اجتماعی
آیا همسان سازی حقوق بازنشستگان عادلانه است؟
همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از موضوعات مهمی است که برای افراد سوالهای زیادی ایجاد کرده.
اجتماعی
همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از موضوعات مهمی است که برای افراد سوالهای زیادی ایجاد کرده.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، همسانسازی حقوق بازنشستگان چیست؟ وعدهای که در پیچ و خم قوانین گیر کرده است! آیا عدالت در پرداختهای همسان سازی حقوق بازنشستگان برقرار خواهد شد؟ اندیشه معاصر را دنبال کنید.
این بند دولت را مکلف میکند تا پایان سال سوم برنامه، حقوق بازنشستگان را با ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مستمر شاغلان مشابه و همتراز همسان سازی حقوق بازنشستگان کند. این افزایش از سال ۱۴۰۳ به صورت پلکانی و در سه سال انجام خواهد شد: ۴۰ درصد در سال اول و ۳۰ درصد در هر یک از دو سال بعدی.
عدم تصویب برنامه هفتم توسعه:
برنامه هفتم توسعه هنوز به دلیل ایرادات
شورای نگهبان
تصویب و به دولت ابلاغ نشده است.
پس از ابلاغ قانون، آییننامه اجرایی آن باید توسط سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه تهیه و به تصویب هیئت دولت برسد.
ابهامات در ماده ۲۹:
مواردی مانند تعریف «شاغل مشابه و همتراز»، شمول مستمریبگیران و کارافتادهها، و رتبهبندی معلمان بازنشسته نیاز به شفافسازی دارند.
اجرای همسانسازی نیازمند تأمین اعتبار قابلتوجهی است که در بودجه سال جاری پیشبینی شده، اما هنوز تخصیص نیافته است.
صندوق بازنشستگی کشوری به وجود تبعیضات در حقوق و مزایای دوران اشتغال کارکنان دولت اشاره کرده و معتقد است که رفع این تبعیضات نیازمند اصلاح نظام پرداخت حقوق و مزایا است. در غیر این صورت، همسانسازی به تنهایی نمیتواند به عدالت در پرداختها منجر شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است که تدوین آییننامه اجرایی همسانسازی در مراحل پایانی است و پس از تصویب در هیئت دولت، اجرای آن آغاز خواهد شد.
نتیجهگیری
همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری، اگرچه در قانون پیشبینی شده، اما با موانع متعددی روبرو است. رفع این موانع و اجرای عادلانه همسانسازی نیازمند همکاری و هماهنگی تمامی دستگاههای ذیربط است. بازنشستگان کشوری همچنان چشمانتظار تحقق این وعده هستند.
پایان/*
اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.