بازنشستگان حتما بخوانند | فیش حقوقی آبان این بازنشستگان صادر نشد!
هنوز فیش حقوقی آبانماه بازنشستگان کارگری بارگذاری نشده است.
هنوز فیش حقوقی آبانماه بازنشستگان کارگری بارگذاری نشده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، تعدادی از بازنشستگان تامین اجتماعی در تماس با ما، از عدم صدور و بارگذاری فیشهای حقوقی آبانماه انتقاد کردند.
تا صبح نوزدهم آبان، خبری از صدور فیشهای حقوقی بازنشستگان نشده است و این در حالیست که پرداختها بایستی از فردا (بیستم آبان) آغاز شود.
بازنشستگان کارگری در انتظار صدور فیشهای حقوقی جدید بر مبنای احکام متناسبسازی هستند؛ مدیران سازمان تامین اجتماعی وعده دادهاند حتماً متناسبسازی حقوق بازنشستگان این صندوق در آبان اجرایی میشود.
گفتنیست در روزهای ابتدای هفته قبل، فیشهای حقوقی آبان بازنشستگان بدون تغییر نسبت به ماه قبل در سامانه بارگذاری اما به سرعت حذف شد.
در روزهای گذشته فیش حقوقی بازنشستگان تامین اجتماعی بدون محاسبه متناسبسازی محاسبه و بارگذاری شده بود که این موضوع اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی را به همراه داشت زیرا طبق وعدهها باید تا پایان آبان ۴۰ درصد متناسبسازی حقوق تمامی بازنشستگان اعمال شود. در همین راستا امروز مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد حقوق آبان ماه بازنشستگان این سازمان همراه با متناسبسازی پرداخت میشود و ساعاتی بعد هم مشخص شد که فیشهای حقوقی بازنشستگان تامین اجتماعی حذف شده تا فیشهای جدید بر مبنای متناسبسازی محاسبه و بارگذاری شود.
پیشتر اعلام شد که احکام متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری صادر شده و حقوق آبانماه این بازنشستگان نیز بر مبنای متناسبسازی واریز خواهد شد. بنابراین طبق آنچه که در برنامه هفتم توسعه آمده، در آبان امسال ۴۰ درصد متناسبسازی حقوق بازنشستگان اجرا و اجرای ۳۰ درصد از آن به سال ۱۴۰۴ و اجرای ۳۰ درصد دیگر به سال ۱۴۰۵ موکول خواهد شد.
پس از صدور احکام بازنشستگان کشوری، اخبار مختلفی در خصوص میزان افزایش حقوق بازنشستگان پس از اعمال متناسبسازی منتشر شده و مسئولان مختلف ارقام گوناگونی را اعلام کردهاند.
رضا فیضینژاد، معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری در گفتوگو با ایسنا میزان افزایش حقوق بازنشستگان کشوری را به طور میانگین ۲ میلیون تومان اعلام کرده و گفته است: برای ۶ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳، به صورت علیالحساب ۶ میلیون تومان به حساب هر بازنشسته پرداخت شده است، مابهالتفاوت این مبلغ براساس اعلام سازمان برنامه و بودجه تا پایان آبانماه پرداخت خواهد شد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس هم متوسط افزایش حقوق برای بازنشستگان را بین ۱.۷ تا ۱.۸ میلیون تومان اعلام کرده و گفته این رقم برای برخی از بازنشستگان میتواند به ۶ میلیون تومان برسد.
این در حالی است که یک یک بازنشسته فرهنگی در گفتوگو با ایلنا گفته است که با بررسی احکام صادر شده بازنشستگان کشوری به این نتیجه رسیده که متوسط افزایش حقوق بازنشستگان حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.
البته این ارقام که توسط صندوق بازنشستگی کشوری، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس و یک بازنشسته فرهنگی اعلام شده، چندان به هم دور نیستند و به همین خاطر میتوان گفت متوسط دریافتی بازنشستگان پس از اعمال متناسبسازی به طور تقریبی مشخص است.
بازنشستگان تامین اجتماعی در تیر ۱۴۰۳ مبلغ ۳ میلیون تومان را بهعنوان علیالحساب متناسبسازی دریافت کردند و پس از آن دیگر مبلغی با این عنوان به حساب بازنشستگان تامین اجتماعی واریز نشد. در حالیکه اخیراً یک بازنشسته کارگری به خبرگزاری ایلنا گفته طبق آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان، میزان افزایش متناسبسازی برای کارگران بازنشسته بیش از چند صد هزار تومان نخواهد بود، مسئولین سازمان تامین اجتماعی هنوز در خصوص میزان افزایش دریافتی بازنشستگان این سازمان توضیحی ارائه نکردهاند.
فرمول محاسبه متناسبسازی حقوق بازنشستگان به تازگی منتشر شده که کم حاشیه هم نبوده و برخی از بازنشستگان با توجه به فرمول منتشر شده نسبت به میزان افزایش حقوق خود ابراز نگرانی کردهاند. بازنشستگان تامین اجتماعی در شبکههای اجتماعی نوشتهاند با توجه به اینکه متوسط افزایش حقوق بازنشستگان کشوری حدود ۲ میلیون تومان است، انتظار چندانی ندارند که میزان افزایش حقوق آنها بیشتر از این رقم باشد.
به هر طریق در روزهای آینده فیشهای حقوقی جدید بازنشستگان تامین اجتماعی بارگذاری و واریز حقوق این بازنشستگان از ۲۰ آبان آغاز میشود و بدین ترتیب تکلیف بازنشستگان تامین اجتماعی هم مشخص خواهد شد.
مصطفی سالاری، سرپرست سازمان تأمین اجتماعی، اعلام کرد با توجه به قوانین مرتبط با طرح متناسبسازی برای سایر سطوح، سازمان در تلاش است تا سازوکاری برای افزایش پرداختها به حداقلبگیران نیز فراهم کند.
بحران در وضعیت مالی سازمان و چالشهای تأمین منابع تا پایان سال جاری، از موضوعاتی بود که به آن اشاره و تاکید شد برای اجرای تعهدات و برنامههای سازمان، نیاز به کمک سران قوا و استفاده از دیگر منابع مالی، از جمله تسویه بدهیهای دولت به سازمان طبق قانون بودجه سال جاری، وجود دارد تا بتوان طرح متناسبسازی را به اجرا درآورد.
باتوجه به تصریح قانون متناسبسازی ذیل بند ۲ جز ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم بر اجرای طرح متناسبسازی برای سایر سطوح، هزینه اجرای این طرح برای سایر سطوح در سازمان تأمین اجتماعی، بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان بوده و برای حداقلبگیران نیز بهمنظور حفظ قدرت خرید پرداختی، هزینه اجرای طرح بالغ بر ۴۰ هزار میلیارد تومان است. که تلاش شده با تأمین منابع مالی و تمهیدات قانونی، صدور احکام در آبانماه شود.
همزمان با اجرای طرحهای درمانی، سازمان تأمین اجتماعی تلاش میکند هزینههای درمان را برای بازنشستگان به حداقل برساند. او این راهبرد را وابسته به اجرای طرحهایی مانند پزشک خانواده و نظام ارجاع دانست و با اشاره به حمایت رئیسجمهور از این موضوع، تأکید کرد که سازمان این مسیر را با جدیت دنبال خواهد کرد.وی همچنین به احکام موجود در لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای تسویه بدهیهای دولت به سازمان اشاره کرد و از برنامههای جدیدی در راستای طرحهای خدمات رفاهی مانند طرح کرامت رضوی خبر داد که در جهت توسعه عادلانهتر خدمات طراحی شدهاند. او با اشاره به چالشهای موجود در شرکتهای سرمایهگذاری سازمان، از جمله شستا، تأکید کرد که هدف اصلی افزایش سوددهی و کاهش دخالتهای غیرضروری است تا نقش شستا در تأمین منابع سازمان به میزان قابلتوجهی ارتقا یابد.
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.