خبر جدید وزیر کار درباره تغییر حقوق کارگران/ دستمزد ترمیم میشود؟/ زمان پرداخت مطالبات همسان سازی بازنشستگان/ جزئیات محاسبه مستمری بازنشستگان با بیش از ۳۵ سال خدمت
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، بیش از دو ماه از تعیین حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۲ میگذرد اما کماکان انتقادات نسبت به آن باقی است؛ آن هم در شرایطی که رشد اقتصادی پایین و تورم بالا محتملترین سناریوی سال ۱۴۰۲ است که همین پیشبینیها به نگرانیها بابت عقب ماندن دستمزد از هزینههای زندگی دامن میزند.
بر همین اساس، مدتی است که فعالان حوزه کارگری، درخواست تجدیدنظر و بررسی دوباره برای رقم دستمزد را دارند، اما صولت مرتضوی در مقابل این مباحث مطرح شده درباره تغییر دستمزد کارگران، اعلام کرد: بر اساس قانون تصمیم گیرنده دستمزد، شورای عالی کار است که دستمزد برای سال ۱۴۰۲ تعیین و ابلاغ شده است و بنای دولت طبق تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی، اهتمام به مهار تورم است.
مرتضوی افزود: آمارهایی از مراکز رسمی اعلام شده که با شیب ملایم، تورم مدیریت می.شود و امیدواریم با کاهش تورم سفره کارگران رونق بگیرد.
وی تاکید کرد: تصمیم شورای عالی کار لازم الاجراست و اگر مباحثی مطرح شود در شورای عالی کار تصمیم گیری میشود.
زمان پرداخت مطالبات همسان سازی بازنشستگان
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: به محض افزایش ارزش سهام شرکت مربوطه که در اعتبار بودجه تعیین شده بود، این سهام فروخته خواهد شد و در قالب همسان سازی به بازنشستگان پرداخت میشود.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: به محض افزایش ارزش سهام شرکت مربوطه که در اعتبار بودجه تعیین شده بود، این سهام فروخته خواهد شد و در قالب همسان سازی به بازنشستگان پرداخت میشود.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری تاکید کرد: برنامه هفتم توسعه بهترین فرصت برای اصلاح تعدد روشهای محاسبه حقوق بازنشستگان و حتی شاغلان دستگاهها و کاهش تبعیض حقوق بازنشستگان است.
نعمت الله ترکی در نشست با روسای کانونهای بازنشستگان استان تهران، گفت: براساس قانون و طبق ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، دستگاههای اجرایی مکلف به اجرای بیمه تکمیلی برای بازنشستگان همان دستگاه هستند.
وی افزود: این موضوع به دلیل کمبود منابع مالی در این دستگاهها تاکنون اجرایی نشده است.
ترکی تصریح کرد: به همین دلیل، ما به عنوان متولی امر خدمت در صندوق بازنشستگی کشوری، وظیفه داریم خدمت بیمه درمانی را به بازنشستگان ارائه کنیم.
او ادامه داد: در سال جاری با دو سه مجموعه بیمهای که مدنظر کانونهای بازنشستگی است، در حال توافق هستیم تا بتوانیم با همکاری هم خدمات مطلوب تری را در سال جاری در حوزه بیمه تکمیلی درمان به این بزرگواران ارائه کنیم.
او همچنین یادآورشد: در واقع وظیفه اصلی بر عهده دستگاههای اجرایی است و ما به عنوان صندوق تنها وظیفه حمایتی داریم تا اگر بازنشستهای دچار مشکل حادی بود و نظام بیمهای امکان کمک به او را نداشت، صندوق حمایت کند ولی درحال حاضر به دلیل مشکلات موجود، بیمه درمان توسط خود صندوق ارائه می شود.
وی با بیان اینکه «ماهانه بیش از ۲۰هزار میلیارد تومان برای پرداخت حقوق بازنشستگان تحت پوشش صندوق تامین منابع صورت میگیرد» گفت: بیش از ۸۵درصد از این مبلغ از طریق منابع عمومی دولت تامین میشود. بخشی از آن از کسور و بخش اندکی هم از محل سودآوری شرکتها است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به بحثهای موجود پیرامون همسان سازی حقوق بازنشستگان گفت: در خصوص محاسبه حقوق بازنشستگان شرایط و جداول متعدد و متفاوتی وجود دارد و برنامه هفتم بهترین فرصت برای هماهنگ شدن روشهای محاسبه حقوق و مستمری و امتیازات در بین دستگاههای مختلف و در نتیجه بازنشستگان از یک سو و رفع تبعیض بین بازنشسته و شاغل از سوی دیگر است.
ترکی همچنین به انعقاد قرارداد با سازمان خصوصی سازی برای تعیین تکلیف اعتبار سال ۱۴۰۱ برای همسان سازی حقوق بازنشستگان اشاره و بیان کرد: کارهای اولیه انجام شده و قراردادی هم با سازمان خصوصیسازی منعقد شده است.
وی ادامه داد: به محض افزایش ارزش سهام شرکت مربوطه که در اعتبار بودجه تعیین شده بود، این سهام فروخته خواهد شد و در قالب همسان سازی به بازنشستگان پرداخت میشود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، گفتنی است، در این نشست که سرپرست دفتر هماهنگی مدیریت های استانی، سرپرست اداره کل فرهنگی و اجتماعی و سرپرست اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق نیز حضور داشتند، روسای کانون های بازنشستگی استان تهران مهم ترین مشکلات و مطالبات موجود را به خصوص در حوزه همسان سازی و بیمه تکمیلی مطرح کردند.
جزئیات محاسبه مستمری بازنشستگان
معاون بازنشستگی اداره کل مستمریهای سازمان تامین اجتماعی درباره نحوه محاسبه مستمری بازنشستگی در تامین اجتماعی برای بیمهشدگانی با سنوات بالاتر از ۳۵ سال توضیح داد.
حسینعلی میرزایی در پاسخ به این سوال که «چرا مستمری بازنشستگی افرادی که بیش از ۳۵ سال خدمت میکنند تنها تا ۳۵ روز حقوق محاسبه و پرداخت میشود؟» اظهار کرد: ما هیچکس را اجبارا و به زور بازنشسته نخواهیم کرد، بلکه پس از ارائه درخواست شخص بیمهشده اقدامات لازم برای بازنشستگی صورت میپذیرد.
وی افزود: طبق ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی اگر فردی شرط سن و سابقه را احراز کند، میتواند درخواست بازنشستگی بدهد و هیچ کس نمیتواند بگوید حتما باید در این تاریخ بازنشسته شوی.
معاون بازنشستگی اداره کل مستمریهای سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه سن بازنشستگی برای مردان ۶۰ و برای زنان ۵۵ سال است گفت: در ماده ۷۸ قانون تامین اجتماعی آمده است که اگر بیمه شده پنج سال بالاتر از سن قانونی داشته باشد، از این تاریخ به بعد، اگر شرط سابقه را هم داشته باشد کارفرما میتواند برای وی درخواست بازنشستگی کند.
میرزایی ادامه داد: در غیر اینصورت، نمیتوانند به فرد بگویند که اجبارا بازنشسته شو. ما اکنون در مناطق نفتی افرادی را داریم که در زمان بازنشستگی تا ۴۵ سال هم سابقه خدمت داشتهاند. درست است که تا ۳۵ روز حقوق بیشتر برای افراد محاسبه نمیشود، اما دستمزد و میانگین دوسال پایانی خدمت افراد در هرسال متفاوت است و در نهایت حقوق بیشتری دریافت میکند.
پایان*/
اندیشه معاصر را در روبیکا دنبال کنید.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰