22:25 - 1403/09/10

مذهبی

ایام فاطمیه چند روز است | تاریخ شروع و پایان دهه اول و دوم ایام فاطمیه

ایام فاطمیه دو نقل قول دارد که نقل قول دوم برای افراد مورد تایید تر میباشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، ایام فاطمیه جمعا شش روز میباشد. ایام فاطمیه دو قسمت دارد که هر قسمت از آن سه روز میباشد. شهادت حضرت زهرا دو روایت وجود دارد که به یک روایت هفتاد و پنج روز بعد از وفات پیامبر و به یک روایت نود و پنج روز بعد از وفات پیامبر میباشد. ایام فاطمیه برای شیعیان بسیار مهم است و این ایام را عزاداری میکنند. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

تاریخ شروع ایام فاطمیه و تاریخ پایان ایام فاطمیه بدین ترتیب می باشد:

تاریخ دقیق شروع و پایان دهه اول و دوم فاطمیه در تقویم شمسی برابر است با :

دهه اول آن از از روز سه شنبه ۲۲ آبان شروع و در تاریخ جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ به پایان می‌رسد.

دهه دوم آن از روز سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ شروع و در تاریخ پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ به پایان می‌رسد.

تاریخ دقیق شروع و پایان دهه اول و دوم فاطمیه در تقویم قمری برابر است با :

دهه اول آن از جمعه ۱۰ جمادی الاول ۱۴۴۶ تا دوشنبه ۲۰ جمادی الاول ۱۴۴۶

دهه دوم آن از جمعه ۱ جمادی الثانی ۱۴۴۶ تا یکشنبه ۱۰ جمادی الثانی ۱۴۴۶

تاریخ دقیق شروع و پایان دهه اول و دوم فاطمیه در تقویم میلادی برابر است با :

دهه اول آن از سه شنبه ۲۲نوامبر۲۰۲۴ تا جمعه ۲۲ نوامبر۲۰۲۴

دهه دوم آن از سه شنبه ۳ دسامبر۲۰۲۴ تا پنج شنبه ۱۲ دسامبر ۲۰۲۴

ایام فاطمیه

ایام فاطمیه

لازم به ذکر است از شامگاه دوشنبه ۲۱ آبان مراسم روضه دهه اول فاطمیه آغاز و و تا شامگاه پنجشنبه ۱ آذر ماه ادامه دارد و همچنین مراسم روضه دهه دوم فاطمیه از شامگاه دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ آغاز و تا شامگاه چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ ادامه می‌یابد. (این تاریخ مربوط به برگزاری مراسمات روضه و دهه های اول و دوم فاطمیه است.)/نمناک

دلیل وجود دو نقل‌قول در خصوص شهادت حضرت فاطمه (س)

علمای شیعه و سنی به دلیل شرایط خاصی که بعد از رحلت پیامبر ایجاد شد و شهادت و تدفین مخفیانه حضرت زهرا (س) به‌صورت شبانه، روایت‌های مختلفی را برای ایام فاطمیه ۱۴۰۳ در نظر گرفتند؛ اما بزرگ‌ترین دلیل وجود دو نقل‌قول در خصوص شهادت حضرت فاطمه (س) و ایام فاطمیه، شیوه نگارش و رسم‌الخط خاص آن زمان بوده است.

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم از دهم تا بیستم جمادی‌الاول یعنی ۷۵ روز بعد از رحلت پیامبر دهه اول فاطمیه و از اول تا دهم جمادی‌الثانی یعنی ۹۵ روز بعد از رحلت پیامبر، دهه دوم فاطمیه در نظر گرفته شده است. ازآنجاکه در نوشته‌های عربی قدیمی، از نقطه استفاده نمی‌کردند و حروف بدون نقطه بودند، اعدادی مانند ۷۰ یعنی سبعون و ۹۰ یعنی تسعون شبیه به هم نگارش می‌شده است.

این موضوع باعث شده تا تاریخ‌نویسان دوره‌های بعدی برای تشخیص این دو عدد از هم دچار مشکل شوند؛ به همین علت بر اساس روایت‌های مختلف، مورخان شیعه ۷۵ روز و ۹۵ روز بعد از رحلت پیامبر را ایام رحلت آن حضرت می‌دانند و بیشتر روی دهه دوم یعنی ۹۵ روز بعد از رحلت پیامبر تأکید دارند. دلیل دیگری که می‌توانیم دراین‌خصوص بیان کنیم وجود سراسر رمز و راز حضرت فاطمه سلام‌الله علیها است.

در تاریخ برای تولد، سن‌وسال، نحوه شهادت و محل دفن حضرت زهرا (س) تاریخ دقیق و مشخصی نیامده است و اگر هم بوده از بین رفته است. بخش عمده‌ای از زندگی این بانوی بزرگ، مخفی است. این موارد از سر درونی حضرت زهرا (س) بوده و حکمت الهی اقتضا می‌کند که وجود ایشان در هاله‌ای از ابهام قرار گیرد تا مردم نسبت به ایشان حساس شوند و برای شناخت حضرت فاطمه (س) بیشتر تجسس کنند./موکب آرت

اندیشه معاصر

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط