خبر فوری از پرداخت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان وام
صندوقهای قرضالحسنه با پشتوانه مردمی و در راستای حل مشکلات افراد، پتانسیل بالایی در جمعآوری کمکهای نقدی داشته و گرهگشای مؤثری در روستاها و شهرستانهای کمجمعیت است.
صندوقهای قرضالحسنه با پشتوانه مردمی و در راستای حل مشکلات افراد، پتانسیل بالایی در جمعآوری کمکهای نقدی داشته و گرهگشای مؤثری در روستاها و شهرستانهای کمجمعیت است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، صندوقهای قرضالحسنه با پشتوانه مردمی و در راستای حل مشکلات افراد، پتانسیل بالایی در جمعآوری کمکهای نقدی داشته و گرهگشای مؤثری در روستاها و شهرستانهای کمجمعیت میباشد.
اسماعیل ابراهیمی مسئول صندوق قرضالحسنه حضرت ابوالفضل و اهل روستای شرقآباد از توابع شهرستان ارسنجان واقع در استان فارس میباشد. شروع به کار صندوق از اردیبهشت ۱۳۹۷ و همزمان با تأسیس آن بود. نحوه کار صندوق به این نحو است که چندین گروه با عضویت ۱۷ نفر، به جمعآوری مبالغ ۳۰ تا ۶۰ هزار تومان (بر حسب استطاعت) به صورت ماهانه میپردازند و بر اساس پشتوانه هر گروه، به آنها وامهایی تعلق میگیرد. آقای ابراهیمی در ابتدا فعالیت صندوق را با ۳ گروه آغاز کرد و اکنون این تعداد به ۲۰ گروه افزایش یافته است.
جمعیت روستای شرقآباد ۸۵۰ نفر است و از این تعداد، ۲۰ گروه ۱۷ نفره شکل یافته و در هر گروه ۳۰ تا ۶۰ هزار تومان برای هر نفر اخذ میشود و نحوه وامدهی بر اساس نیاز افراد است و سرگروهها افراد نیازمند را معرفی میکنند.
گروهها از طریق فضای مجازی اطلاعرسانی میکنند و اقساط وام، اواخر هر ماه جمعآوری میشود و یکم هر ماه وام میدهند.
در ماه گذشته حدود ۶۰ میلیون تومان وام پرداخت شده است؛ از این رو هر گروه که پشتوانه قوی و پسانداز بیشتری داشته باشد، مقدار وامی که دریافت میکند وجه بیشتری است. از این ۶۰ میلیون تومان، وامهای یک تا ۱۰ میلیونی به تمام گروهها پرداخت شده است.
پسانداز صندوق ۸۰۰ میلیون تومان است و یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از زمان تأسیس صندوق گردش وام داشته اند و به ۵۱۹ نفر وام داده شده است.
پرداخت این وامها اگر چه مقدار ناچیزی باشد، میتواند گرهگشای خوبی بوده و حتی منجر به درآمدزایی شود؛ از این رو با خرید یک گوسفند یا بز، و فروش محصولات تولید شده درآمدی ایجاد میشود و اعضا از محل همین درآمد میتوانند اقساط وام را پرداخت کنند.