچ، نویسنده اصلی این مقاله توضیح داد: «این ویروس‌ها حامل ژن‌هایی مرتبط با فتوسنتز و متابولیسم کربن هستند. این فرایندها اغلب فقط در سلول‌های زنده دیده می‌شوند. یافته‌های ما نشان می‌دهد که ویروس‌های غول‌پیکر نقش مهمی در تغییر اقیانوس دارند.»

گامی به سوی پایش بهتر آلودگی و بیماری‌ها

این پژوهش نه تنها درک ما از عملکرد ویروس‌های دریایی را ارتقا داده، بلکه به توسعه ابزارهایی برای شناسایی ویروس‌های جدید در آب‌ها کمک کرده است. به این ترتیب می‌توان پایش آلودگی‌ها و عوامل بیماری‌زا را در منابع آبی به شکل موثرتری انجام داد.

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

منبع : تک ناک

مطالب مرتبط