حقوق بازنشستگان هر سال چقدر کمتر می شود؟
یک بازنشسته کارگری از تاخیر طولانی در اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان انتقاد کرد.
یک بازنشسته کارگری از تاخیر طولانی در اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان انتقاد کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، بررسیها نشان میدهد عقبماندگی حقوق بازنشستگان از نرخ تورم در سالهای اخیر جمع کثیری از حداقلبگیران را وارد خط فقر کرده است.
در سال ۱۴۰۰ با تصویب هیات وزیران حقوق بازنشستگان حداقلبگیر ۳۹درصد و برای سایر سطوح با افزایش ۲۶درصدی همراه شد.
درحالی که حداکثر حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۰ حدود ۴میلیون تومان بود، نرخ تورم در این سال بیش از ۴۰درصد رشد کرد و عدم تناسب ۱۴درصدی میان رشد نرخ تورم و حقوق بازنشستگان به وجود آمد.
در سال ۱۴۰۱ میانگین حقوق بازنشستگان با افزایش ۵۷درصدی همراه شد و نرخ تورم بیش از ۵۰درصد اعلام شد. در این سال میانگین حقوق بازنشستگان حدود ۵میلیون و ۸۰۰هزار تومان بود که براساس اعلام رسمی بانک جهانی درآمدهای زیر ۲۰میلیون تومان در دسته خط فقر قرار میگیرند.
درسال ۱۴۰۲ براساس مصوبه هیات دولت حقوق بازنشستگان با افزایش ۲۷درصدی همراه شد، در حالی که نرخ تورم بیش از ۴۵درصد اعلام شده بود.
در این سال هر بازنشسته به طور میانگین ۶میلیون و ۷۰۰هزار تومان دریافت میکرد. براساس اعلام مرکز پژوهشهای مجلس خط فقر برای هر نفر در سال ۱۴۰۳ ۸میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تعیین شده بود که یک خانواده ۳نفره باید بیش از ۲۵میلیون تومان درآمد داشت. طبق آمار مبلغ خط فقر در سال ۱۴۰۲ بیش از ۶۸درصد رشد کرد.
در سال ۱۴۰۳ حقوق بازنشستگان براساس تصمیم دولت افزایش ۳۵درصدی یافت و میانگین حقوق بازنشستگان حدود ۱۱میلیون در ماه بود. میانگین نرخ تورم در شش ماهه نخست سال جاری حدود ۴۰درصد تعیین شده و مبلغ خط فقر از ۳۰میلیون تومان هم گذشته است.
با یک حساب سرانگشتی میتوان گفت که در چهار سال اخیر حقوق بازنشستگان از نرخ تورم در هر سال بیش از ۱۰درصد عقب مانده و با خط فقر فاصله چند میلیونی دارد./چندثانیه اقتصاد