۲۲:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۱

افطاری مقوی و لذیذ با اصالت شمالی؛ شامی گیلانی

شامی گیلانی یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که مانند شامی ترش با آب و مخلفات تهیه می شود.

افطاری مقوی و لذیذ با اصالت شمالی؛ شامی گیلانی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر،شامی گیلانی از نظر مواد شباهت زیادی به خوراک کله گنجشکی دارد، البته روش پخت و طعم دهنده های این شامی متفاوت است.

مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
سیب زمینی: ۴ عدد متوسط
رب انار : ۱ قاشق غذاخوری سر پر
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز:  ۲ عدد درشت
آرد نخودچی: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
پودر سیر:  ½ قاشق چایخوری
پودر پاپریکا: ۱ قاشق چایخوری
فلفل دلمه ای: ۱ عدد
گوجه فرنگی: ۴ عدد
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
طرز تهیه:
ابتدا یکی از پیازها را با رنده ریز رنده می کنیم و با فشار دست آب اضافی اش را می گیریم، سپس به همراه گوشت چرخ داخل یک کاسه بزرگ و جادار می ریزیم و با هم ترکیب می کنیم.

در این مرحله آرد نخودچی را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مخلوط گوشت چرخ کرده و پیاز اضافه می کنیم، سپس مواد را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه با دست به خوبی ورز می دهیم تا کاملا منسجم و یکدست شوند.

حالا روی درب کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در یخچال استراحت می دهیم. در صورتی که زمان کافی نداشته باشیم می توانیم مایه شامی را بدون استراحت سرخ کنیم.

در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم، سپس مایه شامی را با دست شکل می دهیم و به صورت کتلت های کوچک در روغن می اندازیم تا دو طرف شان به طور کامل سرخ شود.

پس از اینکه شامی ها را سرخ کردیم، آنها را کنار می گذاریم و به سراغ آماده کردن سس شامی می رویم. برای تهیه سس شامی ابتدا پیاز باقیمانده را به صورت نگینی درشت یا خلالی متوسط خرد می کنیم.

در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز خرد شده را اضافه می کنیم و به خوبی تف می دهیم تا کاملا سرخ شود و رنگ آن به طور کامل کاراملی شود.

حالا مقداری پودر پاپریکا را به همراه پودر سیر و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا ادویه ها با پیاز یکدست شوند، سپس رب گوجه فرنگی و رب انار را اضافه می کنیم.

در این مرحله مواد را تفت می دهیم تا رب گوجه فرنگی به خوبی سرخ شود، سپس تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه سیب زمینی ها را به صورت حلقه ای با قطر حدود نیم سانتی متر خرد می کنیم.

حالا شامی های سرخ شده را یکی در میان مانند تصویر بالا در تابه حاوی سس رب گوجه فرنگی می چینیم، سپس گوجه فرنگی ها و فلفل دلمه ای را به صورت دلخواه خرد می کنیم و در وسط تابه که خالی می باشد می چینیم.

در این مرحله یک استکان آب به تابه اضافه می کنیم، سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم. در ادامه درب تابه را می گذاریم و اجازه می دهیم سس درون تابه غلیظ شود و سبزیجات موجود در تابه سرخ شوند.yn-ad

پس از اینکه آب درون تابه به نقطه جوش رسید، حدود ۴۰ دقیقه تا یک ساعت زمان برای پخت کامل غذا کافی است. پس از اینکه شامی گیلانی آماده شد آنرا داخل ظرف مورد نظرمان می ریزیم و به همراه کته سرو می کنیم.

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط

آخرین اخبار