18:40 - 1403/05/10

اجتماعی

ابلاغ همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی| حقوق مرداد بازنشستگان با مبلغ همسان سازی واریز می شود؟ / فرمول دقیق افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان

همسان سازی حقوق بازنشستگان به دلیل اهمیت زیادش مورد انتقاد بازنشستگان قرار گرفت/ برای با خبر شدن از جزئیات همسان سازی حقوق بازنشستگان اندیشه معاصر را دنبال کنید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، همسان سازی حقوق بازنشستگان حکمش ابلاغ شد. با ابلاغ شدن حکم بازنشستگان خیلی از افراد حالشان خوب شد و باعث شد تا دلشان گرم شود. همسان سازی حقوق بازنشستگان برای مستمری بگیران یکی از شرایط مهمی است که هر سال طبق تورم های جدید اتفاق می افتد. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

لایحه همسان سازی حقوق مستمری‌بگیران به مجلس ارسال شد

محمد مخبر، آیین‌نامه اجرایی همسان سازی حقوق بازنشستگان را ابلاغ کرد که بر این اساس صندوق‌های بازنشستگی موظف شدند از ابتدای سال ۱۴۰۳ حقوق بازنشستگان مشمولان صندوق خود را با رعایت این آیین‌نامه همسان سازی کنند و تمام افرادی که تا پایان سال ۱۴۰۲ مشمول دریافت حقوق بازنشستگی شدند در این طرح همسان سازی مشمول هستند.

همسان سازی حقوق بازنشستگان

همسان سازی حقوق بازنشستگان

حسینی‌پور درباره دلیل این اصلاح اعلام کرد از آنجا حدود ۷۵ درصد بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی حداقل بگیر و یا کمتر از آن هستند بر این اساس عبارت «غیرحداقل بگیر» در جزء یاد شده موجب می‌شود که این افراد، مشمول متناسب سازی نشوند.

او به ایسنا گفت که دولت «لایحه اصلاح جزء (۲ ) بند(ر) ماده(۲۸ ) و تبصره(۴ ) ماده (۲۹ ) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران» را برای انجام تشریفات قانونی مربوط با به صورت دوفوریتی به مجلس تقدیم کرده است.

موارد اصلاحی چه بود؟

سرپرست معاونت پارلمانی ریاست‌جمهوری توضیح داد که در لایحه ذکرشده با حذف عبارت «غیر حداقل بگیر» حداقل بگیران هم شامل متناسب‌سازی می‌شوند.

اما دو بند حذف شده شامل چه مواردی بودند؟

در تبصره چهار ماده ۲۹ قانون نوشته بود که اشخاص موضوع این حکم با رضایت خود و موافقت دستگاه‌های ذی‌ربط تا سقف سن مقرر به خدمت ادامه دهند.

در جزء دوم بند (ر) ماده ۲۹ نوشته شده بود که سازمان تامین اجتماعی مکلف است که به متناسب‌سازی حقوق غیرحداقل بگیران اقدام کنند. اما با توجه به اظهارنظرات معاونت پارلمانی ریاست جمهوری، نکته مطرح‌شده در رابطه با «غیرحداقل بگیر» حذف شده و اکنون حقوق بازنشستگان حداقل بگیر و کمتر هم در کنار غیرحداقل بگیران متناسب‌سازی می‌شود./اندیشه معاصر

نگاهی کوتاه به همسان‌سازی در برنامه هفتم و ششم توسعه

هر چند گفته می‌شود که منابع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در قانون بودجه ۱۴۰۳ پیش‌بینی شده، اما یک ماه از زمان اجرای این امر مهم گذشته و حالا به صورت پراکنده اخباری درباره واریز علی‌الحساب به گوش می‌رسد. این در حالیست که مصوبات مجلس در روز سی‌ام آذرماه سال ۱۴۰۲ حکایت از این دارد که با تصویب بند الحاقی ۱ ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه؛ نمایندگان با متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در طول اجرای برنامه هفتم توسعه موافقت کردند که بر اساس آن حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد حقوق و فوق‌العاده‌های مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همطراز می‌رسد.

جست‌وجو در قانون برنامه هفتم توسعه که اخیرا از سوی محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری ابلاغ شده، ما را به فصل پنج با عنوان «اصلاح صندوق‌های بازنشستگی» می‌رساند که در بند «ر» آن آمده است که «به منظور برقراری عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العاده‌های مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم را به عمل آورد. این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول معادل ۴۰ درصد و در سال‌های دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد مابه‌التفاوت تا ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود.»

در قانون بودجه ۱۴۰۳ نیز برای کمک به پرداخت حقوق بازنشستگان بودجه ۳۰ میلیون و ۸۰۹ هزار و ۹۳۰ ریالی پیش‌بینی شده است.

برنامه ششم توسعه نیز سازمان تأمین اجتماعی را موظف کرده بود مطابق قوانین مربوطه در طول اجرای قانون برنامه، حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران را متناسب‌سازی کند. در لابه‌لای بند‌های برنامه ششم نیز می‌توان به این نکته رسید که برای این منظور باید سالانه حداقل ۱۰ درصد بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی تسویه شود.

در ماده ۳۰ برنامه ششم توسعه نیز به این موضوع اشاره شده که به طور خلاصه می‌توان گفت، حقوق بازنشستگان در هر طبقه/ گروه شغلی یا درجه/ رتبه مصوب و نظایر آن فارغ از سال بازنشستگی آنان متناسب با سنوات خدمت از ۹۰ درصد میانگین حقوق مشمول کسور بازنشستگی شاغلان ۳۰ سال خدمت هم‌تراز مشترک همان صندوق کمتر نباشد. این افزایش حقوق باید به صورت جداگانه در فیش حقوقی بازنشستگان درج شود.

اما ظاهرا چنین بحثی تنها در قالب ماده، بند و تبصره می‌آید و بازنشستگان به صورت یک صدا این سوال را مطرح می‌کنند که چرا به ماده ۳۰ برنامه ششم توسعه به عنوان یک تکلیف قانونی عمل نشده است؛ موضوعی که موجب شده موضوع عدالت در پرداخت حقوق بازنشستگان با، اما و اگر روبرو شود و بازنشستگان آن را عامل افزایش تبعیض و فاصله بین حقوق بازنشستگان و شاغلان همتراز تعبیر کنند. با این حال به نظر می‌رسد این ماجرا کماکان ادامه دارد و حالا باید دید دولت چهاردهم که سکاندار آن در زمان مناظرات انتخاباتی بر ضرورت رفع سوءمدیریت در صندوق‌ها تاکید ورزیده بود، مسیر را به کدام سمت هدایت خواهد کرد؟/فرارو

همسان سازی حقوق مرداد ماه اجرا می شود؟

همچنین سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در جلسه هفتگی هیئت دولت سیزدهم، در حضور خبرنگاران اظهار داشت: وزارت کار همواره در حال انجام ماموریت‌های خود است و هیچ وقت نمی‌توان گفت که کار تمام شده است. یکی از اولویت‌های ما، حفظ حقوق بازنشستگان است و باید به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشیم. همچنین، باید به پیگیری مسائل اشتغال ادامه دهیم تا بتوانیم به رسیدن به هدفی خاص در این زمینه کمک کنیم و مشکل بیکاری را حل کنیم.

وی افزود: من برای دولت آینده آرزوی موفقیت می‌کنم، کار برای هرکس که بعد از آیت الله رئیسی رئیس‌جمهور می‌شد دشوار بود. من دعا می کنم برادر عزیزمان آقای پزشکیان موفق باشد و بتواند قدری از مشکلات جامعه را حل کند.

مرتضوی تصریح کرد: توصیه من به وزیر بعدی این وزارتخانه آن است که تلاش کنند مشی و راه شهید رئیسی را ادامه دهند. مردم‌دوست باشند، عاشق خدمت به مردم باشند. کارهایی که بر زمین مانده را ادامه دهند. به کارگران، بازنشستگان و رفاه جامعه عنایت داشته باشند تا موفق باشند.

وزیر کار درباره زمان صدور احکام همسان‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: تلاش می‌کنیم بتوانیم این کار را بکنیم و این موضوع در این ماه انجام شود. تلاش می‌کنیم با تامین منابع و رحمت خداوند این کار را انجام دهیم. حالا اگر این ماه نشد امیدواریم دولت آینده بتواند این اقدامات را انجام دهد.

مرتضوی در پاسخ به این سوال گفته می‌شود خزانه‌داری فقط یک سوم از طلب تامین اجتماعی را پذیرفته که پرداخت کند، گفت: در این موضوع دو بخش دارد. یکی برای بازنشستگان کشوری است و دیگری مربوط به تامین اجتماعی است. در بازنشستگان کشوری دولت وظیفه دارد کل منابع آن را تامین کند و ابلاغ کند و اجرایی کند. در مورد سازمان تامین اجتماعی یک ایراد حقوقی و قانونی به وجود آمده که به صورت علی الحساب پرداخت کرده است. دولت امروز مصوباتی داشته که تامین اعتبار صورت بگیرد تا آن را پرداخت کند./گسترش نیوز

اندیشه معاصر

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط