18:52 - 1403/07/18

اجتماعی

حمله پانیک چیست| درمان حمله پانیک ممکن است؟/روش‌های تشخیص این حمله

حمله پانیک یکی از بیماری های رایج در این روزها میباشد. افراد زیادی دچار حمله پانیک هستند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، حمله پانیک یکی از مهم ترین موضوعاتی است که این روزها جوانان زیادی درگیرش است. حمله پانیک یا اختلال اضطراب برای خیلی از مردم به وجود آمده است. حمله پانیک یکی از دردناک ترین بیماری هایی است که فرد را تا دیدن مرگ جلو میبرد. علائم مختلفی دارد و برای هر کس متفاوت میباشد. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

علائم پانیک چیست؟ (نشانه های حملات پانیک چیست؟)

حمله پانیک چیه؟ حملات پانیک معمولا ناگهانی و بدون هیچگونه هشداری شروع می‌شوند و هر لحظه ممکن است بروز کنند برای مثال حین رانندگی، در مرکز خرید، وقتی در خواب ناز هستید یا وسط یک جلسه کاری. این حملات انواع مختلف زیادی دارند اما معمولا نشانه های پانیک طی چند دقیقه به اوج خود می‌رسند، و پس از آن فرد احساس خستگی زیاد خواهد داشت. از علائم پانیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

حمله پانیک

حمله پانیک

احساس خطر یا مرگ
ترس از دست دادن کنترل بدن
ضربان قلب سریع و تپش قلب
لرزش
تنگی نفس یا گرفتگی گلو
لرز
گرگرفتگی
حالت تهوع
گرفتگی شکم
درد قفسه سینه
سردرد
سرگیجه یا ضعف
کرختی و بی حسی دست و پاها
احساس غیرواقعی بودن

حمله پانیک از بیماری های اعصاب و روان است. یکی از بدترین چیزها درباره حملات اضطرابی، ترس شدید از حملات بعدی است. فرد ممکن است به حدی از حملات پانیک بترسد که از انجام برخی کارها پرهیز کند./دکترتو

علت ایجاد اختلال پانیک یا وحشت زدگی چیست؟

تا‌به‌حال پاسخ درست و دقیقی در رابطه با علل ایجاد اختلال پانیک یا وحشت زدگی به‌دست نیامده است و مشخص نیست که چه چیزی باعث حملات پانیک می‌شود، اما باید متذکر شد که برخی از عوامل ممکن است در ایجاد این اختلال نقش داشته باشند‌. در ادامه به بررسی این عوامل می‌پردازیم تا با آن‌ها آشنا شوید.

عوامل زیست شناختی و جسمانی: بهم خوردن میزان برخی از هورمون‌های بدن باعث می‌شود که اختلال پانیک در بدن فرد ایجاد شود. موقعیت‌هایی چون بارداری، کم کاری یا پرکاری تیروئید، دیابت، بیماری‌های کلیوی و مواردی از این دست می‌توانند در سیستم هورمونی بدن اختلال ایجاد کنند که این اختلالات به حملات عصبی و استرسی منجر خواهند شد.

اثر ژنتیک و ارث در بروز پانیک اتک: از مهم‌ترین علل ایجاد اختلال هراس و ترس می‌توان به عوامل ژنتیکی و ارثی اشاره کرد. اگر شما در خانواده‌ای زندگی می‌کنید که پدر و مادرتان دچار حملات اضطرابی می‌شوند، احتمال اینکه شما نیز رفتاری مانند آن‌ها داشته باشید بسیار بالا است. البته نمی‌توان گفت که این اختلال به ژن خاصی وابسته است، بلکه ترکیب برخی از ژن‌ها می‌تواند چنین مشکلی را به همراه داشته باشد.

تاثیر محیط و اجتماع در اختلال پانیک: یکی از شایع‌ترین علت‌هایی که می‌توان برای ایجاد این اختلال به آن اشاره کرد، محیط و اجتماع است. بسیاری از افراد به دلیل مشکلات خانوادگی، تغییر ناگهانی در محیط زندگی، مرگ عزیزان، زلزله، بیماری و مواردی از این دست دچار حملات عصبی می‌شوند و گاهی‌اوقات این حملات ادامه‌دار خواهند شد، به‌طوری‌که فرد دچار اختلال هراس و ترس می‌شود.

برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که واکنش طبیعی بدن شما در هنگام مبارزه یا فرار، ممکن است با حملات پانیک همراه شود. به عنوان مثال، اگر یک خرس گریزلی به‌دنبال شما بیاید، بدن شما به طور غریزی واکنش نشان می‌دهد. ضربان قلب و تنفس شما با آماده شدن بدن برای مواجهه با شرایط تهدیدکننده زندگی افزایش می‌یابد.

اگرچه بسیاری از این واکنش‌ها در حمله پانیک نیز رخ می‌دهند اما هنوز ناشناخته است که چرا این حمله زمانی رخ می‌دهد که هیچ خطر آشکاری وجود ندارد.

آیا امکان پیشگیری از حملات پانیک وجود دارد؟

اختلال پانیک اغلب یک بیماری طولانی‌مدت است که روند درمان دشواری دارد. اکثر افراد مبتلا به اختلال هراس از طریق درمان، برخی از علائم خود را تسکین می‌دهند. بنابراین، پیشگیری از بروز علائم بهترین رویکرد است.

مثلا می‌توانید با اجتناب از مصرف الکل و مواد مخدر، علائم خود را کاهش دهید. برنامه درمانی خود را رعایت کنید تا از عود یا تشدید علائم حمله پانیک جلوگیری کنید. فعالیت بدنی منظم داشته باشید زیرا ممکن است به کاهش اضطراب کمک کند. به هر روشی، استرس روزانه خود را مدیریت کنید./پذیرش۲۴

انواع حمله پانیک

حملات عصبی یا “پانیک” (Panic attacks) شامل دوره‌های ناگهانی از ترس شدید و ناراحتی هستند که می‌توانند علائم جسمانی و روانی قابل‌توجهی به همراه داشته باشند. این حملات می‌توانند به دلایل مختلفی رخ دهند و بر اساس نوع و شدت علائم به چند دسته تقسیم شوند:
۱. حملات عصبی غیرمنتظره (Unexpected Panic Attacks)

این نوع حملات بدون هیچگونه محرک یا دلیل خاصی به طور ناگهانی رخ می‌دهند. فرد ممکن است در حال انجام کارهای روزمره یا حتی در حال استراحت باشد و ناگهان دچار حمله عصبی شود. این نوع حملات معمولاً در افرادی که به اختلال پانیک مبتلا هستند بیشتر مشاهده می‌شود.
۲. حملات عصبی موقعیتی (Situational Panic Attacks)

این نوع حملات عصبی در پاسخ به موقعیت‌های خاصی رخ می‌دهند که معمولاً برای فرد استرس‌زا یا ترسناک هستند. به عنوان مثال، فردی که از ارتفاع می‌ترسد، ممکن است در موقعیت‌هایی که در ارتفاع قرار می‌گیرد، دچار حمله عصبی شود. این نوع حملات اغلب پیش‌بینی‌پذیرتر از حملات غیرمنتظره هستند.
۳. حملات عصبی وابسته به موقعیت (Situationally Predisposed Panic Attacks)

این نوع حملات عصبی زمانی رخ می‌دهند که فرد در معرض موقعیت‌هایی قرار گیرد که قبلاً تجربه حمله عصبی در آن‌ها را داشته است. اما وقوع حمله در این موقعیت‌ها همواره قطعی نیست. به عنوان مثال، فردی که قبلاً در ترافیک دچار حمله عصبی شده است، ممکن است گاهی اوقات در موقعیت‌های مشابه نیز حمله عصبی را تجربه کند، ولی نه همیشه.
۴. حملات عصبی شبانه (Nocturnal Panic Attacks)

این نوع حملات عصبی به صورت ناگهانی در طول خواب رخ می‌دهند و فرد را از خواب بیدار می‌کنند. حملات شبانه می‌توانند بسیار ترسناک باشند، زیرا فرد بدون هیچ هشدار قبلی و در حالت استراحت کامل دچار حمله می‌شود. این نوع حملات می‌توانند به اختلالات خواب و اضطراب‌های شبانه منجر شوند./دکتر کربلایی

تشخیص حمله پانیک

پزشک از روش‌های زیر برای تشخیص حمله وحشت یا سایر بیماری‌هایی که علائم مشابه دارند استفاده می‌کند:

معاینه بدنی
آزمایش خون برای بررسی غده تیروئید
تست‌های مربوط به بیماری قلبی مانند الکتروکاردیوگرام (نوار قلب)
ارزیابی روانشناختی (صحبت در مورد علائم، ترس‌ها یا نگرانی‌های شما، موقعیت‌های استرس‌زایی که تجربه کرده‌اید، مشکلاتی که در روابط خود دارید و…)/درمانکده

اندیشه معاصر

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط