روانشناسی
بیماری دوقطبی چیست |علت بیماری دوقطبی و راه های درمان بیماری/اختلال دوقطبی، چند نوع است؟
اختلال دوقطبی یکی از بیماری های روانی است که افرادی را درگیر خود کرده است.
روانشناسی
اختلال دوقطبی یکی از بیماری های روانی است که افرادی را درگیر خود کرده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، بیماری دوقطبی یکی از اختلال هایی است که برای درمان آن حتما باید نزد روانپزشک رفت و با دارو آن را درمان کرد. بیماری دوقطبی را باید درمان کنیم و اگر آن را به حال خود رها کنیم بدتر میشود. بیماری دوقطبی دو نوع اختلال میباشد. بیماری دوقطبی باعث شده کیفیت زندگی افراد را تاثیر گذاشته است.
بیماری دوقطبی چیست؟ اختلال دوقطبی (اختلال دو قطبی به انگلیسی Bipolar) یک اختلال روانی و یکی از انواع اختلالات خلقی است که در گذشته به آن شیدایی افسردگی میگفتند. فردی که به این حالت روانی مبتلا باشد، حالات مختلفی از دورههای شیدایی و فرازهای احساسی (مانیا و هایپومانیا) و دورههای افسردگی و نشیبهای روانی (دپرسیون) را تجربه میکند. بنابراین این بیماری فاز مانیک اختلال دو قطبی و فاز افسردگی دو قطبی دارد.
هنگامیکه شخصیت دوقطبی به علائم افسردگی دچار میشود، احساس ناراحتی و ناامیدی پیدا میکند. معمولا در این اپیزود، فرد نسبت به فعالیتهای روتین روزمره اشتیاقی ندارد. او برای انجام فعالیتهای جدید هم تمایلی نشان نمیدهد. هنگامیکه مود و حالت روانی فرد به مانیا یا همان شیدایی تغییر میکند (و یاهایپومانیا که حالت خفیفتر مانیا است)، رفتارهایی پرانرژی از خود نشانمیدهد. همچنین نسبت به بیشتر مسائل اطراف خود، اشتیاق بیاندازه و غیرعادی نشانمیدهد.
البته میتوان با یک برنامه درمانی مناسب و کاربردی، نشانهها و علائم این اختلال را تخفیف داد و در ادامه بحرانهای تغییر حالات روانی را مدیریت کرد. در بیشتر موارد مبتلایان نسبت به درمان دارویی و سایکوتراپی به خوبی پاسخ میدهند و کیفیت زندگی آنها به طور چشمگیری افزایش مییابد. این بیماری از انواع بیماری های روانی است و از آنجایی که درمان آن بهتنهایی سخت است، توصیه میکنیم از مشاوره تلفنی اعصاب و روان که در سایت دکترتو فراهمشده استفاده کنید./دکترتو
اجازه دهید با اذعان به آنچه شناخته شده است شروع کنیم: افسردگی مانیک (Manic depression) یا اختلال دوقطبی میتواند یک بیماری ویرانگر باشد. این بیماری که حداقل ۱ درصد از جمعیت را تحت تاثیر قرار میدهد، بدون درمان این بیماری میتواند منجربه خودکشی، از دست دادن خانواده و شغل شود. اختلال دوقطبی اغلب با سوء مصرف الکل و مواد مخدر و اعتیاد، رفتار مجرمانه و حتی خشونت آمیز همراه است. البته که این پیش زمینه ارائه شده است که چرا که باری را که این بیماری بر زندگی مردم، خانوادهها و جوامع میگذارد، کم نشود.
از سوی دیگر، تاریخ جهان به طور قابل توجهی تحت تأثیر افراد مبتلا به افسردگی شیدایی قرار گرفته از بازیگران و هنرپیشهها تا سیاستمداران ( وینستون چرچیل، تئودور روزولت) به فضانوردان (باز آلدرن)، رسانهها (تد ترنر) و شاید حتی شخصیتهای مذهبی معروف است. به نظر واضح است که حداقل برای برخی از افراد مبتلا به اختلال دوقطبی، احساس معنویت، خلاقیت و موفقیت افزایش یافته است.
ممکن است اختلال دوقطبی پتانسیل بالایی داشته باشد، اگر فردی بتواند انرژیهایی را که به طور دورهای در دسترس هستند، به یک کار بالاتر هدایت کند یا به طور موثر هدایت کند. این البته توانایی پرهیز از مواد مخدر و الکل مضر، داشتن شخصیت خوب و حداقل برخی از روابط حمایتی و شبکههای اجتماعی را پیشفرض میگیرد. ممکن است در نظر گرفتن یک مفهوم سازی مجدد مفید باشد. شاید به جای اینکه این یک اختلال باشد، بتوانیم افراد دوقطبی را به عنوان افرادی که به قدرت غیرعادی دسترسی دارند تصور کنیم. این قدرت راهی برای برجسته شدن پیدا میکند که میتواند مخرب یا سازنده باشد. اگر چنین انتخابی به فرد ارائه شود، شاید بتواند درهایی برای دستیابی به موفقیت باز کند./درمانکده
انواع مختلفی از اختلالات دوقطبی و مرتبط با آن وجود دارد. آنها ممکن است شامل شیدایی یا هیپومانیا و افسردگی باشند.
علائم میتواند باعث تغییرات غیرقابل پیش بینی در خلق و خو و رفتار شود و در نتیجه پریشانی و دشواری قابل توجهی در زندگی ایجاد کند که در ادامه دو نوع از بارزترین علائم اختلال دو قطبی را بررسی میکنیم که عبارتند از:
ممکن است این مشکل را بارها در زندگیمان تجربه کرده باشیم ولی اگر مبتلا به اختلال دو قطبی باشید این نوع از افسردگی شدیدتر است مثلا: گریه کردن بدون دلیل خاصی، فکرکردن به خود کشی، احساس غم که از بین نرود، زود رنجی و…
حس خوشحالی و افزایش انرژی و خوش بینی بیش از حد یا حتی ممکن است تصمیمات بد و خطرناک بگیرید. مثلا بیش از حد شاد و پر انرژی بودن، احساس برتری داشتن به دیگران، شنیدن صداهایی که دیگران آن را نمیشنوند، برنامهریزیهای بلندپروازانه، احساس صمیمیت زیاد و بروز بیش از حد احساسات.
شیدایی و هیپومانیا دو نوع مجزا از دوره هستند، اما علائم مشابهی دارند. شیدایی شدیدتر از هیپومانیا است و باعث مشکلات محسوس تری در محل کار، مدرسه و فعالیت های اجتماعی و همچنین مشکلات روابط می شود.
شیدایی همچنین ممکن است باعث فاصله گرفتن از واقعیت شود و نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشد. هر دو دوره شامل سه یا بیشتر از این علائم هستند:
به طور غیرعادی شاد بودن
افزایش فعالیت، انرژی یا بی قراری
احساس اغراق آمیز رفاه و اعتماد به نفس (سرخوشی)
کاهش نیاز به خواب
پرحرفی غیرمعمولی
افکار مسابقه ای
حواس پرتی
تصمیمگیری ضعیف (ریسکهای جنسی یا سرمایهگذاری احمقانه)
اقدام به خودکشی
احساس بی ارزشی یا احساس گناه بیش از حد یا نامناسب
در این دوره ها علائم به اندازه کافی شدید است که باعث ایجاد مشکل قابل توجه در فعالیت های روزمره مانند کار، مدرسه، فعالیت های اجتماعی یا روابط می شود./ایمپو
انواع اختلال دوقطبی عبارتند از:
در اختلال دوقطبی نوع اول، شما حداقل یک دوره اوج یا شیدایی داشتهاید که بیش از یک هفته طول کشیده است – معمولا خیلی طولانیتر.
شما ممکن است فقط دورههای شیدایی داشته باشید، اگرچه بیشتر افراد مبتلا به دوقطبی نوع اول دورههای افسردگی عمیق نیز دارند.
یک دورۀ شیدایی در صورتی که درمان نشود، معمولاً ۳ تا ۶ ماه طول میکشد.
دورههای افسردگی در صورت عدم درمان، مدت بیشتری یعنی۶ تا ۱۲ ماه طول می کشند.
در این نوع از اختلال دوقطبی، شما بیش از یک دوره افسردگی شدید دارید، اما فقط دورههای شیدایی خفیف دارید. این حال، «هیپومانیا» نامیده میشود.
اندیشه معاصر
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.