23:40 - 1403/05/21

اجتماعی

آیا ظریف استعفا داده است؟ | بیوگرافی جواد ظریف

محمد جواد ظریف استعفا داد/ دلیل استعفای محمد جواد ظریف را در اندیشه معاصر ببینید

آیا ظریف استعفا داده است؟ | بیوگرافی جواد ظریف

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، جواد ظریف سیاستمدار اصلاح طلب که به عنوان وزیر خارجه دکتر روحانی بین مردم شناخته شده بود؛ در این ساعات اخباری به عنوان استعفای ظریف به گوش همه میرسد. ظریف در دولت دکتر پزشکیان هم به یک مقامی رسیده است. در ادامه خبر به راست بودن یا نبودن این خبر پرداخته ایم. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر درباره جواد ظریف اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

ظریف استعفا کرد

محمد جواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهوری با انتشار نامه ای، بدون آن که از کلمه استعفا استفاده کند، از کناره گیری اش از دولت خبر داد و با اشاره به مشکلاتی که درباره شان توضیحی نداده است نوشت که ادامه راه او در دانشگاه رقم خورده است. او ۱۳ مرداد جاری با حکم رئیس جمهور معاون راهبردی او شده بود.

ظریف

ظریف

در دو سه روز اخیر، گمانه زنی ها فراوانی درباره فشارهای خارج از دولت برای کنار رفتن ظریف در شبکه های اجتماعی منتشر شده بود.

متن نامه ظریف خطاب به مردم به شرح زیر است:

سلام بر مردم بزرگوار و خطاپوش ایران

امروز جناب دکتر پزشکیان وزرای دولت چهاردهم را به مجلس معرفی فرمودند که برای همگی آرزوی موفقیت دارم.

از نوزده وزیری که امروز معرفی شدند، سه نفر نامزد نخست، ۶ نفر نامزد دوم یا سوم و یک نفر نامزد پنجم کمیته‌ها و یا شورای راهبری بودند.
بارها گفته‌بودم که انتخاب اعضای دولت حق رئیس جمهور است و شورای راهبری و کمیته‌ها نهاد مشورتی هستند. از ایشان سپاسگزارم که این افتخار را به بنده دادند که در این تجربه جدید و ابتکار شجاعانه، مشارکتی داشته باشم.

از دوستانم در کمیته‌ها و شورای راهبری نیز سپاسگزارم که چهار هفته شبانه روز کوشیدند و بیش از هزار نامزد را بررسی کردند، تا نتیجه را به رئیس جمهور محترم ارائه نماییم.

البته از نتیجه کار خود رضایت ندارم و از این‌که نتوانستم به شکل شایسته‌ای نظر کارشناسی کمیته‌ها و حضور بانوان، جوانان و اقوام را آن‌گونه که که وعده داده‌بودم به نتیجه برسانم، شرمنده‌ام. البته هنوز برخی معاونت‌های رئیس جمهور باقی مانده که امید است این کاستی کمی جبران شود.

به هر حال، این اولین تجربه و پر از کاستی بود و بی‌گمان در آینده بهبود خواهد یافت. ولی در کنار مشکلات دیگر، برای بنده ادامه راه در دانشگاه را رقم زد. در پیشگاه مرم بزرگ ایران برای ناتوانی خود در پیگیری امور در دالان‌های سیاست داخلی پوزش می‌خواهم. برخی بنده را زودرنج دانسته‌اند. گمان می‌کنم در دوازده سال گذشته در برابر هجمه‌های بی‌سابقه، بیش از بسیاری از مدعیان، صبر و مقاومت نشان داده‌باشم، ولی نسبت به نگرش و نگرانی مردم حساسیت فراوان دارم. ما را سری است با تو که گر خلق روزگار دشمن شوند و سر برود هم بر آن سریم/عصر ایران

امروز یکشنبه ۲۱ مرداد، برای دولت چهاردهم روز مهمی است و مسعود پزشکیان به مجلس می‌رود تا لیست وزرای پیشنهادی خود را ارائه کند. جلسات رای اعتماد هم از شنبه آینده برگزار خواهد شد و به این ترتیب دولت پزشکیان بالاخره شکل خواهد گرفت و کارش را جدی شروع می‌کند.

بر اساس آنچه آرمان ملی نوشته است، در این بین اما از دیروز بازار شایعات داغ است. رسانه‌های مختلف از لیستی که به بیرون درز کرده می‌گویند و گزینه‌ها مختلفی را برای وزارتخانه‌ها معرفی می‌کنند؛ بگذریم از اینکه هنوز خبر قطعی درباره برخی وزارتخانه‌ها مثل نفت و علوم و ارتباطات ندارند !

شایعات اما به همین‌جا ختم نمی‌شود. تکلیف لیست وزرا تا چند ساعت دیگر معلوم خواهد شد اما از دیشب شاهد یک انتشار یک شایعه دیگر در فضای مجازی هستیم؛ آن هم چیزی نیست غیر از استعفای ظریف!

برخی فعالان رسانه‌ای از استعفای ظریف از معاونت راهبردی می‌گویند! مثلا هنگامه شهیدی در توییتر نوشته: «اگر موضوع استعفای ظریف از معاونت خودساخته راهبردی درست باشد، منتظر کناره‌گیری هایی از نوع برجام‌های دیگر در دولت پزشکیان خواهیم بود».

یک فعال اصلاح‌طلب هم توییت کرده : «آقای دکتر پزشکیان! نکند استعفای آن بزرگ را پذیرفته باشی؟ او نباشد ما هم نیستیم. ما نباشیم منفورترین رئیس جمهور تاریخ ایران خواهی شد». یک کاربر دیگر با نام منبع آگاه هم زیر این توییت پرسیده: «ظریف؟»

به نظر می‌رسد که اگر استفعا یا حتی قهری در کار باشد در اعتراض به لیست وزرای پزشکیان است چرا که برخی کاربران با هشتک ظریف نباشه ما هم نیستیم، توییت و به لیست مورد بحث اعتراض کرده‌اند.

اعتراضات برخی فعالان اصلاح‌طلب از محمد فاضلی گرفته تا سعید شریعتی و آذر منصوری را به روند چینش کابینه و انتخاب وزرا در روزهای اخیر نباید نادیده گرفت.

نامه دیشب جبهه اصلاحات نیز شاهد دیگری بر این مدعا است که رابطه اصلاح‌طلبان و پزشکیان از همین حالا شکرآب شده است./خبر آنلاین

دوران تحصیل

ظریف که دانش آموخته دبستان و دبیرستان علوی تهران است، در سال ۱۳۵۵ و با ویزای دانشجویی راهی آمریکا شد، در کالج درو در سانفرانسیکو دیپلم گرفت، کارشناسی مطالعات بین‌الملل و کارشناسی ارشد روابط بین الملل را در دانشگاه ایالتی سانفراسیسکو گذراند و در سال ۱۳۶۷ دکترای مطالعات بین‌الملل خود را از دانشگاه دنور ایالت کلرادو دریافت کرد. وی همچنین کارشناسی ارشد دیگری در مطالعات بین‌الملل از دانشگاه دنور دریافت کرده است.

او در سال‌های ۵۷ تا ۵۹ مشاور سرکنسولگری ایران در سانفرانسیسکو بود و پس از آن تا سال ۶۱ مشاور سیاسی، رایزنی و کارداری نمایندگی ایران در سازمان ملل شد. مشاور علی اکبر ولایتی، وزیر خارجه وقت کشورمان در سال‌های ۶۷ و ۶۸، دیگر تجربه کاری وی در دوران تحصیل است./تابناک

استعفاء او در دوران دکتر روحانی

ظریف شب میلاد حضرت زهرا (س) طی پیامی در اینستاگرام از سمت وزارت امور خارجه ایران استعفاء داد.
وی در پیام خود نوشت: «با عرض تبریک به مناسبت میلاد خجسته حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، روز مادر و روز زن، از بزرگواری مردم عزیز و دلاور ایران و مسئولین محترم در ۶۷ ماه گذشته بسیار سپاسگزارم. از ناتوانی برای ادامه خدمت و تمام کاستی‌ها و کوتاهی‌ها در دوران خدمت صمیمانه پوزش می‌خواهم. شاد و سربلند باشید.»/تابناک

اندیشه معاصر

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط