11:36 - 1403/06/21

تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در طرح ساماندهی کارکنان دولت| تصمیم نهایی برای طرح ساماندهی کارکنان دولت؛ امروز۲۱ شهریور

طرح ساماندهی کارکنان دولت حالا دیگر خواسته یا ناخواسته به مطالبه اصلی بسیاری از شاغلان دولتی و نیروهای شرکتی تبدیل شده است و با وجود جدیتی که از روز اول در تایید این موضوع وجود داشت گمان می کردیم در اولویت مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس و شورای نگهبان باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در طرح ساماندهی کارکنان دولت و تصمیم نهایی برای طرح ساماندهی کارکنان دولت؛ امروز۲۱ شهریور را در اندیشه معاصر شرح داده ایم و یادآوری می کنیم که کسی فکرش را هم نمیکرد طرح ساماندهی کارکنان دولت به سوژه خبری طنز درآید و از پاس کاری مجمع تشخیص و شورای نگهبان برسد به تایید های تکی تکی نمایندگان و حالا هم در هاله ای از ابهام، چند رسانه برای تیتر خبری از آن لقمه بگیرند. ما در اندیشه معاصر از آغازین روزهای ارسال این طرح به مجلس تا امروز که مجمع همه را منتظر گذاشته است بدنبال روشن شدن تکلیف کارکنان دولت و نیروهای شرکتی بوده ایم و سر و سامان گرفتن طرح ساماندهی کارکنان دولت این روزها ما را هم خرسند خواهد کرد.

تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و قراردادی در طرح ساماندهی کارکنان دولت

علیرضا نوین با اعلام این خبر افزود: طرح تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی سراسر کشور با هدف حذف واسطه های استخدامی و شرکت های طرف قرارداد با کارگران و مستخدمین بخش های اجرائی، خدماتی و شرکتی در پروسه اشتغال زایی اسفندماه سال گذشته به تصویب مجلس رسیده و اجرائی شدن این مصوبه منتظر تائید نهایی از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

وی با تاکید بر ضرورت تعیین تکلیف نهایی این مصوبه خاطرنشان کرد: مجلس دوازدهم اهتمام جدی برای عملیاتی کردن این مصوبه دارد و تلاش خواهیم کرد با پی گیری ها و تعاملات بین بخشی میان مجلس، دولت و مجمع تشخیص مصلحت، زمینه را برای تائید و اجرای آن فراهم کنیم.

رئیس مجمع نمایندگان استان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تائید و اجرای طرح تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی، زمینه ساز رفع بخش عمده ای از مشکلات و پاسخگوی مطالبات این دسته از شاغلین خواهد شد و پس از آن، همه این نیروها طرف قرارداد و نیروهای دستگاه ها و سازمان های تابعه دولت خواهند شد.نوین در خاتمه تصریح کرد: پی گیری های مجدد در خصوص تعیین تکلیف این مصوبه و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی از طریق رایزنی های بین بخشی و با جدیت آغاز شده و تلاش خواهد شد این مطالبه محقق شود.

 

آخرین وعده درباره طرح تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی از زبان رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی

به گزارش اندیشه معاصر، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه عده‌ای در کشور دنبال جلوگیری از حذف شرکت‌های پیمانکاری برای حذف منافع خود هستند، گفت: طرح تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی بزودی در کشور اجرایی خواهد شد.

علی بابایی کارنامی اظهار داشت: طرح تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی که چندین بار به مجلس و مجمع و شورای نگهبان رفت و برگشت داده شده، روز‌های پایانی خود را برای اجرایی شدن سپری می‌کند. جمع بندی تعاملات مجلس، دولت و مجمع تشخیص مصلحت، مثبت بوده و با تکمیل چند تبصره، طرح ساماندهی کارکنان دولت قابلیت اجرایی پیدا خواهد کرد.

وی افزود: قرار شد با تشکیل دولت جدید، جلسه مشترکی بین مجمع تشخیص، نماینده دولت و کمیسیون اجتماعی برقرار تا با تجمیع نظرات، طرح تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی به صورت قطعی در ادارات اجرایی شود.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه با تصویب ماده واحد طرح تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی، عملا طرح فوق به مرحله اجرایی شدن رسیده است، تصریح کرد: بر این اساس از باب مفهومی، شرکت‌ها در سازمان‌های اداری حذف شده و شغل‌ها و رسته‌ها بر اساس شمولیت قانون خدمات کشوری در سازمان‌ها باید بکارگیری شوند.

اجرای طرح ساماندهی کارکنان دولت یا عدالت استخدامی

بابایی کارنامی با بیان اینکه عده‌ای در کشور دنبال حل و فصل مشکل اساسی جامعه زحمتکش نیرو‌های شرکتی نیستند چرا که منافع شخصی یک عده جلوی اجرای این طرح بزرگ کشور در حوزه اجتماعی و نیروی انسانی را گرفته است، افزود: اکثریت حاکمیت به این جمع بندی رسیده که در واقع نوعی عدالت استخدامی و کارگری است.

وی با اعلام اینکه از نظر ما طرح تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی از ابتدای سال ۱۴۰۳ قابلیت اجرایی داشته است، چون ماده واحده طرح تصویب شده و صرفا تبصره‌ها مورد اختلاف است، افزود: معاونت قوانین مجلس با همکاری سازمان استخدامی موظف شدند تا آیین نامه ضوابط استخدام نیرو‌ها در دستگاه‌ها اجرایی را ظرف مدت کوتاه تدوین و در صحن مجلس تصویب تا قابلیت اجرایی دائمی برای جذب نیرو‌ها از طریق حذف شرکت‌ها و واسطه‌ها صورت گیرد.

تصمیم نهایی برای طرح ساماندهی کارکنان دولت

«پیمانکاران با رانت روی کار می‌آیند و کارشان این است که ماه به ماه قرارداد امضا و به حساب کارگران پول واریز کنند. این واسطه نه تنها نمی‌تواند کمکی برای تولید و کارگران داشته باشد، که اتفاقا ضرر هم می‌زند. پیمانکار بر حسب روابط، کار را برعهده می‌گیرد و این وسط سودِ کلان به حسابِ برخی نورچشمی‌ها واریز می‌شود.» یک فعال کارگری گفت: پیمانکاران با رانت روی کار می‌آیند و کارشان این است که ماه به ماه قرارداد امضا و به حساب کارگران پول واریز کنند.

طرح ساماندهی کارکنان دولت، بعد از سه سال هنوز به نتیجه نرسیده است. پیشتر در اندیشه معاصر گفته بودیم که تصمیم‌گیری در مورد این طرح از مجلس یازدهم به مجلس دوازدهم منتقل شده و آنطور که خبر رسیده طرح همچنان در مجمع تشخیص مصلحت نظام است و اکنون در دولت چهاردهم منتظر نتیجه نهایی هستیم.

به گزارش اندیشه معاصر، سعید فتاحی (رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران استان آذربایجان شرقی) با اشاره به تعلل در تصویب طرح ساماندهی کارکنان دولت می‌گوید: به نظر می‌رسد دولت به عنوان کارفرمای بزرگ خود تمایلی به حذف پیمانکاران و تبدیل وضعیتِ نیروهای بخش خود ندارد. به همین دلیل است در مورد طرح ساماندهی دائم از تبعاتِ مالیِ این طرح برای دولت صحبت می‌کنند، اما در صورت اجرای طرح و حذف پیمانکاران قرار نیست هزینه‌ای اضافی به دولت تحمیل شود، فقط قرار است پولی که دولت از طریق پیمانکاران به نیروهای انسانی پرداخت می‌کند، مستقیم به آن‌ها پرداخت شود.

وی گفت: متأسفانه طرح ساماندهی کارکنان دولت سه سال در مجلس ماند و بین شورای نگهبان و مجع تشخیص مصلحت نظام رد و بدل شد. اختلاف‌ها بر سر طرح زیاد بود و در نهایت هم با پایان کار دولت و مجلس هنوز به تصویب نرسیده است. علی‌رغم پیگیریهای صورت گرفته از سوی نمایندگان کارگری برای تصویب طرح، من فکر نمی‌کنم این سرنوشتِ این طرح چندان رضایتبخش باشد.

فتاحی بیان کرد: ما در پتروشیمیِ تبریز سابقه حذف پیمانکاران را داشته‌ایم و این طرح نه تنها هزینه‌ای اضافی به پتروشیمی تحمیل نکرده بلکه اتفاقا به دلیلِ حذف پیمانکاران هزینه‌ی واسط هم ذخیره می‌شود و صرفه اقتصادی داشته است.

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران استان آذربایجان شرقی بیان کرد: پیمانکاران معمولا هزینه‌ای بیشتری برای خود برمی‌دارند و از حقوق کارگران می‌زنند، از این منظر، حذف پیمانکاران می‌تواند هم برای کارگرا و هم برای کارفرمایان سود دربرداشته باشد.

این فعال کارگری در پایان گفت: پیمانکاران با رانت روی کار می‌آیند و کارشان این است که ماه به ماه قرارداد امضا و به حساب کارگران پول واریز کنند. این واسطه نه تنها نمی‌تواند کمکی برای تولید و کارگران داشته باشد، که اتفاقا ضرر هم می‌زند. پیمانکار بر حسب روابط، کار را برعهده می‌گیرد و این وسط سودِ کلان به حسابِ برخی نورچشمی‌ها واریز می‌شود./اندیشه معاصر

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط