به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، سازمان تامین اجتماعی، به منظور کمک به افرادی که در حال حاضر، در سازمان و یا مرکز دولتی مشغول به کار نمی باشند، اقدام به اجرای طرح بیمه زنان و دختران خانه دار ۱۴۰۲، کرده است. همانطور که می دانید، برای دریافت مستمری و یا بازنشسته شدن در سازمان بیمه تامین اجتماعی، لازم است که زنان و مردان، دارای سابقه کار و پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی باشند؛ اما در سال های گذشته، این نیاز برای زنان خانه دار نیز وجود داشت، که بتوانند بدون داشتن شغلی، بیمه شوند.
بیمه زنان خانه دار ۱۴۰۲ نیز مانند بیمه زنان باردار، به همین منظور روی کار آمده است و جامعه زنان و دختران خانه دار و کار آفرینی که سابقه پرداخت حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی را ندارند، در بر می گیرد. بیمه زنان خانه دار، از جمله بیمه نامه هایی است که به صورت اختیاری و فقط به افرادی که متقاضی دریافت این بیمه نامه می باشند، اختصاص داده می شود که در اندیشه معاصر مفصل به آن می پردازیم.
معاون اسبق بیمهای سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه علاوه بر سایر مشاغل، زنان خانهدار نیز باید خود را بیمه کنند، چراکه دارای شغل سنگینی هستند، شرایط پرداخت حق بیمه ویژه زنان خانهدار را تشریح کرد.
محمدحسن زدا با بیان اینکه «بیمه» ضمانتی برای روزهای سخت افراد است، اظهار کرد: در سازمان تامین اجتماعی بیمه برای دوران پیری و از کارافتادگی طراحی شده و هرکسی باید خود را برای این روزها آماده کند.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر سایر مشاغل زنان خانهدار نیز باید خود را بیمه کنند، تاکید کرد: زنان خانهدار اگرچه در خانه هستند، اما شغل سنگینی دارند و با این وجود زحماتشان دیده نمیشود و کمتر به آنها توجه میشود؛ گویی کارهایی که انجام میدهند وظیفهشان است، در حالیکه اینگونه نیست و باید به زنان خانهدار همچون زنان شاغل نگاه کرد.
معاون اسبق بیمهای سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: زنان خانه دار در صورت پوشش بیمهای میتوانند از حقوق بازنشستگیشان استفاده کنند. این حقوق همچنین میتواند در اقتصاد خانواده نیز اثرگذار باشد.
زدا با بیان اینکه سه نوع نرخ حق بیمه برای بیمه زنان خانهدار تعریف شده است که متقاضیان میتوانند به انتخاب خودشان یکی از آنها را مشخص کنند، گفت: شرط سنی برای استفاده از این طرح ۱۸ تا ۵۰ سال تمام است و افراد با سن بیش از ۵۰ سال، باید معادل مازاد سنی، سابقه بیمهپردازی قبلی داشته باشند و همچنین نرخ پرداخت حقبیمه، ۱۲، ۱۴ و ۱۸ درصد دستمزد یا درآمد ماهانه انتخابی فرد متقاضی است.
نرخ حق بیمه ۱۲ درصد شامل تعهدات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی، نرخ ۱۴ درصد شامل تعهد بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی و نرخ ۱۸ درصد شامل بازنشستگی، از کارافتادگی و فوت است.
وی یادآور شد: جهت ثبتنام این بیمه، متقاضیان میتوانند برای حق بیمه ۱۲ درصد با مراجعه به سایت تامین اجتماعی خود را بیمه کنند، اما برای نرخ ۱۴ و ۱۸ درصد به دلیل لزوم انجام معاینات اولیه، باید به شعب سازمان تامین اجتماعی مراجعه کنند.
معاون اسبق بیمهای سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه برخی معتقدند به جای پرداخت حق بیمه زنان خانهدار، خود را بیمه عمر کنند، توضیح داد: در بیمه عمر، به طور مثال افراد با سرمایه ۱۰۰ میلیون تومان و حق بیمه بسیار سنگین خود را بیمه عمر میکنند و در صورت فوت به همان میزان ۱۰۰ میلیون تومان به بستگان او پرداخت میشود، اما اگر اتفاقی برای فرد نیفتد، آن حق بیمه سنگین را باید تا موعد مقرر پراخت کند و پس از آن این۱۰۰ میلیون تومان به فرد پرداخت خواهد شد. اما باید در نظر گرفت که وقتی قیمتها چند برابر میشود دیگر آن پول ارزشی ندارد و در کشورهایی که تورم دو رقمی است اصلا به صلاح نیست که بیمه عمر کنند، اما حسن بیمه تامین اجتماعی این است که سال به سال مبلغ آن تغییر میکند.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا زنانی که خودشان بازنشسته میشوند در صورت فوت شوهر میتوانند از مستمری شوهرشان هم استفاده کنند؟ گفت: زنانی دارای بیمه زنان خانهدار هستند که پس از بازنشستگی و در صورتی که شوهرشان فوت کرده باشد میتوانند علاوه بر مستمری خود، از مستمری شوهرشان نیز استفاده کنند.
شرایط بیمه زنان خانه دار چگونه است؟ حقوق بازنشستگی آنها چقدر است؟
یمه زنان خانهدار برای خانمهای بین ۱۸ تا ۵۰ ساله قابل استفاده خواهد بود و یک امتیاز بزرگ برای بازنشستگی این افراد محسوب میشود. زنان خانهدار با استفاده از این بیمه میتوانند از حمایتهای تأمیناجتماعی شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان برخوردار شوند.
۲۰ میلیون زن خانهدار در کشور با طرح «بیمه زنان خانه دار» از مزایای بازنشستگی و تعهدات بیمه استفاده میکنند. سوال اصلی این است که شرایط استفاده از این بیمه چیست؟ از آنجاییکه زنان خانهدار در سازمان خاصی فعالیت نمیکنند؛ بنابراین نمیتوانند از این طریق از بیمه استفاده کنند. به همین دلیل، سازمان تامین اجتماعی طرحی مخصوص، با عنوان «بیمه زنان خانه دار» برای این دسته از افراد جامعه معرفی کرده است. در ادامه این مطلب کلیه مزایا و شرایط بیمه زنان خانه دار را ذکر کردهایم. اگر سطربهسطر این مقاله را با دقت مطالعه کنید، بهراحتی میتوانید برای بهرهمندی از بیمه بازنشستگی زنان خانه دار اقدام کنید.
بررسی شرایط سنی بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار
زنان خانهدار بین ۱۸ تا ۵۰ ساله میتوانند با استفاده از طرح بیمه زنان خانه دار از بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند. این افراد حتی بدون سابقه قبلی بیمهای میتوانند از حمایتهای تأمیناجتماعی شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان برخوردار شوند. افراد با سن بیش از ۵۰ سال نیز برای بهرهمندی از خدمات بیمه زنان خانهدار باید معادل مازاد سنی، سابقه بیمهپردازی قبلی داشته باشند.
در واقع زنان بالای ۵۰ سال میتوانند با میزان سابقه بیمه قبلی خود، برای ثبت نام در بیمه زنان خانه دار اقدام کنند. بهعنوان مثال خانم خانهداری که ۵۳ ساله است و درخواست قرارداد و خرید بیمه تامین اجتماعی دارد، باید حتما ۳ سال سابقه پرداخت حق بیمه قبلی داشته باشد. همچنین زنان خانهداری که برای دریافت بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی اقدام میکنند، امکان استفاده از خدمات بیمه تکمیلی sos نیز برای آنها فراهم خواهد شد. البته برای استفاده از این نوع بیمه باید شرایط آن را بهطور کامل مطالعه کنید تا با تعرفههای آن بهطور دقیق آشنا شوید.
شرایط بهرهمندی از خدمات بیمه خانم های خانه دار برای زنان با سابقه بیمه
برخی از زنان خانهدار در شرایطی میتوانند بدون محدودیت سنی در طرح بیمه زنان خانه دار ثبت نام کنند. بهعنوان مثال ممکن است برخی از زنان خانهدار ۱۰ سال سابقه بیمه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی گروهی شرکتی داشته باشند؛ دراینصورت میتوانند حتی در سنین بالای ۵۰ سال نیز بهراحتی از خدمات بیمه خانم های خانهدار نیز بهرهمند شوند.
آشنایی با شرایط خدمات درمانی بیمه خانه داری زنان
درصورتیکه زنان خانهدار، تحت تکفل بیمه پدر، مادر یا همسر خود باشند، برای بهرهمندی از خدمات درمانی بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار، نیازی به پرداخت حق سرانه درمان نخواهند داشت. اگر شما خانم خانهدار هستید و همسرتان نیز پوشش بیمهای ندارد، با پرداخت حق سرانه درمان میتوانید برای فرزندان خود نیز بیمه درمانی تهیه کنید. امکان تحت تکفل گرفتن همسر با شرط از کار افتادگی یا سن بالای ۶۰ سال نیز برای شما فراهم خواهد بود.
بدینترتیب پس از تکفل گرفتن همسر و فرزندان درصورت تمایل میتوانید از بیمه تکمیلی خانواده نیز استفاده کنید. البته استفاده از بیمه آسماری بدون تکفل قرار گرفتن همسر و فرزندان نیز بهراحتی امکانپذیر است. بیمه آسماری بهترین بیمه تکمیلی خانواده محسوب میشود که با کاهش هزینههای سرسامآور خدمات درمانی، نقاط ضعف بیمههای درمان پایه را نیز پوشش میدهد.
بررسی میزان حق بیمه خانم های خانه دار در سال ۱۴۰۲
حق بیمه پرداختی در بیمه زنان خانه دار از طریق فرمول زیر محاسبه میشود:
حداقل دستمزد روزانه در سال ۱۴۰۲ به مدت یک ماه (۳۱ یا۳۰ روزه) * نرخ انتخابی سهم بیمه شده = میزان مبلغ پرداختی بیمه زنان خانه (حق بیمه) برای یک ماه
چنانچه همسر یا پدر شما فوت کرده باشد، همراه با دریافت بیمه زنان خانهدار میتوانید از مزایای مستمری نیز بهرهمند شوید. علاوهبر این، امکان استفاده از بیمه زنان سرپرست خانوار نیز برایتان فراهم خواهد بود.
حقوق بازنشستگی بیمه زنان خانه دار چقدر است؟
بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی در زمان بازنشستگی یک سرمایه خوب و مطمئن به شمار میرود. بانوان خانهدار با پرداخت درصدهای مختلف حق بیمه شرایط بازنشستگی متفاوتی دارند.
- شرایط پرداخت حق بیمه ۱۲ درصدی: اگر فرد بیمه شده قبل از بازنشستگی فوت کند، مستمری به خانواده فرد مذکور داده نمیشود؛ اما اگر بعد از بازنشستگی فوت کند، به خانوادهاش مستمری داده میشود.
- شرایط پرداخت حق بیمه ۱۴ درصدی: در این مورد چه فرد قبل از بازنشستگی فوت کند چه بعد از آن درهرصورت مستمری به خانوادهاش تعلق خواهد گرفت.
- شرایط پرداخت حق بیمه ۱۸ درصدی: در این نوع طرح چه فرد قبل از بازنشستگی فوت کند چه بعد از آن درهرصورت مستمری به خانوادهاش تعلق میگیرد. علاوهبر این، با استفاده از این طرح تحت پوشش از کارافتادگی و خدمات درمانی نیز قرار میگیرد.
توجه داشته باشید، درصورتیکه شما بهعنوان یک خانم خانهدار دچار حادثه، بارداری و موارد این چنینی شوید، از طرف بیمه زنان خانهدار غرامتی برایتان در نظر گرفته نمیشود. در چنین شرایطی توصیه میشود از خدمات درمانی بیمههای تکمیلی استفاده کنید.
ثبت نام بیمه زنان خانه دار
با توجه به اینکه زنان خانه دار در سازمان، اداره ها و یا مراکز دولتی و غیر دولتی، در حال فعالیت نمی باشند و نمی توانند بعد از گذشت چندین سال بازنشسته شوند، لازم است که برای آن ها نیز بیمه ای تعریف شود تا بتوانند در صورت داشتن شرایط، بازنشسته شده و مستمری و حقوق دریافت کنند. به همین منظور، سازمان تامین اجتماعی، امکان ثبت نام بیمه زنان و دختران خانه دار را به صورت اینترنتی، فراهم نموده است.
آن دسته از متقاضیانی که دارای شرایط دریافت بیمه زنان خانه دار می باشند، می توانند این بیمه نامه را خریداری نمایند و از مزایای بیمه زنان و دختران خانه دار، بهره مند شوند. همچنین، این بیمه ممکن است همانند دیگر بیمه نامه ها دارای معایبی نیز باشد.
در ادامه، مطالبی در رابطه با بیمه زنان خانه دار ۱۴۰۲، شرایط دریافت این بیمه نامه برای متقاضیان، راهنمای ثبت نام اینترنتی آن و همچنین، مزایا و معایب این بیمه، آورده شده است.
راهنمای ثبت نام بیمه زنان خانه دار ۱۴۰۲
در حال حاضر، امکان ثبت نام بیمه زنان و دختران خانه دار ۱۴۰۲، از طریق دو روش حضوری و غیر حضوری، وجود دارد. افرادی که قصد ثبت نام در بیمه زنان خانه دار به صورت حضوری را دارند، می توانند به یکی از شعب بیمه سازمان تامین اجتماعی مراجعه نمایند و اقدام به ثبت نام برای بیمه زنان خانه دار کنند.
اما در حال حاضر، روش دیگری برای ثبت نام بیمه زنان خانه دار وجود دارد که افراد می توانند بدون مراجعه حضوری، اقدام به ثبت نام در این بیمه نامه کنند. در حال حاضر، افراد متقاضی بیمه زنان خانه دار، می توانند به سامانه خدمات اینترنتی سازمان تامین اجتماعی، به نشانیeservices.tamin.ir مراجعه کنند و مراحل مربوط به ثبت نام در این بیمه نامه را انجام دهند. به منظور ثبت نام در بیمه زنان خانه دار، به صورت الکترونیکی و انعقاد قرارداد برای این بیمه نامه، می توانید طبق مراحل زیر پیش بروید.
ابتدا، متقاضی باید، نشانی اینترنتی سایت خدمات الکترونیک سازمان تامین اجتماعی eservices.tamin.i را در مرورگر اینترنتی خود، جستجو کند و پس از ورود به سایت خدمات الکترونیک تامین اجتماعی، بر روی گزینه بیمه شدگان کلیک نماید. سپس، از میان گزینه های نشان داده شده، بر روی گزینه بیمه شدگان خاص و در نهایت، بر روی گزینه انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه دار و دختران کلیک کند.
پس از کلیک کردن بر روی گزینه انعقاد قرارداد بیمه اختیاری، فرد به بخش ورود به پنل کاربری سامانه تامین اجتماعی، وارد می شود. در صورتی که متقاضی از قبل، یک حساب کاربری در این سامانه ایجاد کرده باشد، می تواند با وارد کردن کد ملی و رمز عبور به سامانه تامین اجتماعی، وارد شود و مراحل ثبت نام بیمه زنان خانه دار را انجام دهد، در غیر این صورت، متقاضی ابتدا باید، نسبت به تشکیل حساب کاربری اقدام کند چرا که مشاهده سوابق بیمه زنان خانه دار نیز نیاز به داشتن حساب کاربری دارد.
در این مرحله، اطلاعات متقاضی، به وی، نمایش داده خواهد شد و باید، بر روی گزینه موافقت نامه کلیک نماید و با تیک زدن موافقت نامه، به مرحله بعدی برود.در این قسمت، متقاضی باید، تیک گزینه اطلاعات صحیح است و تیک یکی از دو گزینه متقاضی شخصا انعقاد قرارداد می نماید یا قیم متقاضی قرارداد منعقد می نماید را زده و به مرحله بعدی برود.در این قسمت، متقاضی باید، شعبه تامین اجتماعی خود را مشخص کرده و با تعیین مبلغ حق بیمه، بر روی گزینه محاسبه کلیک نماید.
پس از طی کردن باقی مراحل، متقاضی، موفق به انعقاد قرارداد شده و می تواند، از مزایای بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار، بهره مند شود. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص دریافت گواهی سوابق بیمه ها نامه ها، می توانند نسبت به مطالعه مقاله زیر اقدام کنند.
نرخ بیمه زنان خانه دار در سال ۱۴۰۲
یکی از سوالات مهمی که برای زنان خانه دار، در رابطه با این نوع از بیمه، مطرح می شود، بحث نرخ این نوع از بیمه می باشد؛ به این ترتیب که برای خرید بیمه زنان خانه دار، در سال ۱۴۰۲، باید ماهیانه چه میزان حق بیمه پرداخت شود تا فرد، در نهایت، از حقوق بازنشستگی زنان خانه دار بهره مند گردد؟
در پاسخ به سوال فوق، باید گفت، نرخ بیمه زنان خانه دار در سال ۱۴۰۲، شامل سه نرخ می باشد: نرخ ۱۲% برای خدمات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی، نرخ ۱۴% برای خدمات بازنشستگی و فوت (قبل و بعد از بازنشستگی) و نرخ ۱۸% خدمات بازنشستگی، فوت (قبل و بعد از سن بازنشستگی و ازکارافتادگی).
مزایا و معایب بیمه زنان خانه دار
بیمه زنان و دختران خانه دار، از جمله بیمه نامه هایی است که از سوی سازمان تامین اجتماعی، ارائه شده است و شاید بسیاری از متقاضیان، با معایب بیمه زنان خانه دار و مزایای بیمه زنان خانه دار آشنا نباشند. بیمه زنان خانه دار، مانند دیگر بیمه نامه های تامین اجتماعی، دارای مزایا و معایب خاصی می باشد که در ادامه، در رابطه با مزایا و معایب بیمه زنان خانه دار، توضیح داده شده است.
مزایا بیمه زنان خانه دار
بیمه زنان خانه دار، که توسط سازمان تامین اجتماعی کشور اجرایی شده است دارای مزایای مختلفی می باشد. در ادامه، شما را با مزایای بیمه زنان خانه دار، آشنا می کنیم.
تمامی زنان و دختران بالای ۱۸ سال، می توانند اقدام به ثبت نام بیمه زنان خانه دار کنند.
افرادی که دارای سابقه پرداخت حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی نمی باشند، هم می توانند برای بیمه زنان خانه دار ثبت نام کنند.
امکان اضافه کردن مستمری و از کارافتادگی به طرح بیمه زنان خانه دار، در زمان ثبت نام وجود دارد.
امکان انتخاب نرخ حق بیمه، برای زنان خانه دار وجود دارد.
زنان خانه دار، می توانند در صورت نیاز، بیمه درمان تامین اجتماعی را به بیمه زنان خانه دار اضافه کنند.
تمامی افرادی که مجرد هستند هم می توانند برای بیمه زنان خانه دار ثبت نام کنند؛ چرا که این بیمه فقط مختص خانم های متاهل نیست.
معایب بیمه زنان خانه دار
در کنار مزایایی که برای بیمه زنان خانه دار، از سوی سازمان تامین اجتماعی، در نظر گرفته شده است، این بیمه نامه نیز مانند بیمه تکمیلی، دارای معایبی می باشد که در ادامه، توضیح داده شده است.
افرادی که در آمد خاصی برای پرداخت حق بیمه زنان خانه دار ندارند و همسر آن ها نیز در آمد خوبی ندارد، به سختی می توانند حق بیمه زنان خانه دار را پرداخت کنند.
در صورت بروز حوادث، بیماری، بارداری و غیره، غرامت خاصی برای زنان باردار، در نظر گرفته نخواهد شد.
مبلغ پرداخت شده به عنوان حق بیمه، بازگشت پذیر نمی باشد.
امکان بازخرید و یا دریافت وام با بیمه زنان خانه دار، وجود ندارد.
پایان/*
اندیشه معاصر را در روبیکا دنبال کنید.
برای عضویت در کانال بله اندیشه معاصر کلیک کنید.
برای عضویت در کانال تلگرامی اندیشه معاصر کلیک کنید.