بازار خودرو روزهای کم رمقی را تجربه میکند/ برسی قیمت ها در خرداد ماه
بازار در هفته کاری منتهی به روز سهشنبه ۱۳ خرداد ماه روند نزولی و کمرمقی را تجربه کرد.

بازار در هفته کاری منتهی به روز سهشنبه ۱۳ خرداد ماه روند نزولی و کمرمقی را تجربه کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر،بازار در هفته کاری منتهی به روز سهشنبه ۱۳ خرداد ماه روند نزولی و کمرمقی را تجربه کرد.
بازار در هفته کاری منتهی به روز سهشنبه ۱۳ خرداد ماه روند نزولی و کمرمقی را تجربه کرد. در این هفته شاخص کل با افت ۲۷ هزار واحدی مجدداً به نزدیکی مرز حساس ۳,۱ میلیون واحدی نزدیک شد.
شاخص هموزن هم مانند شاخص کل افت حدود یک درصدی را به ثبت رساند. در معاملات این هفته متوسط ارزش معاملات خرد در حدود ۱۰.۵ هزار میلیارد تومان بود و حدود ۳ همت نقدینگی از بازار خارج شد که مبلغ قابلتوجهی محسوب میشود.
عملکرد نمادها
در معاملات این هفته که مانند هفتهها و ماههای اخیر تحت تأثیر مسائل سیاست خارجی قرار داشت، بیشترین بازدهی مربوط به نمادهای «ولنوین»، «سپیدار» و «فرآور» بود که به ترتیب با ۲۷ درصد، ۱۵ درصد و ۱۲ درصد بیشترین رشد را نصیب خود کردند و «خنور»، «وساپا» و «لابسا» هم با افت ۱۱ درصد، ۱۰ درصد و ۹ درصد بیشترین زیان را به سهامداران خود تحمیل کردند. ۳۵ درصد نمادها بازدهی یکهفتهای مثبت و ۶۵ درصد آنها بازدهی یکهفتهای منفی را به ثبت رساندند.
اخبار شرکتها
«سیمرغ» افزایش نرخ گرفت. ایرانخودرو افزایش نرخ محصولات خود را تکذیب کرد.
دعوای بین «شپنا» و «شیران» در مورد نرخ خوراک برگشتی «شیران» به «شپنا» مجدداً بالا گرفت.
فرابورس قصد فروش سهام خود در شرکت مدیریت بازار متشکل معاملات ارز ایران را دارد. «وبصادر» ۴۸۷ رقبه املاک را به ارزش ۴۰ همت به شرکت مولدسازی منتقل کرد.
«غشاذر» از افتتاح خط تولید آبمیوه بطری خود خبر داد. «دشیمی» هم از احداث خط جدید خود در استان کرمانشاه خبر داد.
«فولاد کاوه» اعلام کرد که واحد اول گازی نیروگاه سیکل ترکیبی خرمآباد به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات تا پایان خرداد وارد مدار میشود. موافقت دوم احداث فاز دوم به ظرفیت ۲۷۳ مگاوات (نیمی از ظرفیت بلوک دوم) هم از وزارت نیرو گرفته شده است.
«کپرور» از بهرهبرداری از پروژه بازفرآوری زغال باطله خبر داد.
بازار خودرو روزهای کم رمقی را تجربه میکند/ برسی قیمت ها در خرداد ماه
«کخاک» طرح آهنزدایی را در هیأتمدیره مصوب کرد.
تصمیمات «خودرو»
مدیرعامل ایرانخودرو اعلام کرد که با توجه به شرایط سخت و زیاندهی ایرانخودرو به دلیل قیمتگذاری دستوری و چشمپوشی از واقعیتهای اقتصادی و تعلل طولانیمدت سازمان حمایت برای تعیین تکلیف وضعیت قیمتگذاری، در هیأتمدیره ایرانخودرو تصمیم گرفتیم از ظرفیت قانونی و شفاف بورس کالا برای عرضه محصولات استفاده کنیم.
اخبار سیاستگذاری
واردات کشنده بدون انتقال ارز مجاز شد.
دکتر مدنیزاده بهعنوان وزیر پیشنهادی دولت به مجلس معرفی شد.
تقسیم سود شرکتها
«دتوزیع» ۱۶.۷ تومان، «پاسا» ۱۴۲.۵ تومان، «شاملا» ۱۹۴ تومان، «کدما» ۹۶ تومان، «ارفع» ۲۲۰ تومان، «ددام» ۷۱ تومان، «وسپهر» ۵۶ تومان، «دلر» ۳۵۵ تومان، «شنفت» ۱۰۸ تومان و «بیمه ما» ۳۰ تومان به ازای هر سهم در مجمع خود تقسیم کردند.
عرضههای اولیه و افزایش سرمایه
«رپویا» عرضه شد و «نان» در صف عرضه اولیه قرار گرفت و در ۱۸ خرداد ماه عرضه خواهد شد.
«اوان» پیشنهاد افزایش سرمایه ۶۷۸ درصدی را از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران رونمایی کرد. «زکوثر» هم قصد افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی از سود انباشته را دارد.
وضعیت بورس کالا
در بورس کالا به جز سیمان که علیرغم محدودیتهای سمت تقاضا با رقابت همراه بود، نوعی رخوت در بقیه کالاها مشاهده میشود.
بازارهای جهانی
در بازارهای جهانی هر اونس طلا در پی افزایش شدت خصومت بین اوکراین و روسیه مجدداً رشد کرد و به ۳۳۸۲ دلار رسید. قیمت هر بشکه نفت برنت هم ۶۵ دلار در حال معامله است. هر تن مس در محدوده ۹۶۰۰ دلاری در نوسان است. قیمت هر تن روی، سرب و آلومینیوم هم به ترتیب ۲۶۹۰، ۱۹۷۷ و ۲۴۵۲ دلار معامله میشوند. بیتکوین ۱۵۰ هزار دلار قیمت خورده است.
بازار طلا و ارز
در بازار طلا و ارز، علیرغم افزایش نااطمینانی در آینده مذاکرات ایران و آمریکا، شاهد معاملات بیرمقی هستیم. هر سکه امامی تحت تأثیر رشد قیمتهای جهانی حدود ۷۴ میلیون تومان، هر دلار آمریکا در بازار آزاد ۸۲ هزار تومان و دلار نیمایی هم ۶۹.۲ هزار تومان در حال معامله است. شکاف دلار آزاد و نیمایی هم به ۱۸.۵ درصد رسیده است.
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.