21:30 - 1403/05/10

خبرشبانه از متناسب سازی حقوق بازنشستگان ۱۰ مرداد/ تعیین تکلیف نهایی همسان ساز حقوق بازنشستگان

چند سالی می‌شود که معیشت،‌ درمان، رفاه و منزلت بازنشستگان در کش‌وقوس میان دولت‌ها، مجلس و قوانین و برنامه‌های منتشر شده از سوی آنها گرفتار است.

خبرشبانه از متناسب سازی حقوق بازنشستگان ۱۰ مرداد/ تعیین تکلیف نهایی همسان ساز حقوق بازنشستگان

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، چند سالی می‌شود که معیشت،‌ درمان، رفاه و منزلت بازنشستگان در کش‌وقوس میان دولت‌ها، مجلس و قوانین و برنامه‌های منتشر شده از سوی آنها گرفتار است.

حالا این قشر یک نگرانی و دغدغه بزرگ دارند و آن این است که با وجود پیش‌بینی تامین منابع لازم برای اجرای قانونی همسان‌سازی از خردادماه امسال مطابق آنچه در قانون بودجه ۱۴۰۳ پیش بینی شده بود، همچنان از اجرای آن خبری نیست. همین دغدغه‌ها به تشکیل کارزار کشیده شد،‌ اما مقامات اقتصادی می‌گویند بازنشستگان نگران نباشند.

ماجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان به سال گذشته باز می گردد؛ زمانی که مجلسی ها به دلیل عدم پیش بینی منابع لازم برای این موضوع، حاضر به تایید و رای به کلیات لایحه بودجه نشدند و آن را به دولت ابراهیم رئیسی پس دادند؛ این موضوع آنچنان برای مجلس حائز اهمیت بود که دولت به ناچار در نسخه اصلاح لایحه تدوینی خود، منبعی برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفت و از این طریق توانست نظر مجلسی ها را برای ورود به بررسی جزئیات نقشه مالی کشور برای سال ۱۴۰۳ جلب کند.

متن دومین نامه کمیته فنی پیگیری مطالبات صنفی بازنشستگان کشوری و لشکری به رئیس جمهور

بسم الله الرحمن الرحیم
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران ، جناب آقای استاد دکتر مسعود پزشکیان

سلام علیکم :

همانطوریکه استحضار دارند ، موضوع پرداخت پاداش پایان خدمت کارمندان شاغل به دلیل اینکه سازمان برنامه و بودجه در هنگام تنظیم و تدوین لایحه بودجه هرسال ،اعتبار مورد نیاز این امر برای کلیه دستگاههای مشمول را بصورت متمرکز و در جدول شماره ۹ تحت عنوان برآورد اعتبارات ردیفهای متفرقه ( بعنوان مثال برای سال ۱۴۰۲ ردیف ۴۹- ۵۵۰۰۰۰ با عنوان پاداش پایان خدمت بازنشستگان مبلغ ۳۲۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون ریال ) و در یک یا چند ردیف پیش بینی میکند ، تا هردستگاه اجرائی بهنگامی که نیاز داشته باشد ، اقدام به درخواست از سازمان نماید و این پروسه سبب تاخیر در پرداخت ها و چه بسا به علت عدم تکافوی اعتبار پیش بینی شده سبب عدم پرداخت های بموقع میشود .

در برخی از سالها این تاخیر بخصوص در مورد آموزش و پرورش و شاید بهداشت و درمان که بیشترین تعداد کارمندان شاغل را در اختیار دارند و لاجرم تعداد بازنشستگان آنها در هر سال هم از سایر دستگاهها بیشتر است به بیش از یکسال و حتی در مواردی به دوسال ویا بیشتر هم میرسد ، لذا :

پیشنهاد میشود برای رفع همیشگی مشکل پاداش پایان خدمت کارمندان شاغل به هنگام بازنشستگی ، ان شاءالله دربخشنامه ای که در این ایام بعنوان دستورالعمل تنظیم بودجه سال ۱۴۰۴ به کلیه دستگاه های اجرائی صادر خواهند فرمود ، یک بند هم اختصاص به این موضوع بدهند و با اشاره به قانون پرداخت پاداش پایان خدمت و بخشی از هزینه های ضروری به کارکنان دولت مصوب ۱۳۷۵/۲/۲۶ مجلس شورای اسلامی و اصلاحات بعدی آن و همچنین ماده ۱۰۷ قانون مدیریت خدمات کشوری ، کلیه دستگاه های اجرائی را مکلف فرمایند ، که فهرست کسانی را که در جریان سال ۱۴۰۴ بازنشست خواهند شد.

احتمالا بدهی به بازنشستگان سنوات قبل را تهیه و باتوجه به پرونده پرسنلی آنان میزان اعتبار مورد نیاز برای پرداخت پاداش پایان خدمت و مرخصی های ذخیره شده را در پیشنهاد بودجه خود برای سال ۱۴۰۴ در ج نمایند ، به نحوی که با تصویب بودجه سال ۱۴۰۴ ، و درمواقع درخواست تخصیص در هرکدام از سه ماهه های اول ، دوم ، سوم ، و چهارم سال ۱۴۰۴، تخصیص مورد نیاز بازنشستگان سه ماهه مربوط را در درخواست همان سه ماهه درج و پس از اخذ تخصیص و بازنشسته شدن کارمند ، وبدون هرگونه تاخیر پرداخت نمایند. و این رویه را به عنوان سنت حسنه از خود برای سالهای آینده به یادگار بگزارند .

کمیته فنی پیگیری مطالبات صنفی بازنشستگان کشوری و لشکری

 

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط