12:34 - 1403/06/23

خبر داغ آخر هفته ای از افزایش حقوق بازنشستگان؛ جمعه ۲۳ شهریور+ جزئیات تکمیلی (جدول افزایش حقوق بازنشستگان)

فیش حقوقی شهریور ماه بازنشستگان تامین اجتماعی صادر و در سایت بارگذاری شد.

خبر بسیار خوب سازمان تامین اجتماعی برای بازنشستگان

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، خبر داغ آخر هفته ای درباره افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری‌‌بگیران و همچنین فیش حقوقی این خانوارها را در اندیشه معاصر بخوانید. براساس اعلام سازمان تامین اجتماعی، واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌‌بگیران این صندوق از روز (بیستم شهریور) آغاز شده است. پرداخت حقوق براساس حروف الفبا و جدول اعلامی سازمان انجام می‌شود.

خبر داغ آخر هفته ای از افزایش حقوق بازنشستگان

در روزهای گذشته، فیش حقوقی شهریور ماه بازنشستگان تامین اجتماعی صادر و در سامانه مربوطه بارگذاری شده است.

در عین حال مشخص نیست علی‌الحساب متناسب‌سازی تیرماه چه زمانی برای بازنشستگان تامین اجتماعی واریز می‌شود؛ بازنشستگان کشوری و لشگری این مبلغ را در هفته‌های گذشته دریافت کرده‌اند.

به اعتقاد عضو اسبق کارگری شورایعالی کار، فردی که در جایگاه معاون روابط کار قرار می‌گیرد، باید حتماً دارای ویژگی‌هایی از جمله قدرت تعامل بالا با جامعه هدف و شناخت کافی نسبت به عرصه روابط کار و وضعیت بازار کار کشور باشد.

با انتصاب «احمد میدری» به عنوان وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بحث انتخاب معاونت روابط کار این وزارتخانه، داغ شده است.

معاونت روابط کار وزارت کار، کلیدی‌ترین بخش این وزارتخانه است که مسئولیت‌های کلیدی بسیاری از جمله دبیری و مدیریت نشست‌های شورایعالی کار را برعهده دارد و متولی صدور بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های مختلف در حوزه روابط کار است.

چه فردی باید به عنوان معاون روابط کارِ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزیده شود؛ این فرد باید حایز چه شرایط و ویژگی‌هایی باشد؛ «علی خدایی» فعال کارگری و نایب رئیس هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور که چند دوره نمایندگی کارگران در شورایعالی کار را برعهده داشته، در ارتباط با ویژگی‌های مورد نیاز برای یک معاون روابط کارِ موفق و کاربلد توضیح می‌دهد.

خدایی می‌گوید: باید از گذشته درس بگیریم و اشتباهات و کاستی‌های آن را چراغ راه آینده قرار دهیم؛ حوزه معاونت روابط کار، پرمخاطب‌ترین حوزه وزارت کار است و وظیفه تنظیم روابط کار میان کارگران و کارفرمایان را برعهده دارد و به اعتقاد من، مهم‌ترین معاونت وزارت کار، همین معاونت روابط کار است.

به گفته این فعال کارگری، در تحلیل دوره‌های گذشته به خطاها و کم‌کاری‌های فاحش در حوزه عملکردِ معاونت روابط کار برمی‌خوریم؛ او در توضیح بیشتر می‌گوید: من در دوره‌ی حضور در شورایعالی کار، ۴ معاون روابط کار مختلف را تجربه کردم و به عینه دیدم که شخص معاون روابط کار و دیدگاه‌های او چه تاثیر بزرگی روی مسائل مبتلابه کارگران دارد؛ این حوزه، تنظیم‌گر روابط میان کارگر و کارفرماست؛ حوزه تشکل‌های کارگری و بازرسی کار نیز زیرمجموعه این معاونت هستند و به صورت سنتی، دبیر شورایعالی کار، شخصِ معاون روابط کار است.

بنابراین به چشم می‌دیدیم هرموقع در وزارت کار یک معاون روابط کار قوی و کاربلد داشتیم، چالش‌های تعیین دستمزد به حداقل می‌رسید.

خدایی با تاکید بر اینکه در دوره اخیر به دلیل غیرمتخصص بودن فردی که به عنوان معاون روابط کار وزارتخانه انتخاب شده بود، پرچالش‌ترین دوره در حوزه تشکل‌ها و دستمزد را تجربه کردیم؛ اضافه می‌کند: در این دوره، چالشی‌ترین نشست‌های شورایعالی کار با بالاترین حجم نارضایتی جامعه هدف را تجربه کردیم.

به اعتقاد عضو اسبق کارگری شورایعالی کار، فردی که در جایگاه معاون روابط کار قرار می‌گیرد، باید حتماً دارای ویژگی‌هایی از جمله قدرت تعامل بالا با جامعه هدف و شناخت کافی نسبت به عرصه روابط کار و وضعیت بازار کار کشور باشد.

او ادامه می‌دهد: این فرد واقعاً باید نقش یک «میانجی» را در نشست‌های شورایعالی کار ایفا کند؛ ما در بحث انتخاب معاون روابط کار، حساسیت کامل داریم؛ وزیر کار باید در انتخاب معاون روابط کار دقت کافی داشته باشد، فردی را انتخاب کند که قبل از هر چیز، حوزه تخصصی‌اش مرتبط با روابط کار باشد، با این حوزه کاملاً آشنا باشد و اولویت‌ها را به خوبی بداند.

«معاون روابط کار جدید باید بحث‌های بحرانی مانند دستمزد و امنیت شغلی را سر و سامان دهد» خدایی با تاکید بر اینکه این موارد مهم‌ترین اولویت‌های جامعه‌ی کارگری هستند؛ تصریح می‌کند: در دوران وزیر قبلی، شعارهای خوب شنیدیم اما در عمل چیزی ندیدیم؛ قبل از هر چیز، استحکام و قوام برخی از تشکل‌ها در دوران قبل از بین رفت؛ برای مثال، تعداد شوراهای اسلامی کار در این دوره به شدت کاهش یافت؛ مداخله در امور تشکل‌ها و حذف افراد تاثیرگذار، اتفاقاتی بود که در آن دوران رخ داد.

این فعال کارگری با تاکید بر اینکه «مدیران روابط کار باید غیرسیاسی‌ترین و غیرجناحی‌ترین افراد باشند» می‌افزاید: نگاه‌های غیرسیاسی باید در عرصه مدیریت روابط کار حاکم باشد؛ نگاه‌های سیاسی به این حوزه و به منافع کارگران آسیب جدی وارد می‌آورد، تجربه سالیان دراز این واقعیت را به ما اثبات کرده است؛ بنده فردی هستم که در دوران اخیر بارها در جلسات شورایعالی کار به اصلاح طلبی متهم شدم و اصلاح طلب بودن را به عنوان یک اتهام اساسی علیه من به کار می‌گرفتند! حال آنکه ما کار صنفی می‌کنیم و اصلاً هیچ ربطی ندارد که نگاه سیاسی‌مان چیست؛ هیچ اهمیتی ندارد که یک فعال صنفی یا یک عضو شورایعالی کار، اصولگراست یا اصلاح‌طلب.

او ادامه می‌دهد: در مهم‌ترین جایگاه تعیین روابط کار کشور، اینگونه نگاه‌ها به شدت آسیب‌زننده است. به اعتقاد ما به دولت ارتباطی ندارد که نماینده کارگران چه نگاه سیاسی‌ای دارد یا از چه تفکری برخوردار است.

به گفته این فعال کارگری، حتی اگر حرف آقایان درست باشد و بنده اصلاح‌طلب هم باشم، بازهم اجازه ندارند به دنبال حذف بنده به این دلیل باشند یا اینکه بگویند افراد وابسته به فلان تشکل خاص باید خط بخورند.

به گزارش اندیشه معاصر، خدایی تاکید می‌کند: مدیران جدید باید از میان افرادی انتخاب شوند که این نگاه‌های سیاسی را نداشته باشند و با رویکرد حل مسئله به مسائل حوزه روابط کار نگاه کنند نه با رویکرد برنده شدن! رویکرد حاکم بر مدیریت روابط کار باید رویکرد حل مسئله باشد، برنده شدن نداریم؛ وقتی می‌گوییم مسائل باید سه‌جانبه حل شود، یعنی هر سه طرف باید برنده باشند؛ اینطور نیست که بازنده شدن طرف کارگری به معنای برنده شدن دولت باشد، قطعاً با باخت گروه کارگری، هر دو طرف بازنده خواهند باشند.

بنابراین بهتر است فردی که به عنوان معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انتخاب می شود، فردی غیرسیاسی، غیرجناحی و متخصص و کاربلدِ این حوزه باشد./اندیشه معاصر

جزییات جدول افزایش حقوق بازنشستگان در مرحله دوم همسان سازی

همسان‌سازی زمانی که قانون ابلاغ شود، اجرا خواهد شد. حال با توجه به این که گفته می‌شود اصلاحیه آورده‌اند، آن اصلاحیه هم اصلاح شود، قطعا همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از تاریخ اجرای قانون انجام خواهد بود.
افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری در شهریورماه ۱۴۰۳؛ صولت مرتضوی، وزیر کار درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان توضیح داد: همسان‌سازی زمانی که قانون ابلاغ شود، اجرا خواهد شد. حال با توجه به این که گفته می‌شود اصلاحیه آورده‌اند، آن اصلاحیه هم اصلاح شود، قطعا همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از تاریخ اجرای قانون انجام خواهد بود.جزییات جدول افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری در سال ۱۴۰۳ نیز را می‌توانید در ادامه مشاهده کنید:

میزان افزایش حقوق کارمندان دولت و بازنشستگان کشوری:۲۰ درصد در نظر گرفته شده است.

ضریب حقوق قضات و اعضای هیات علمی:۶ هزار و ۸۷۶ تومان در نظر گرفته شده است.

ضریب حقوق کارمندان دولت:۴۸۲ تومان در نظر گرفته شده است.

حق عائله مندی: یک میلیون و ۴۰۰ هزار و ۴۱۰ تومان اعلام شده است.

حق عائله مندی کارمندان دارای ۳ فرزند و بالاتر: یک میلیون و ۸۲۰ هزار و ۵۳۳ تومان در نظر گرفته شده است.

حق اولاد:۸۵۹ هزار و ۵۶۲ تومان اعمال خواهد شد.

حق اولاد کارمندان دارای ۳ فرزند و بالاتر:یک میلیون و ۱۱۷ هزار و ۴۳۰ تومان؛

سقف حقوق:۷۰ میلیون تومان

حداقل حقوق شاغلان:۱۰ میلیون تومان؛

حداقل حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری: ۹ میلیون تومان؛

و در نهایت حقوق والدین شهدا: ۱۵ میلیون تومان اعلام شده است.

صولتی اظهار داشت: مجلس مبالغی را برای ما در نظر گرفته است که نیازمند زمان است، اما هرچه که پرداخت شود هم در صندوق بازنشستگی و هم در سازمان تامین اجتماعی عملیاتی و اجرا خواهد شد.

وزیر کار و تعاون و رفاه اجتماعی همچنین درباره تاریخ اجرایی این طرح گفت: تاریخ اجرای طرح هفتم، از ابتدای سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده است. در واقع از اول فروردین ۱۴۰۳ این طرح اعمال می‌شود. هرگونه اصلاح در احکام بازنشستگان نیز از تاریخ اول فروردین ماه ۱۴۰۳ در نظر گرفته می‌شود.

البته روز پنجشنبه به دلیل اختلال پیش آمده در سامانه تامین اجتماعی، پرداخت حقوق‌ها با تاخیر انجام شد. این مشکل اکنون برطرف شده است و پرداخت حقوق بازنشستگان در حال انجام است.

بر همین اساس پرداخت حقوق شهریورماه بازنشستگان نیز از بیستم این ماه‌ آغاز و این روند تا پایان ماه ادامه دارد.

جزییات جدول افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری در سال ۱۴۰۳ نیز را می‌توانید در ادامه مشاهده کنید:

میزان افزایش حقوق کارمندان دولت و بازنشستگان کشوری:۲۰ درصد در نظر گرفته شده است.

ضریب حقوق قضات و اعضای هیات علمی:۶ هزار و ۸۷۶ تومان در نظر گرفته شده است.

ضریب حقوق کارمندان دولت:۴۸۲ تومان در نظر گرفته شده است.

حق عائله مندی: یک میلیون و ۴۰۰ هزار و ۴۱۰ تومان اعلام شده است.

حق عائله مندی کارمندان دارای ۳ فرزند و بالاتر: یک میلیون و ۸۲۰ هزار و ۵۳۳ تومان در نظر گرفته شده است.

حق اولاد:۸۵۹ هزار و ۵۶۲ تومان اعمال خواهد شد.

حق اولاد کارمندان دارای ۳ فرزند و بالاتر:یک میلیون و ۱۱۷ هزار و ۴۳۰ تومان؛

سقف حقوق:۷۰ میلیون تومان

حداقل حقوق شاغلان:۱۰ میلیون تومان؛

حداقل حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری: ۹ میلیون تومان؛

و در نهایت حقوق والدین شهدا: ۱۵ میلیون تومان اعلام شده است.

مرحله دوم همسان سازی حقوق بازنشستگان لشکری

مجلس با تصویب پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی و پیگیری تسریع در پرداخت ۱۳۰ همت به سازمان تامین اجتماعی، از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت کرد.

هیئت وزیران در تاریخ ۱۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، میزان همسان سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ را تصویب کرد.

مجلس با تصویب پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی و پیگیری تسریع در پرداخت ۱۳۰ همت به سازمان تامین اجتماعی، از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت خواهد کرد.

بعد از ابلاغ قانون برنامه هفتم توسعه کشور، اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را دنبال خواهیم کرد.

افزایش حقوق بازنشستگان ۱۴۰۳

 

جدول افزایش حقوق 1403

 

افزایش ۳۵ درصدی حقوق بازنشستگان از اردیبهشت ۱۴۰۳ اعمال می‌شود. لازم به ذکر است که افزایش ۳۵ درصدی برای حداقل بگیر‌های تامین اجتماعی اعمال می‌شود و سایر سطوح حقوق با افزایش ۲۲ در صدی دریافت خواهند کرد.

شایان ذکر است این جدول مختص کارگران تامین اجتماعی نیست و بازنشستگان تامین اجتماعی را نیز شامل می‌شود.

علی اکبر عیوضی (عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی) با تایید این مطلب که بسیاری از بازنشستگان تا روز ۲۹ اردیبهشت نیز حقوق بازنشستگی دریافت نکردند، اظهار کرد: بسیاری از بازنشستگان نسبت به تاخیر پرداخت حقوق مستمری دچار مشکل می‌شوند زیرا میزان دریافتی آن‌ها به قدری است که روی روزهای دریافت حقوق خود نیز برنامه‌ریزی می‌کنند و برخی نیز اقساط دارند.

عیوضی با بیان اینکه «مدیران سازمان تامین اجتماعی در گفتگو با ما نیز وعده پرداخت به موقع مستمری دادند» تصریح کرد: البته وعده کافی نیست زیرا شرایط ما با شرایط برخی مدیران و مسئولان مربوطه متفاوت است و ما بازنشستگان تامین اجتماعی مستقیم باید برای خرید خود برنامه‌ریزی کنیم و تاخیر چند روزه بسیاری از برنامه‌های زندگی افراد را تحت تاثیر قرار داده و آنان را دچار مشکل می‌کند. این بهتر بود که حداقل سازمان تامین اجتماعی یک روز مشخص را از قبل برای واریز مستمری مشخص کند تا بازنشستگان بتوانند برنامه‌ریزی کنند.

وی با اشاره به علت تاخیر در پرداخت‌ها با رد این شائبه که‌عدم پرداخت‌ها به دلیل کسری مالی سازمان تامین اجتماعی است، اظهار کرد: پرداخت دیرهنگام و تاخیر در واریز مستمری در برخی ماه‌ها مانند ماه اردیبهشت بیشتر بخاطر بی‌تدبیری مدیریتی متصدیان هماهنگی پرداخت است./اندیشه معاصر

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط