23:40 - 1403/12/08

اجتماعی

افزایش سن بازنشستگی | از شوک جدید دولت به بازنشستگان تا خبر مهم دولت درباره افزایش سن بازنشستگی

سن بازنشستگی در ایران تغییر کرده است و مردم از این اتفاق شوکه شدند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، سن بازنشستگی به زمانی گفته میشود که فرد پس از رسیدن به آن میتواند از مزایای بازنشستگی و حقوق مستمری استفاده بکند. در ایران سن بازنشستگی برای مردان شصت سال و برای زنان پنجاه و پنج سال تعیین شده است. در برخی سازمان ها و ارگان ها سن بازنشستگی ممکن است با توجه به شرایط خاص تغییر کند. افرادی که به سن بازنشستگی میرسند میتوانند حقوق مستمری خود را از صندوق بازنشستگی دریافت کنند. سن بازنشستگی تاثیر زیادی بر شرایط اقتصادی افراد دارد. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

سن بازنشستگی قرار است تا کجا بالا برود؟

آیین‌نامه‌ی اجرای افزایش سن بازنشستگی از سوی محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور به سازمان اداری و استخدامی و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی ابلاغ کرد. این درحالی است که این موضوع با واکنش‌های مختلفی از سوی بازنشستگان در شبکه‌های مجازی همراه بوده است و بسیاری از بازنشستگان این تصمیم را ناعادلانه و مغایر با حقوق بازنشستگان می‌دانند.

افزایش سن بازنشستگی | از شوک جدید دولت به بازنشستگان تا خبر مهم دولت درباره افزایش سن بازنشستگی

افزایش سن بازنشستگی | از شوک جدید دولت به بازنشستگان تا خبر مهم دولت درباره افزایش سن بازنشستگی

افزایش سابقه بازنشستگی یکی از موضوعاتِ پرمناقشه‌ی برنامه هفتم توسعه بود و اولین زمزمه‌ها درست از زمان طرح این برنامه شروع شد تا اینکه محمدرضا عارف کار را یکسره کرد. این درحالی است که بازنشستگان بر این باورند که پس از سال‌ها کار و پرداخت حق بیمه این حق را دارند که در زمان مقرر و معین بازنشسته شوند.

به نظر می‌رسد افزایش سن بازنشستگی به عنوان یکی از راهکار‌های مقابله با ناترازی مالی صندوق‌های بازنشستگی است و این ناترازی به دلیل عدم تناسب بین ورودی و خروجی صندوق‌ها ایجاد شده است. به طوری که تعداد افرادی که حقوق بازنشستگی دریافت می‌کنند نسبت به تعداد افرادی که حق بیمه پرداخت می‌کنند درحال افزایش است.

در برخی موارد نیز سوء مدیریت و فساد در صندوق‌های بازنشستگی منجر به هدررفتن منابع و تشدید مشکلات مالی شده است و بدهی دولت به صندوق‌های بازنشستگی نیز مزید برعلت شده است تا ناترازی مالی درصندوق‌های مالی به حالت بحرانی برسد.

بر اساس ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم به‌منظور کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی و تقویت توان صندوق­ ها در انجام تکالیف محول‌شده از ابتدای سال اول اجرای برنامه به این شرح است:‌
۱– بیمه‌پردازانی که بیش از ۲۸ سال تمام سابقه بیمه ­پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه‌­پردازی آنان برای بازنشستگی اضافه نمی‌شود.
۲– بیمه‌پردازانی که از ۲۵ تا ۲۸ سال تمام سابقه بیمه ­پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه­ پردازی آنان برای بازنشستگی به ­ازای هرسال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه می‌شود.
۳– بیمه‌پردازانی که از ۲۰ تا ۲۵ سال تمام سابقه بیمه­ پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه­‌پردازی آنان برای بازنشستگی به‌­ازای هرسال تا زمان بازنشستگی سه‌­ماه اضافه می‌شود.
۴– بیمه‌پردازانی که از ۱۵ تا ۲۰ سال تمام سابقه بیمه ­پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه­‌پردازی آنان برای بازنشستگی به‌ازای هرسال تا زمان بازنشستگی چهار ماه اضافه می‌شود.
۵– بیمه‌پردازانی که مطابق قوانین کمتر از ۱۵ سال تمام سابقه بیمه­ پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه ­پردازی آنان برای بازنشستگی پنج‌سال اضافه می­‌شود.
تجربه سال‌های گذشته نشان داده که افزایش سن بازنشستگی راه حل مناسبی برای حل مشکلات مالی صندوق‌های بازنشستگی نبوده است؛ چراکه به جای فشار بر این قشر زحمتکش باید به دنبال اصلاح ساختار صندوق‌ها، افزایش بهره وری و کاهش هزینه‌ها بود./تابناک

خبر عجیب مدیرعامل صندوق بازنشستگی درباره بیمه تکمیلی اعضای کشوری و فرهنگیان بازنشسته

دیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، در همایش مدیران ستادی و استانی این صندوق با اشاره به اهمیت این نشست برای ارزیابی عملکرد سال گذشته و برنامه‌ریزی برای آینده، بر اصلاح، بهبود و تحول در رویه‌ها و فرآیندهای صندوق و بهبود خدمات رفاهی بازنشستگان تأکید کرد.دکتر حجت‌الله میرزایی، ضمن قدردانی از تلاش‌های مدیران استانی و ستادی، به چالش‌های موجود در حوزه خدمات‌رسانی به بازنشستگان پرداخت و بر نقش مدیران استانی در کاهش مشکلات این قشر تأکید کرد.
دکتر میرزایی با اشاره به نقش حیاتی مدیران استانی در مواجهه با مسائل بازنشستگان گفت: می‌دانم که شما در مدیریت‌های استانی، با کمترین امکانات و نیروی انسانی، حجم زیادی از مشکلات بازنشستگان را مدیریت می‌کنید؛ این مسئولیت سنگین شایسته قدردانی است.
وی با اشاره به چالش‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان خاطرنشان کرد که ضریب خسارت این بیمه بسیار بالا بوده و بسیاری از شرکت‌های بیمه‌گر تمایلی به همکاری ندارند. با این حال، صندوق در حال مذاکره با بیمه‌گران برای تضمین تداوم و بهبود خدمات بیمه تکمیلی در سال آینده است.

کاهش اعتراضات بازنشستگان و اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگی

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به اقدامات انجام‌شده در سال جاری گفت: یکی از مهم‌ترین اقدام‌های امسال، اجرای طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بود که منجر به صدور یک میلیون و ۷۰۰ هزار حکم جدید شد. خوشبختانه، این اقدام باعث شد که میزان اعتراض‌ها و تجمعات بازنشستگان نسبت به سال گذشته کاهش یابد.

وی همچنین با اشاره به پرداخت بدهی‌های صندوق به بیمه‌ها اظهار امیدواری کرد که تا پایان سال، بخش قابل‌توجهی از این بدهی‌ها تسویه شود.

برنامه‌ریزی برای اجتماعی‌کردن خانه‌های امید و بهبود خدمات رفاهی

دکتر میرزایی در ادامه به اهمیت خانه‌های امید برای دورهمی‌های بازنشستگان اشاره کرد و گفت: در برخی استان‌ها، خانه‌های امید با فشارهای سیاسی در مناطقی نامناسب و بدون در نظر گرفتن نیاز واقعی بازنشستگان تأسیس شده‌اند. باید این روند اصلاح شود و در شهرهایی که تعداد قابل‌توجهی بازنشسته دارند، این مراکز به‌طور استاندارد و کارآمد توسعه یابند.

وی در خصوص ماموریت اداره کل خدمات رفاهی صندوق بازنشستگی کشوری نیز گفت: در کنار بحث بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان که یک اولویت است، طراحی بسته خدمات رفاهی جامع و بدون پرداخت هزینه و یا با کمترین هزینه باید در دستور کار قرار گیرد./نواندیش

میرزایی ادامه داد: در نخستین گام، امکان استفاده از یک زایرسرای بزرگ و ارزشمند با همکاری آستان قدس رضوی جهت استفاده بازنشستگان درحال فراهم شدن است که باید این امکان برای سایر استان‌ها نیز ایجاد شود.

اندیشه معاصر

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط