• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Sunday - 4 December - 2022

جام جهانی 2022

آنالیز: احمد نور در بین بهترین هافبک‌های دنیا یک قدم فاصله تا ریزش وحشتناک جایگاه تماشاگران در قطر + فیلم معرفی ستاره تیم سنگال؛ الحاجی دیوف + فیلم صحبت های جنجالی سردار آزمون به زبان ترکی در جام جهانی قطر + فیلم غوغای دختر زیبای ایرانی در جام جهانی قطر / تماشاگران کم آوردند! + فیلم ماجرای جنجالی حضور خانواده بیرانوند و طارمی در قطر/ چه کسی این هزینه ها را می دهد؟ خبر خوش برای هواداران استقلال/ شاه ماهی ماندنی شد/ این ستاره جایی نمی رود ستاره جنجالی استقلال از ایران فرار کرد؟ بهترین های جام جهانی در این روز! این فوتبال حاصلخیز نیست حتی با کاپلو شادی گل چشمی در بین برترین‌های فیفا گل چشمی به ولز در بین بارونکردنی‌ترین گل‌های جام جهانی قطر + فیلم هردم از باغ بری می رسد/ باز هم سقوط تیم ملی ایران زن زیبای عمانی در جام جهانی 2022 قطر از شوهرش جدا شد + علت و فیلم خبر بد برای هواداران استقلال از راه رسید جدیدترین اخبار ورزشی از سایت باشگاه استقلال | ستاره محبوب استقلال از دربی محروم شد! / مرد محبوب استقلال، ماندگار در جام جهانی کارلوس کی روش در جام جهانی قطر 15هزار میلیارد پاداش گرفت + جزئیات خداحافظی کارلوس کی‌ روش با تیم ملی فوتبال قطعی شد + جزئیات جدول برنامه روز چهاردهم جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در مرحله یک هشتم نهایی ورزش سه پخش زنده / برنامه پخش زنده فوتبال امروز جام جهانی 2022

تاثیر تنقلات در عملکرد مغز

  • کد خبر : 1167
  • 16 فروردین 1400 - 23:55
تاثیر تنقلات در عملکرد مغز

گفته‌های آقای زیمانچیک در مورد سیگار کشید ن بود اما یک کتاب جذاب جدید از مایکل ماس، روزنامه نگار تحقیقی و نویسنده، می‌گوید که این تعریف اعتیاد می‌تواند درباره گروه دیگری از محصولات یعنی غذاهای فرآوری شده نیز اعمال شود. آقای ماس در کتاب جدید خود “Hooked”، در زمینه علم اعتیاد کاوش می‌کند و می‌گوید […]

گفته‌های آقای زیمانچیک در مورد سیگار کشید ن بود اما یک کتاب جذاب جدید از مایکل ماس، روزنامه نگار تحقیقی و نویسنده، می‌گوید که این تعریف اعتیاد می‌تواند درباره گروه دیگری از محصولات یعنی غذاهای فرآوری شده نیز اعمال شود. آقای ماس در کتاب جدید خود “Hooked”، در زمینه علم اعتیاد کاوش می‌کند و می‌گوید که شرکت‌های مواد غذایی، غذاهای فرآوری شده را برای تحریک مدارهای پاداش در مغز ما مهندسی کرده‌اند که باعث پرخوری شده و باعث اپیدمی جهانی چاقی و بیماریهای مزمن می‌شود. آقای ماس می‌گوید که غذاهای فرآوری شده مانند چیزبرگر، چیپس سیب زمینی و بستنی نه تنها اعتیاد آور هستند بلکه می‌توانند از الکل، تنباکو و مواد مخدر اعتیاد آورتر باشند. این کتاب می‌گوید که برخی از شرکت‌های مواد غذایی در چند دهه گذشته از اعتیاد آور بودن محصولات خود آگاه شده‌اند ولی از پاسخگویی سر باز زده‌اند. آقای ماس می‌نویسد، شرکت‌های تولید مواد غذایی از اواخر دهه ۱۹۷۰ شروع به خرید تعداد زیادی از شرکت‌های معروف رژیم غذایی کردند تا از تلاش افراد برای کاهش وزنشان با خوردن محصولات آنها سود ببرند. آقای ماس، گزارشگر سابق نیویورک تایمز و دریافت کننده جایزه پولیتزر، برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ با انتشار کتاب “چربی قند نمک” وارد دنیای صنعت فرآوری مواد غذایی شد. در این کتاب توضیح داده شده است که چگونه شرکت‌ها مواد غذایی فراوری شده را به گونه‌ای فرموله می‌کنند که باعث شکسته شدن مقاومت افراد در برابر آن‌ها می‌شود و این محصولات را با استفاده از تاکتیک‌های گرفته شده از صنعت دخانیات به بازار عرضه می‌کنند. آقای ماس می‌نویسد، هیچ داروی اعتیاد آوری نمی‌تواند مدار پاداش مغز ما را به سرعت غذاهای مورد علاقه‌مان تحریک کند. او می‌نویسد: “دود سیگار ۱۰ ثانیه طول می‌کشد تا مغز را تحت تأثیر قرار دهد، اما لمس قند روی زبان این کار را در نیم ثانیه یا ششصد میلی ثانیه انجام می‌دهد.” “این تقریباً ۲۰ برابر سریعتر از سیگار است.” این تعریف “فست فود” را در جلوه‌ای جدید قرار می‌دهد. وی افزود: ” قدرت و سرعت غذای فرآوری شده در تحریک مغز از هر چیزی بیشتر است.” آقای ماس می‌نویسد، فیلیپ موریس از مردم برای جمع آوری اطلاعات حقوقی و بازاریابی نظر سنجی می‌کرد او در یک نظرسنجی خاص در سال ۱۹۸۸ از مردم خواست مواردی را که به نظر آنها اعتیاد آور است نام ببرند و سپس آنها را در مقیاس ۱ تا ۱۰ (۱۰ اعتیاد آورترین) ارزیابی کنند.”سیگار کشیدن با امتیاز ۸.۵، تقریباً مشابه هروئین بود. اما پرخوری با امتیاز ۷.۳ خیلی عقب نبود و نمره بالاتری از آبجو، داروهای آرامبخش و قرص‌های خواب آور داشت. انجمن روانپزشکی آمریکا اکنون از ۱۱ معیار برای تشخیص بیماری مصرف مواد، استفاده می‌کند که بسته به تعداد علائم شخص از خفیف تا شدید است. از جمله این علائم می‌توان به هوس، عدم توانایی در قطع مصرف علی رغم تمایل به ترک و ادامه استفاده از این ماده علی رغم آسیب رساندن به آن اشاره کرد. آقای ماس گفت که افرادی که با غذای فرآوری شده دست و پنجه نرم می‌کنند می‌توانند استراتژی‌های ساده‌ای را برای غلبه بر ولع مصرف روزمره، مانند پیاده روی، تماس با یک دوست یا میان وعده با گزینه‌های سالم مانند یک مشت آجیل، امتحان کنند. اما برای برخی افراد اقدامات شدیدتر لازم است.افکار

لینک کوتاه : https://andishemoaser.ir/?p=1167

برچسب ها

اخبار مرتبط

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.

ساماندهی

logo-samandehi

اندیشه معاصر در سامانه رسانه جامع