11:08 - 1403/09/15

به مناسبت شهادت صدیقه کبری؛ در سوگ ‌مادر پهلو شکسته

آن‌روز فاطمه پشت در ایستاد و انگار قلب تمام هستی، آنجا پشت در ایستاده بود و می‌تپید. در باز شد به روی فتنه‌ای ناگهان. در باز شد به سوی توفان نخستین ظلم؛ دری که چون خنجر بر جان تو فرود آمد ، دری که راه را برای آغاز همه ستم‌های تاریخ باز کر...

دانلود مداحی ایام فاطمیه

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، زهرا علیهاالسلام کوثر خداست. لیله القدر خداست. جلوه جمال خداست و تفسیر جلال خدا. زهرا حرف تازه خدا بود: «انّا اَعْطَیناکَ الکوثَر»؛ نگاهی نو، به سراپای هستی. ارتباط خاک با خدا؛ مادر شهود و شهادت؛ بانوی محراب؛ بانوی اعتراض؛ بانوی حماسه؛ بانوی بسیج بنی هاشم. او محور آسمان ایثار و اولین علت خلقت است.  مادر رسالت و همتای ولایت است. زهرا علیهاالسلام حصن محکم ولایت است و آموزگار خوب شهادت.

 

این صفای سینه‌هامان از صفای فاطمه است

هر چه داریم و نداریم از عطای فاطمه است

چادر خاکی او بر قلب ما هم نور داد

باز هم در جان ما حال و هوای فاطمه است

از مادرمان فاطمه زهرا سلام الله علیها ، از بهترین مادر دنیا صحبت کردن مشکل است.زهرا مادر پهلو شکسته ماست. مادری که برای خدا زیست و همه زندگی اش جلوه‌ای خداییست. مادری که صائم بود و خستگی ناپذیر. مادری که الگوست برای تمام مادران و زنان عالم و تنها زنی بود که هم کفو با علی علیه السلام بود و علی (ع) نیز تنها مردی بود که هم کفو با زهرا سلام الله علیها بود. همسری که غبار غم از سیمای زیبای علی می‌زدود و بر زخم‌های فزون از ستاره‌ی پیکرش که نشان از رزم با باطل داشت، مرهم می‌نهاد. زنی که عشق در مقابلش زانو زد چون چادر به سر کرد و برای دفاع از همسر مظلومش روانه‌ی مسجد شد.

زهرا علیهاالسلام کوثر خداست. لیله القدر خداست. جلوه جمال خداست و تفسیر جلال خدا. زهرا حرف تازه خدا بود: «انّا اَعْطَیناکَ الکوثَر»؛ نگاهی نو، به سراپای هستی. ارتباط خاک با خدا؛ مادر شهود و شهادت؛ بانوی محراب؛ بانوی اعتراض؛ بانوی حماسه؛ بانوی بسیج بنی هاشم. او محور آسمان ایثار و اولین علت خلقت است.  مادر رسالت و همتای ولایت است. زهرا علیهاالسلام حصن محکم ولایت است و آموزگار خوب شهادت.

آن‌روز فاطمه پشت در ایستاد و انگار قلب تمام هستی، آنجا پشت در ایستاده بود و می‌تپید. در باز شد به روی فتنه‌ای ناگهان. در باز شد به سوی توفان نخستین ظلم؛ دری که چون خنجر بر جان تو فرود آمد ، دری که راه را برای آغاز همه ستم‌های تاریخ باز کرد، دری که به روی دشمن حق آغوش گشود و چشم مردمان خواب زده را به روی حقیقت بست. آن‌روز پشت آن در، پهلوی فاطمه را چون دل علی شکستند شراب خواران مست از می دنیا، باده گساران شهوت و مقام یاس خانه علی را پژمردند. و علی ماند و تنهایی و غم، ومهتاب شاهد ناله‌های مولا بود.

از همان روز که زهرا سفر کرد، به دنبال غروب غمگین نبودنش، اشک در پلک به خون خفته اسلام خشکید و غمش هیزم دل‌های شکسته شیعیان شد. امشب  سنگ‏های مدینه بر سوگ او ندبه می‏خوانند؛چراکه شاخه‏اش را شکسته بودند.امشب، جای پای دوست، در خانه خالی است و ترنم مهربانی، بی‏حدیث حضور او، خاموش است.

وقت هجرت زهرا فرا رسیده و اینک گل زیباى نبوت پژمرده مى شود. تمام مدت عمرش در این دنیاى ستم و زور, هیجده سال است یعنى تازه فروغ جوانى تابیده و گل وجودش شکفته که باید رخت بربندد و غروب کند. هیجده سال است که زهرا در باغ وجود انسانى, هم چون گلى خوشبو و مقدس که از نور سرمدى تابشى چون تابش محمد دارد و از سرشت پاک جاودانه خاتمیت، روانش با عطر محمدى عجین شده است. چنین مى زیسته و اکنون در عنفوان جوانى و در آغاز زندگانى، زندگى جاودانه را آغاز مى کند و چون نفس مطمئنه اى به سوى پروردگارش با قلبى شکسته ولى آرام بازمی‌گردد.

علی، شبانه یاس می‏کارد. شبانه، داغ دلش را به خاک می‏گوید؛ اگرچه فردا صبح، از سمت خانه همسایه بوی نان آید.دوباره بغض حسن با حسین می‏گیرد. و جای خالیِ مادر به خانه می‏پیچد.امشب حسن (ع) اول شب یتیمی را با گریه می‌گذراند؛ حسین (ع) عزا گرفته است؛ بعد از زهرا (س) زینب (س) خانم خانه است… امشب مهدی (عج) شب زنده دار است… و همه منتظر ظهور او هستند تا بیاید و لااقل یک دانه شمع بر سر قبر زهرا بسوزانند. کجاست فاطمه امشب؟ کجاست بانوی نور؟

ما شیعیان علی امید به آن بسته‌ایم که مادرمان دستان مبارک خود را بر سرمان کشیده و نزد خداوند شفاعتمان کند. امید به آن بسته‌ایم که یک شب دعایی در حق ما کرده و نوری از آسمان بر زندگی‌مان بتابد. این وعده خداوند است که محبان اهل بیت، در پناهی ابدی باشند و ما از دوستداران همیشگی علی و خاندانش بوده‌ایم… امید آنکه مادر خوبی‌ها نظری به حال بی‌قرارمان بیفکند و در این دنیای پرهیاهو دستگیرمان باشد.

 

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

نویسنده : نفیسه ترابنده

مطالب مرتبط