اجتماعی
بیماری صرع | انواع، راه های پیشگیری و درمان صرع / این عینک مخصوص مبتلایان به صرع را نجات میدهد
بیماری صرع یکی از بیماری های شایع در بین جامعه میباشد.
اجتماعی
بیماری صرع یکی از بیماری های شایع در بین جامعه میباشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، بیماری صرع چهارمین بیماری شایع و مزمن در جهان هستی میباشد. بیماری صرع به بیماری های مغز و اعصاب مربوط میباشد. بیماری صرع مجموعه ای از اختلالات عصبی میباشد. این حملات به طور مکرر رخ میدهد و دلایل ثابتی نیز ندارد. لازم به ذکر است که همه تشنج ها و حملات را نمیتوانیم به بیماری صرع ارتباط داد. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
بیماری صرع یا epilepsyچهارمین بیماری شایع و مزمن در جهان می باشد. این بیماری در طبقه بندی بیماری های مغز و اعصاب قرار می گیرد. در کشور ایران حدود یک درصد از جمعیت به این بیماری مبتلا می باشند.
بیماری صرع مجموعه ای از اختلالات عصبی مزمن می باشد که معمولاً با حمله های صرعی مشخص می گردد. حملات صرعی معمولاً به طور مکرر رخ میدهند و دلایل ثابت و مشخصی ندارند. لازم به ذکر است که همه تشنج ها و حملات را نمی توان حمله صرعی دانست و تلقی کرد.
بیماری صرع یک بیماری شایع است که بسیاری از افراد را مبتلا میکند. تقریبا نیمی از افرادی که به این بیماری مبتلا هستند علت ابتلایشان را نمی دانند. گاهی ممکن است افراد به دلایل مختلفی به این بیماری مبتلا شوند در ادامه به بررسی هر یک از دلایل صرع میپردازیم:
ضربه به سر:گاهی ممکن است در اثر تصادف با ماشین یا دیگر حوادث به سر افراد ضربه وارد شود. ممکن است پس از وارد شدن ضربه به سر فرد به این بیماری مبتلا گردد.
سابقه خانوادگی:در صورتی که در خانواده سابقه ابتلا به این بیماری وجود داشته باشد، فرد در معرض خطر ابتلا به اختلالات تشنجی و بیماری صرع قرار میگیرد.
عفونت های مغزی:عفونت هایی مانند مننژیت می توانند باعث التهاب مغز و نخاع شوند. التهاب مغز و نخاع خطر ابتلا به بیماری صرع را افزایش می دهند.
سکته در سایر بیماری های عروقی:سکته و برخی از بیماری های عروقی می توانند به مغز آسیب وارد کنند. وارد شدن هرگونه آسیب به مغز می تواند باعث ابتلا به این بیماری شود.
دمانس یا زوال عقل:دمانس یا کاهش فعالیت های مغزی از دیگر عواملی هستند که ممکن است باعث بروز بیماری صرع شوند. معمولا کسانی که آلزایمر دارند در خطر ابتلا به این بیماری قرار می گیرند.
بیماری های عفونی :برخی از بیماریها مانند ایدز و انسفالیت ویروسی باعث میشوند که افراد به این بیماری مبتلا گردند. انسفالیت ویروسی، ویروسی است که باعث میشود به بافت مغز آسیب وارد می گردد.
آسیب های پیش از تولد:در صورتی که در دوره بارداری مادر تغذیه نامناسب داشته باشد یا در مکانی قرار گیرد که در آنجا کمبود اکسیژن وجود دارد، خطر ابتلا به بیماری صرع را برای نوزاد خود افزایش می دهد./پذیرش ۲۴
هرکسی که مشکوک به صرع باشد، فعالیت الکتریکی مغزش با نوار مغزی بررسی میشود. گاهی اوقات تغییرات معمولی در فعالیت دیده میشود. بررسی صرع معمولاً شامل بررسی با روشهای تصویربرداری مانند توموگرافی کامپیوتری یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی نیز انجام میشود.
در صورت امکان پزشک معاینه که اغلب یک متخصص مغز و اعصاب است، میخواهد بداند چه علائمی دارید که با این عکسبرداری مشخص میشود. با این حال معمول است که فرد به یاد نمیآورد که در طول یک حمله صرع چه اتفاقی افتاده است. بنابراین خوب است کسی که حمله را دیده در ویزیت پزشک حضور داشته باشد و آنچه را که در طول حمله اتفاق افتاده است شرح دهد.
اگر حداقل دو حمله داشتهاید، توصیه میشود که درمان پیشگیرانه شروع شود. رایج ترین درمان صرع، مصرف داروهای ضد صرع است، این درمان پیشگیرانه است که برای کاهش خطر حملات جدید انجام میشود. هدف درمان دارویی کاهش تحریک پذیری الکتریکی در مغز است، به طوری که تشنج دیگر به راحتی رخ نمیدهد. امروزه بیش از ۲۰ داروی مختلف صرع در بازار وجود دارد که همه آنها کمی متفاوت عمل میکنند و عوارض جانبی متفاوتی دارند. داروها باید به طور منظم و گاهی چند بار در روز مصرف شوند.
سایر روشهای درمانی جایگزین برای تسکین یا جلوگیری از تشنجهای صرع، تحریک الکتریکی مغز یا اعصاب از طریق الکترودهای کاشتهشده و تحریک مغناطیسی است. برخی از افراد مبتلا به صرع که عمدتاً کودکان هستند میتوانند با رژیم کتوژنیک بهبود پیدا کنند. این کار شامل مصرف زیاد چربی و مصرف کم کربوهیدرات است و اعتقاد بر این است که میتواند بر کانالهای یون پتاسیم تأثیر بگذارد.
اگر صرع شدید دارید، جراحی ممکن است یک گزینه مناسب برای شما باشد اما فقط در صرع کانونی است که میتوانید عمل کنید. در این عمل قسمتی از قشر مغز که تشنج شروع میشود برداشته میشود. این نوع درمان برای تعداد کمی از بیماران توصیه میشود./غفاری دیت
در بیماری صرع حساس به نور، محرکهای بصری با الگوهایی خاص زمانی مانند چراغ چشمکزن، تصاویر بسیار روشن یا الگوهای متحرک تصویری باعث ایجاد تشنج در بیمار میشود.
این عینک را محققان دانشگاههای گلاسکو و بیرمنگام طراحی کرده و ساختهاند که لنزهای آن بهشکلی طراحی شدهاند که تقریبا تمام نور با طول موج بین ۶۶۰ و ۷۲۰نانومتر (حوزهای از نور قرمز) را مسدود کند. این لنزها حاوی کریستالهای مایعی هستند که ویژگیهای بصری آنها در واکنش به گرما تغییر میکند.
در این پژوهش قاب عینک دارای مدار کوچکی است که لنزها را تا دمای ۳۶.۵درجه سانتیگراد گرم میکند. چنین دمایی سبب میشود لنزها طول موجهای خاص از نور سرخ را منعکس کنند.
کاربران میتوانند عینکها را در حالت عادی استفاده کنند، اما هنگام تماشای تلویزیون یا بازی ویدئویی این گجت را روشن کنند و درباره واکنش به نور مذکور نگرانی نداشته باشند./همشهری آنلاین
اندیشه معاصر
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.