• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Thursday - 6 October - 2022

اخبار ویژه

فواید اسید چرب که از آن بی‌خبرید+ منابع غذایی درمان این بیماری‌ها با مصرف پیاز رژیم سوپ برای کاهش وزن در کوتاه مدت ۳ فوتی و شناسایی ۱۶۵ بیمار جدید کرونا در کشور افزایش حقوق شامل حال کدام بازنشستگان می‌شود؟ سردار حسین اشتری: صفر تا صد حادثه رخ داده برای مهسا امینی آلودگی هوای هویزه در پی آتش سوزی بخش عراقی تالاب هورالعظیم حمله باورنکردنی مالک تلگرام به واتساپ!/ دوروف: از واتس‌آپ دوری کنید وضعیت آب و هوای امروز 14 مهرماه/ بارش باران همراه با کاهش نسبی دما در برخی مناطق کشور به این ۵ دلیل به همبرگر لب نزنید مصرف این خوراکی ها جلوی پرخوری را می گیرد فواید باورنکردنی نوشیدن آب خیارشور میوه ای که حافظه را تقویت و زوال عقل را از بین می برد فواید باورنکردنی پوست سیب زمینی جادوی عجیب غریب شکلات بر خلق و خو! پختن گوجه خواص آن را بیشتر می‌کند یا کمتر؟ مواد لازم برای تهیه مرغ لیمویی فال ابجد 16 مهر 1401/ فال ابجد شنبه 16مهر 1401 درخواست عجیب بازیکنان پرسپولیس از باشگاه خبر خوش برای معلمان متقاضی رتبه بندی

«برشته خوری»ممنوع از نان تا پیتزا

  • کد خبر : 1341685
  • 02 مهر 1401 - 0:00
یک کارشناس کنترل کیفی آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی گفت:ماده آکریل آمید در غذاهای غنی از کربوهیدرات مانند چیپس و خلال سیب زمینی سرخ شده، نان برشته، ته دیگ و محصولات غلات در درجه حرارت بالا بوجود می‌آید که همه بافت‌های بدن را در معرض سرطان قرار می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر،«برشته خوری»ممنوع از نان تا پیتزا. آذر یعقوبی – کارشناس کنترل کیفی آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه آکریل آمید ماده ای سفید رنگ، بلوری، جامد و بی بو است، اظهار داشت: این ماده کوچک می‌تواند در بدن به طور غیر فعال انتشار پیدا کند و همه بافت‌های بدن را در معرض سرطان زایی آکریل آمید قرار دهد.

وی با اشاره به چگونگی تشکیل آکریل آمید اظهارکرد: این ماده در اثر ترکیب اسید آمینه آسپاراژین با یک ماده قندی در مواد غذایی مثل گلوکز یا فروکتوز بوجود می‌آید.

یعقوبی افزود: آکریل آمید در مقادیر نسبتاً زیاد در غذاهای غنی از کربوهیدرات مانند چیپس و خلال سیب زمینی سرخ شده، نان برشته، ته دیگ و محصولات غلات در درجه حرارت بالا (بالاتر از 120 درجه سانتیگراد) که پخته یا سرخ می‌شوند بوجود می‌آید. همچنین استفاده از سیگار به طور قابل توجهی باعث مواجهه با اکریل آمید می‌شود.

وی با اشاره به رابطه مستقیم بین تشکیل اکریل آمید و قهوه ای شدن در حین پخت گفت:  هرچه سطح ماده غذایی ،مدت زمان و درجه حرارت پخت بیشتری داشته باشد مقدار آکریل آمید بیشتری تولید می شود.

کارشناس کنترل کیفی آزمایشگاه، روش های پختنی ازجمله سرخ کردن، برشته و کباب کردن را علت به وجود آمدن اکریل آمید برشمرد و اظهار کرد: در بین انواع پخت، جوشیدن و مایکروویو کمتر اکریل آمید تشکیل می شود.

یعقوبی به جذب آسان و توزیع آکریل آمید از طریق جریان خون در سراسر بدن اشاره کرد و گفت: این ماده شیمیایی موجب مسمومیت سیستم عصبی و در نهایت سرطانزایی می‌شود.

وی، کم کردن حرارت در مراحل مختلف آماده سازی غذایی و یا استفاده از حرارت غیر مستقیم در پخت، قراردادن سیب زمینی در آب، آبلیمو یا سرکه قبل از سرخ کردن و جلوگیری از قهواه ای شدن مواد در هنگام پخت را از راههای کاهش اکریل آمید برشمرد.

کارشناس کنترل کیفی آزمایشگاه به منظور پیشگیری از بیماری‌های ناشی از آکریل آمید رعایت نکات زیر را ضروری برشمرد: از خرید نان‌های خیلی برشته شده خودداری کنید و آنهایی را که رنگ روشن داشته و در اصطلاح برشته نشده هستند انتخاب کنید، از مصرف نان برشته حاشیه پیتزا بشدت پرهیز کرده و در صورت برشته شدن حاشیه آن را دور بیندازید، برای پختن کیک و پیتزا در سینی فر از کاغذ مخصوص استفاده کنید، برای خرید نان سوخاری آنهایی را که رنگ روشن دارند انتخاب و از مصرف بیسکویت و کلوچه‌هایی که سطح زیرین آنها سوخته است، بپرهیزیدو برای تهیه ته دیگ از نان و سیب زمینی استفاده نکنید.

برای عضویت در کانال اندیشه معاصر کلیک کنید.

انتهای پیام/*
لینک کوتاه : https://andishemoaser.ir/?p=1341685
  • منبع : بهداشت نیوز

برچسب ها

اخبار مرتبط

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.

ساماندهی

logo-samandehi

اندیشه معاصر در سامانه رسانه جامع