13:56 - 1404/04/11

حماسه ای دیگر در تسلیحات جنگی/ ورود نسل جدید موشک‌های ضدپهپاد TKB-1055 به خدمت نیروهای مسلح روسیه

پس از بیش از سه سال جنگ در اوکراین و بهره‌گیری از تجارب میدانی، نیروهای مسلح روسیه اولین محموله موشک‌های مینیاتوری ضدپهپاد TKB-۱۰۵۵ را برای تجهیز سامانه‌های پدافند هوایی Pantsir-SMD-E دریافت کردند.

تهدید جدی ایران خطاب به اسرائیل؛ مقام ارشد اسرائیل: با هر تجاوز، شدیدترین واکنش را نشان می دهیم

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، پس از بیش از سه سال جنگ در اوکراین و بهره‌گیری از تجارب میدانی، نیروهای مسلح روسیه اولین محموله موشک‌های مینیاتوری ضدپهپاد TKB-۱۰۵۵ را برای تجهیز سامانه‌های پدافند هوایی Pantsir-SMD-E دریافت کردند.

این موشک‌های کوچک که به‌طور خاص برای مقابله نزدیک با پهپادها طراحی شده‌اند، توسط هلدینگ «سیستم‌های با دقت بالا» وابسته به شرکت دولتی روستک توسعه یافته‌اند. هرچند در بیانیه رسمی روسیه نام مدل TKB-۱۰۵۵ ذکر نشده، منابع غیررسمی این کد را به عنوان شناسه نسل جدید موشک‌ها تایید کرده‌اند.

بخان اوزدویف، مدیر تسلیحات شرکت روستک، اعلام کرد این موشک‌ها ظرفیت تسلیحاتی سامانه Pantsir را به ۴۸ تیر افزایش داده و مقابله با تعداد بیشتری از اهداف هوایی، به ویژه در برابر حملات گسترده پهپادهای FPV، را ممکن می‌سازند. وی همچنین تاکید کرد این ارتقاء، تخلیه سریع ذخایر سامانه توسط دشمن را دشوار می‌کند.

حماسه ای دیگر در تسلیحات جنگی/ ورود نسل جدید موشک‌های ضدپهپاد TKB-1055 به خدمت نیروهای مسلح روسیه

حماسه ای دیگر در تسلیحات جنگی/ ورود نسل جدید موشک‌های ضدپهپاد TKB-1055 به خدمت نیروهای مسلح روسیه

برخلاف موشک‌های بزرگ‌تر و گران‌تر ۵۷E۶، موشک‌های TKB-۱۰۵۵ بردی حدود ۷ کیلومت

ر دارند؛ اما کوچک‌تر بودن آنها مزایایی مانند افزایش تعداد شلیک، کاهش هزینه و واکنش سریع‌تر به تهدیدات متحرک در ارتفاع و برد کم را به همراه دارد.

تحویل این محموله، که توسط کنسرسیوم دولتی روسیه اعلام شده، نشان‌دهنده ورود عملیاتی نسخه ارتقاء یافته سامانه Pantsir-SMD-E به نیروهای مسلح این کشور است. با این حال، هنوز مشخص نیست که این سامانه‌ها در داخل خاک روسیه استفاده می‌شوند یا در خطوط مقدم جبهه اوکراین به کار گرفته شده‌اند.

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط