• خانه
  • پیوندهای سایت
  • فید مطالب
  • اپلیکیشن
  • آگهی
  • درباره اندیشه معاصر
سه‌شنبه, مارس 21, 2023
  • ورود
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
خبرنامه
اندیشه معاصر
  • خانه
  • اجتماعی
    • جامعه
    • حقوق
    • حوادث
    • روانشناسی
    • سلامت و زیبایی
    • خانواده
    • فرهنگیان
    • فناوری و فضای مجازی
    • گردشگری و محیط زیست
  • اقتصادی
    • بانک و بیمه
  • سیاسی
    • ایران
    • جهان
  • ورزشی
  • حوزه و دانشگاه
  • مذهبی
  • فرهنگ و اندیشه
  • استخدام
  • کسب و کار
  • قم
  • خانه
  • اجتماعی
    • جامعه
    • حقوق
    • حوادث
    • روانشناسی
    • سلامت و زیبایی
    • خانواده
    • فرهنگیان
    • فناوری و فضای مجازی
    • گردشگری و محیط زیست
  • اقتصادی
    • بانک و بیمه
  • سیاسی
    • ایران
    • جهان
  • ورزشی
  • حوزه و دانشگاه
  • مذهبی
  • فرهنگ و اندیشه
  • استخدام
  • کسب و کار
  • قم
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
اندیشه معاصر
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

افزایش حقوق کارگران 1402 / افزایش حقوق سال آینده ۳۰ درصد می‌شود؟ + جزئیات / حقوق کارمندان و بازنشستگان در سال 1402

توسط آل حبیب
2023-02-06
در اجتماعی, اقتصادی, جامعه
0
افزایش حقوق بازنشستگان 17 خرداد 1401 | برنامه دولت 13 از افزایش حقوق باازنشستگان تا افزایش قدرت خرید این قشر و کاهش فاصله طبقاتی

افزایش حقوق بازنشستگان 17 خرداد 1401 | برنامه دولت 13 از افزایش حقوق باازنشستگان تا افزایش قدرت خرید این قشر و کاهش فاصله طبقاتیافزایش حقوق بازنشستگان 17 خرداد 1401 | برنامه دولت 13 از افزایش حقوق باازنشستگان تا افزایش قدرت خرید این قشر و کاهش فاصله طبقاتی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر به نقل از ایلنا،  افزایش حقوق کارگران 1402 / افزایش حقوق سال آینده ۳۰ درصد می‌شود؟ + جزئیات. افزایش حقوق کارمندان شاغل و بازنشسته، در لایحه بودجه ۱۴۰۲ فقط ۲۰ درصد در نظر گرفته شده است؛ این رقم با توجه به تورم بیش از ۵۰ درصدی، با انتقاد لایه‌های مختلف مزدبگیران به خصوص بازنشستگان کشوری و لشگریِ کم‌درآمد مواجه شده است.

افزایش حقوق کارگران 1402

نمایندگان بازنشستگان کشوری در این رابطه از رایزنی با نمایندگان عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خبر می‌دهند و می‌گویند: قرار است افزایش حقوق در این کمیسیون اصلاح شود.

به گفته‌ی آن‌ها، کمیسیون اجتماعی افزایش ۳۰ درصدی حقوق در لایحه بودجه را به عنوان یک بسته پیشنهادی به کمیسیون تلفیق بودجه مجلس ارائه خواهد کرد. این پیشنهاد در صورت تصویب در کمیسیون تلفیق به صحن مجلس می‌آید.

بازنشستگان کشوری می‌گویند: ۳۰ درصد بازهم ناکافی‌ست و قانون مدیریت خدمات کشوری به صراحت تاکید دارد افزایش حقوق‌ها باید به اندازه‌ی نرخ تورم و هزینه‌های زندگی باشد.

جایگاه کارگران و بازنشستگان در بودجه ۱۴۰۲

سهم تامین اجتماعی و بیمه‌شدگانش از خزانه بیت‌المال دیده شود. کارگران بهتر است که در مسیر تنظیم و تدوین لایحه بودجه، از سازمان برنامه و بودجه و بودجه‌ریزان دولت با قدرت درخواست کنند تا منافع قانونی بیش از نیمی از جمعیت کشور در لایحه بودجه منظور شود.

پاییز و زمستان هر سال، زمان تدوین و بررسی لایحه‌ی بودجه‌ی سال آینده است؛ هر سال دولت با توجه به خواسته‌ها و توانایی‌های خود، بندهای لایحه بودجه‌ی سال آینده را تدوین می‌کند و آن را در اختیار مجلس قرار می‌دهد؛ نمایندگان نیز با کمی جرح و تعدیل و دستکاری، معمولاً همان زیرساخت‌های اصلی لایحه‌ی بودجه‌ی تقدیمی دولت را به تصویب می‌رسانند.

تمام اعتبارات دستگاه‌های اجرایی، نهادهای دولتی و عمومی و همچنین معیشت و وضعیت نیروهای انسانی زیرمجموعه‌ی دولت، در قانون بودجه‌ی مصوب مجلس تعیین تکلیف می‌شود. سرنوشت کارگران شاغل و بازنشسته نیز به شیوه‌های مختلف – مستقیم یا غیر مستقیم-  به قانون بودجه سالیانه بستگی دارد.

تعیین سرنوشت کارگران در قانون بودجه سالیانه

برای نمونه، در قانون بودجه ۱۴۰۱، فقط ۹۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی در نظر گرفته شده بود؛ این اعتبار در بند «واو» تبصره ۲ قانون بودجه ۱۴۰۱ پیش بینی شده بود؛ با این حال، این بند از قانون صرفنظر از کافی نبودن آن در شرایطی که تا پایان سال گذشته بدهی انباشته‌ی دولت به سازمان تامین اجتماعی به بیش از ۴۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده بود، ضمانت اجرایی محکمی نداشت؛ حتی زمانبندی این پرداخت نیز توسط نمایندگان مجلس در قانون بودجه گنجانده نشده بود؛ تنها دولت مکلف شده بود کاملاً «به دلخواه» ۹۰ هزار میلیارد تومان از بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی در طول سال ۱۴۰۱ بپردازد.

و در نهایت ضمان و تضمین نداشتن منجر به این شده که تا پایان هفتمین ماه از سال، یک ریال از همین ۹۰ هزار میلیارد تومانِ ناچیز به حساب تامین اجتماعی واریز نشود؛ که اگر در قانون بودجه زمانبندی منظم و درستی وجود داشت و دولت موظف می‌شد و حداقل یک سوم یا یک‌چهارم از این مبلغ را تا پایان بهار می‌پرداخت، بخش عمده‌ای از مشکلات بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان حل می‌شد کما اینکه می‌توانستند در همان نداشتند.

این تنها بخشی از مسائل مبتلابه کارگران در قوانین بودجه سالیانه است؛ مساله دیگر، تصمیم دولت برای درصد افزایش حقوق است که هر سال در بندهای لایحه بودجه گنجانده می‌شود؛ رقمی که دولت برای افزایش حقوق نیروی انسانی شاغل و بازنشسته در نظر می‌گیرد، برای کارمندان دولت الزامی و برای کارگران مصوب شورایعالی کار و به طریق اولی بازنشستگان کارگری، یک پیشنهاد است که البته دولت با همین رقمِ مندرج در قانون بودجه به عنوان یک ضلع مثلث سه‌جانبه‌گرایی به جلسات شورایعالی کار می‌آید. بنابراین رقم افزایش حقوق قانون بودجه، نقش تاثیرگذاری در پایه‌ی چانه‌زنی های مزدی کارگران دارد؛ رقم افزایش حقوق قانون بودجه ۱۴۰۱، فقط ۱۰ درصد بود و دولت به استناد همین ده درصد با افزایش عادلانه‌ی حقوق کارگران شاغل و بازنشسته مخالفت کرد (بازنشستگان شش ماه منتظر ماندند تا مصوبه‌ی شورایعالی کار به آن‌ها تسری یابد) و باز با استناد به همین ده درصد، دولت مدعی شد که کارگران دولت نیز باید فقط ده درصد افزایش حقوق داشته باشند؛ کار به درازا کشید و در نهایت با باز شدن پای هیات تطبیق قوانین مجلس به ماجرا و رایزنی‌های طولانی، مشکل بازنشستگان کارگری و کارگران دولت بعد از چند ماه انتظار حل شد.

با این حساب، سرنوشت کارگران همه جوره به قوانین بودجه سالانه گره خورده است؛ از یک طرف سازمان تامین اجتماعی و پرداخت بدهی‌های آن است، از سوی دیگر، افزایش حقوق پیشنهادی دولت قرار دارد و در سطحی فراتر از همه‌ی اینها، میزان تامین اعتبار برای انجام وظایف حاکمیتی دولت از جمله تامین مسکن، آموزش و درمان، حایز اهمیت است. دولت چقدر برای اجرای اصل ۳۱ قانون اساسی (تامین مسکن مناسب)، اصل ۲۹ (تامین بیمه و درمان برای عموم مردم) و اصل ۳۰ ( آموزش رایگان همگانی) قرار است هزینه کند؟

کارگران در زمان تنظیم بودجه مطالبه‌گری کنند

نادر مرادی (فعال صنفی کارگران و بازنشستگان) با بیان اینکه اگر کارگران هنگام تنظیم و تدوین لایحه بودجه مطالبه گری نکنند و ساکت بنشینند، بعد از اینکه بودجه به مجلس رفت و در مرحله‌ی بعد وقتی مصوب شد، دیگر دست‌شان به جایی بند نیست؛ به ایلنا می‌گوید: هرچه از دولت اعتبار و نقدینگی می‌خواهیم باید در قانون بودجه سالانه گنجانده شود؛ سرنوشت یک سالِ کارگران به بندهای قانون بودجه ربط دارد؛ بیش از نیمی از جمعیت کشور جامعه‌ی کارگران شاغل و بازنشسته هستند بنابراین بودجه‌ی سالیانه و بندهای آن بیش از همه به کارگران مربوط می‌شود.

او اضافه می‌کند: اگر در زمان تدوین لایحه بودجه مطالبه گری کنیم، دولت مکلف می‌شود اعتبار مناسب برای پرداخت بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی اختصاص دهد؛ در مرحله‌ی بعد، وقتی لایحه به مجلس می‌رود، باید مطالبه‌گری را ادامه دهیم تا بودجه کافی اختصاص یابد ضمن اینکه پرداخت آن ضمانت اجرایی داشته باشد و از زمانبندی محکم و شفاف برخوردار شود؛ غیر این باشد بایستی مانند امسال ماه‌ها منتظر بمانیم تا دولت هر زمان که به صرافت افتاد، التفات کند و به تکلیف قانونی خود در قبال سازمان عمل نماید؛ الان هفت ماه است که خبری از پرداخت نیست!

به گفته‌ی وی، اگر کارگران در مسیر تنظیم و تدوین لایحه بودجه به اندازه‌ی کافی کنشگری و مطالبه‌گری کنند، سال آینده نباید برای دریافت حقوق قانونی و مزدی خود ماه‌ها منتظر بمانند و بلاتکلیفی بکشند؛ بنابراین بهتر است که در همین مرحله، از سازمان برنامه و بودجه و بودجه‌ریزان دولت با قدرت درخواست کنند تا منافع قانونی بیش از نیمی از جمعیت کشور در لایحه بودجه منظور شود.
مرادی، تامین مسکن، تامین درمان رایگان، افزایش چتر بیمه و تخصیص اعتبار برای اجرای سیاست‌های ابلاغی تامین اجتماعی را از دیگر مطالبات اصلی طبقه‌ی کارگر می‌داند که باید نقدینگی مورد نیاز برای این بندها در لایحه بودجه در نظر گرفته شود؛ غیر از این باشد، معیشت کارگران در سال آینده بدتر از سال جاری خواهد بود.

سهم کارگران از خزانه منظور شود

بدون تردید بودجه‌ریزان نباید منافع قانونی بیش از ۴۳ میلیون نفر از جمعیت کشور را در تخصیص اعتبارات دولتی نادیده بگیرند؛ بودجه سالانه، نحوه‌ی هزینه‌کرد خزانه‌ی  بیت‌المال را تعیین می‌کند و چه کسی لایق‌تر و مستحق‌تر از طبقه‌ی کارگر تا از خزانه سهم مناسب داشته باشد؟

خبر مهم از افزایش حقوق کارگران در سال 1402

محمدرضا تاجیک از جلسه مرتب سه‌شنبه‌های کمیته دستمزد خبر داد. چهارشنبه‌ای که گذشت نشست مقدماتی کمیته دستمزد ذیل شورایعالی کار برگزار شد. محمدرضا تاجیک (نماینده کارگران در این کمیته‌ی سه‌جانبه) می‌گوید: کمیته دستمزد روز چهارشنبه برگزار شد و نمایندگان هر سه گروه دولت، کارگری و کارفرمایی در آن حضور داشتند.

او افزود: قرار شد از این به بعد، سه شنبه هر هفته راس ساعت چهار عصر، کمیته دستمزد تشکیل جلسه بدهد و در نهایت نتایج آن به شورایعالی کار برای تصمیم‌گیری‌های مزدی ارائه شود.

تاجیک در ارتباط با دستور کار این کمیته گفت: محاسبه سبد معیشت، مهم‌ترین دستور کار این کمیته است؛ در این راستا مقرر شد دولت داده‌های مورد نیاز را تهیه و به کمیته بیاورد تا در مورد آن بحث کنیم و در مورد نرخ سبد، به نتیجه برسیم.

او اضافه کرد: در نشست قبلی، بحث مزد منطقه‌ای هم مطرح شد؛ اما در ادامه به این نتیجه رسیدیم که جای مزد منطقه‌ای در کمیته دستمزد نیست و قرار شد دیگر به این موضوع در کمیته دستمزد نپردازیم.

این نماینده کارگری با بیان اینکه نشست بعدی شورایعالی کار در روزهای پایانی ماه جاری خواهد بود؛ از لزوم محاسبه سبد معیشت سخن گفت و افزود: از روز سه‌شنبه وارد محاسبه سبد می‌شویم؛ بایستی سبد معیشت نرخ‌گذاری و به شورایعالی کار ارجاع شود تا بتوان در ارتباط با دستمزد ۱۴۰۲ تصمیم گرفت.

اندیشه معاصر را در روبیکا دنبال کنید.

برای عضویت در کانال بله اندیشه معاصر کلیک کنید.

برای عضویت در کانال تلگرامی اندیشه معاصر کلیک کنید.

انتهای پیام/*

آل حبیب

پست‌ بعدی
مربی استقلال،ساپینتو خواستار جذب ثابت‌ایمانی شد! باشگاه استقلال با ارسال نامه رسمی به باشگاه پیکان خواستار جذب غلامرضا ثابت‌ ایمانی هافبک جوان و جنگنده خودروسازان شد./ کانال استقلال

ستاره استقلال پرسپولیسی می شود!/ بمب بزرگ در آستانه انفجار

تازه ترین ها

  • تیم ملی فوتبال زنان: رویاپردازی آزمون با این 30 بازیکن
  • آخرین تمرین تیم ملی در سال ١۴٠١/ برنامه‌های تاکتیکی قلعه نویی آغاز شد
  • یامین‌ پور قلعه‌ نویی را با خاک یکسان کرد
  • شرط ‌‌بندی چند مرد پلید برای تعرض به زن جوان!
  • زن عصبانی همسرش را به آتش کشید/ قتل هولناک‌مرد بیچاره به دست همسرش
  • سوگلی قلعه نویی به جای قایدی در تیم ملی!
  • فوری از رتبه بندی معلمان در آخرین ساعت سال 1401| دستور آیت‌الله رئیسی به معاون اول برای حل اشکالات در پرداخت حقوق معلمان
  • ۱۳ بازیکن فعلی تیم ملی بی فایده هستند!
  • یک پرسپولیسی جانشین سردار آزمون در تیم ملی شد!
  • قلعه ‌نویی دلیل دعوت نکردن قائدی را رسما اعلام کرد
  • قیمت بلیت بازی ایران و روسیه اعلام شد
  • آخرین تمرین تیم ملی در سال ١۴٠١/ برنامه‌های تاکتیکی قلعه نویی آغاز شد
  • سناریوی تلخ برای سرخ‌ها در لیگ برتر!
  • سورپرایز تاریخی برای جام جهانی/ اقدام غیرمنتظره فیفا تایید شد
  • امیر سالمی‌زاده؛ خریدار سهام باشگاه استقلال کیست؟/ مالک برند معروف انگلیسی و یک بانک در جنوب شرق آسیا
  • سناریوی تلخ برای سرخ‌ ها در لیگ برتر!
  • زوج پرسپولیسی در تیم ملی تشکیل می‌شود؟/ ترکیب جذاب با ورود ستاره جامانده قلعه ‌نویی
  • عزت اللهی به اردوی تیم ملی اضافه شد
  • آخرین تمرین تیم ملی در سال ١۴٠١/ برنامه‌های تاکتیکی قلعه نویی آغاز شد
  • ملی پوش پرسپولیسی از لقب پیشکسوت شاکی شد؛ من هنوز جوانم | خوب است که با قلعه نویی به ایران برمی گردیم!

دسته بندی

  • اجتماعی
  • استخدام کسب و کار
  • اقتصادی
  • ایران
  • بانک و بیمه
  • بنرخبری
  • پربازدید ترین ها
  • پیشنهاد سردبیر
  • جامعه
  • جهان
  • حقوق
  • حوادث
  • حوزه و دانشگاه
  • خانواده
  • خودرو
  • داغ
  • روانشناسی
  • سلامت و زیبایی
  • سیاسی
  • صفحه نخست
  • فرهنگ و اندیشه
  • فرهنگ و هنر
  • فرهنگیان
  • فناوری و فضای مجازی
  • قم
  • کسب و کار
  • گردشگری و محیط زیست
  • مذهبی
  • نگارخانه
  • ورزشی
  • ویژه خبری
  • یادداشت

پیوندهای سایت

  • ورود
  • خوراک ورودی‌ها
  • خوراک دیدگاه‌ها
  • وردپرس
  • خانه
  • پیوندهای سایت
  • فید مطالب
  • اپلیکیشن
  • آگهی
  • درباره اندیشه معاصر

© 2023 جی نیوز - تمامی حقوق برای سایت راست چین و علی عاشوری محفوظ می باشد.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • خانه
  • اجتماعی
    • جامعه
    • حقوق
    • حوادث
    • روانشناسی
    • سلامت و زیبایی
    • خانواده
    • فرهنگیان
    • فناوری و فضای مجازی
    • گردشگری و محیط زیست
  • اقتصادی
    • بانک و بیمه
  • سیاسی
    • ایران
    • جهان
  • ورزشی
  • حوزه و دانشگاه
  • مذهبی
  • فرهنگ و اندیشه
  • استخدام
  • کسب و کار
  • قم

© 2023 جی نیوز - تمامی حقوق برای سایت راست چین و علی عاشوری محفوظ می باشد.

خوش آمدید!

به حساب خود در زیر وارد شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم