10:39 - 1403/06/25

آغاز مرحله جدید دهک‌ بندی یارانه خانوار‌ها از مهرماه| حذف این گروه از یارانه بگیران+ چگونگی استعلام یارانه معیشتی با کد ملی

سرپرست هر خانواده می‌تواند با مراجعه به آدرس hemayat.mcls.gov.ir دهک اقتصادی خانوار و توضیحات مربوط به یارانه را به همراه اسامی اعضای خانوار خود ببیند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، آغاز مرحله جدید دهک‌ بندی یارانه خانوار‌ها از مهرماه کلید خورد، حذف این گروه از یارانه بگیران را که در اندیشه معاصر به آن می پردازیم، در پیش رو داریم. در ادامه چگونگی استعلام یارانه معیشتی با کد ملی را شرح خواهیم داد و یادآور می شویم که رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان از اعمال سومین مرحله به‌روز رسانی اطلاعات اقتصادی خانوار‌ها در مهرماه خبر داد و گفت: پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان با دریافت و پایش داده‌های اقتصادی جدید خانوار‌ها از سوی دستگاه‌های مختلف، براساس شاخص‌ها و متغیر‌های اقتصادی و رفاهی میزان وسع خانوار‌ها را دریافت و به‌روزرسانی می‌کند.

یارانه

آغاز مرحله جدید دهک‌ بندی یارانه خانوار‌ها از مهرماه

علیرضا محمدی با اشاره به بند “د” تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ که براساس آن، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است ضمن به روزرسانی داده‌ها، دو بار در سال با اتکا به داده‌های متقن و ثبتی پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان و واقعیت­‌های اقتصادی کشور، درآمد سرانه خانوار‌ها و قدرت خرید مردم، نسبت به شناسایی گروه‌های مشمول حمایت و مشمولان ماده ۱۳ قانون حّمایت از خانواده و جوانی جمعیت و برقراری حمایت­‌های یارانه‌­ای آنها و اعلام حذف گروه‌های پردرآمد از حمایت‌های یارانه‌ای اقدام کند، اظهار کرد: در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ نیز به به‌روزرسانی داده‌های خانوار‌ها اشاره و تاکید شده است.

وی با بیان اینکه آخرین به روزرسانی داده‌های اقتصادی خانوار‌ها در دی‌ماه سال ۱۴۰۲ اتفاق افتاده است، گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، قرار بر این بوده که شهریورماه سال ۱۴۰۳ نیز مرحله بعدی ثبت و اعمال به روزرسانی اقتصادی خانوار‌ها اتفاق بیفتد، از همین رو پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان اقدام به دریافت و پایش داده‌های اقتصادی جدید خانوار‌ها از سوی دستگاه‌های مختلف کرده تا براساس شاخص‌ها و متغیر‌های اقتصادی و رفاهی میزان وسع خانوار‌ها را بادریافت داده‌ها نسبت به بروزرسانی و اعمال دهک جدید اقدام کند.

محمدی در این میان نیز از عدم ارسال داده خانوار‌ها از سوی برخی دستگاه‌ها از جمله بانک مرکزی خبر داد و گفت: بانک مرکزی یکی از دستگاه‌های مهم داده‌ای محسوب می‌شود، اما تاکنون اطلاعات بانکی به این پایگاه برای این مرحله نرسیده است.

رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان در همین راستا از اعمال سومین مرحله به روزرسانی اطلاعات اقتصادی خانوار‌ها در اواخر شهریور یا مهرماه خبر داد و یادآور شد: طبق آئین‌نامه اجرایی بندالف، جز ۶، تبصره ۸ قانون برنامه و بودجه سال ۱۴۰۳، در سال جاری وسع‌سنجی، رتبه‌بندی و دهک‌بندی خانوارها، براساس شاخص‌های دریافتی از سوی دستگاه‌ها امسال برعهده وزارت تعاون و تصمیم‌گیری برای حذف یا اضافه افراد مشمول با سازمان هدفمندی یارانه‌هاست که البته به دلیل تغییرات در دولت، نهایی شدن آیین نامه مذکور به تعویق افتاد و قرار است در هفته آتی پس از نهایی شدن و به محض ابلاغ، نسبت به اعمال دهک‌های جدید اقدام شود.

چگونگی استعلام یارانه معیشتی با کد ملی

استعلام یارانه معیشتی با کد ملی و همچنین پنجره ملی خدمات دولت هوشمند my.gov.ir ، عنوان گزارشی است که در ادامه شرح داده ایم. اگر میخواهید از یارانه معیشتی خود مطلع شوید فقط کافیست در اندیشه معاصر بمانید و هر آنچه درباره استعلام یارانه معیشتی با کد ملی و پنجره ملی خدمات دولت هوشمند my.gov.ir برایتان شرح داده ایم را مطالعه کنید.

سرپرستان خانوار می‌توانند با استفاده از کد ملی یارانه خود را استعلام کنند. به سادگی می‌توانید در هر ساعتی از شبانه روز از وضعیت یارانه خود یا سایر افراد مطلع شوید. البته دقت داشته باشید که برای استعلام یارانه با کد ملی در این سامانه، باید به رقم سمت راست کد ملی تان توجه کنید؛ زیرا افرادی که رقم آخر یا سمت راست کد ملی شان زوج است، در روز‌های زوج امکان وارد شدن به این سامانه و استفاده از آن را دارند.

استعلام یارانه معیشتی با کد ملی

اشخاصی هم که رقم سمت راست کد ملی شان فرد باشد، در روز‌های فرد می‌توانند به این سامانه وارد شده و از آن جهت اطلاع از وضعیت یارانه شان استفاده کنند.

به هر حال، در این قسمت نحوه استعلام یارانه معیشتی با کد ملی را توضیح می‌دهیم تا از روش کلی آن مطلع شوید. به این ترتیب، با توجه به رقم آخر کد ملی تان می‌توانید در روز‌های مربوطه وارد شده و از خدمات سامانه بهره‌مند شوید.

جهت استفاده از این سامانه برای بررسی وضعیت یارانه تان هم باید اقداماتی را انجام دهید که در ادامه آن‌ها را توضیح داده ایم. این اقدامات لازم به منظور استعلام یارانه در سامانه مذکور، به شرح ذیل می‌باشند:

۱- در اولین قدم باید به این سایت وارد شوید که در بخش قبل نحوه انجام این کار را بیان کرده ایم؛ پس جهت وارد شدن به سامانه استعلام یارانه با کد ملی سرپرست دچار مشکل نخواهید شد.

۲- بعد از این که به صفحه اصلی سایت استعلام وارد شدید، شکل زیر را مشاهده می‌کنید. در گوشه بالا و سمت چپ این صفحه گزینه «ورود / ثبت نام» قرار گرفته است. بر روی آن کلیک کرده تا وارد مراحل بعدی استعلام شوید.

۳- سپس پنجره‌ای به شکل زیر برای تان نمایش داده می‌شود که شامل گزینه‌های ورود و ثبت نام است.

اگر قبلا در این سامانه ثبت نام کرده باشید، می‌توانید به راحتی وارد شوید؛ اما اگر تا کنون نام نویسی تان را در این سایت انجام نداده اید، برای استعلام یارانه با کد ملی و سریال شناسنامه ابتدا باید این فرایند را طی کنید.

جهت این امر کافی است شماره همراه، کد ملی و تاریخ تولدتان را در کادر‌های مربوطه قرار داده و پس از تایید کد امنیتی، گزنیه «ارسال کد اعتبارسنجی» را بزنید.

به این ترتیب می‌توانید مراحل ثبت نام را طی کنید.

راه دیگری هم برای استعلام یارانه با کد ملی سرپرست وجود دارد. این راه هم استفاده از کد دستوری ایجاد شده به همین منظور است.

کسانی که به هر دلیل امکان استفاده از سامانه را نداشته باشند، می‌توانند از طریق کد دستوری وضعیت یارانه شان را بررسی کنند. این روش حتی برای گوشی‌های ساده و غیر هوشمند هم جواب می‌دهد.

به هر حال، جهت این امر باید کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* را در تلفن خود شمار گیری نمایید.

بلافاصله پس از شماره گیری این کد، استعلام یارانه با کد ملی و سریال شناسنامه برای شما انجام گرفته و وضعیت دریافت یارانه تان مشخص می‌شود.

البته توجه داشته باشید که این روش هم تنها مشمول بودن یا نبودن خانواری که کد ملی سرپرست آن وارد شده برای دریافت یارانه را مشخص می‌کند؛ یعنی اطلاعات دیگری در مورد دهک بندی خانوار ارائه نمی‌دهد و امکان اعتراض به وضعیت یارانه از طریق این روش را هم نخواهید داشت.

برنامه استعلام یارانه با کد ملی سرپرست

از آن جایی که معمولا سامانه‌های مختلف دولتی دارای یک برنامه موبایلی می‌باشند، کاربران به دنبال برنامه استعلام یارانه با کد ملی هستند تا از این طریق وضعیت یارانه شان را پیگیری کنند. در‌ای رابطه باید بگوییم که تا کنون برنامه‌ای با این هدف به صورت رسمی ایجاد نشده است؛ از این رو متقاضیان امکان نصب اپلیکیشن خاصی جهت استعلام یارانه شان را ندارند.

با این حال، در هر لحظه می‌توانید از طریق گوشی موبایل تان به سامانه تعیین شده جهت استعلام یارانه مراجعه نموده و اطلاعات مربوطه به یارانه خود یا سایر خانوار‌ها را بررسی کنید؛ چرا که امکان ورود به این سامانه و استفاده از امکانات آن با گوشی موبایل هم در دسترس بوده و از این نظر محدودیتی ندارد.

البته ممکن است در ادامه برنامه استعلام یارانه معیشتی با کد ملی هم معرفی شده و در اختیار کاربران قرار گیرد؛ ولی تا این لحظه هنوز اپلیکیشن یا برنامه خاصی از طریق سامانه مربوطه معرفی نشده است که به محض معرفی شدن در اندیشه معاصر اطلاع رسانی خواهیم کرد.

دهک بندی یارانه با کد ملی

مرحله اول:

جهت استعلام از وضعیت دهک بندی یارانه با کد ملی تنها کافیست ابتدا به وارد سایت پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به نشانی sso.my.gov.ir/login بشین و اطلاعات خواسته شده را وارد و در پایان بر روی دکمه ارسال رمز یکبار مصرف کلیک کنید.

مرحله دوم:

سپس یک کد برای شما ارسال می‌شود که باید آنرا وارد کنید.

مرحله سوم:

در این مرحله می‌بایست اطلاعات خواسته شده زیر را را وارد و در انتها بر روی دکمه تایید کنید.

شماره ملی سرپرست خانوار

شماره حساب واریز یارانه

مشخص کردن تعداد خانوار

شماره ملی یکی از اعضای خانوار تحت پوشش

مرحله چهارم:

و بالاخره در پایان نتیجه بررسی دهک بندی یارانه شما توسط دولت که با بررسی اطلاعات دارایی و مالی خانوار شماست، نمایش داده می‌شود.

نکته مهم این است که برای ثبت درخواست واریز یارانه می‌توانید با از سامانه hemayat.mcls.gov.ir استفاده کنید.

دهک بندی خانوار بر این مبنا

یارانه نقدی براساس شاخص‌های مورد استفاده در پایگاه رفاه ایرانیان، اقتصادی و اجتماعی پرداخت می‌شود و مسائلی مثل داشتن خودرو و ارزش آن، رقم تراکنش‌های مالی و بانکی، درآمدها، معلولیت، بیماری خاص و… می‌تواند روی دهک‌بندی خانوار تاثیر بگذارد.

سازمان هدفمندی، اطلاعات مربوط به بخش خودرو را از پلیس راهور، اطلاعات مربوط به تراکنش‌های بانکی را از بانک مرکزی، درآمد خانوار را از خزانه و صندوق‌ها دریافت می‌کند و آنها را با مواردی مثل اطلاعات مربوط به ساختار خانوار، معلولیت، بیماری خاص و… ادغام می‌کند تا در نهایت پرونده رفتار مالی و اقتصادی خانواده در یک دوره مشخص تهیه شده و جایگاه خانوار در دهک‌بندی را نشان دهد.

علت پرداخت نشدن یارانه نقدی را می‌توان با ثبت اعتراض در سامانه حمایت پیگیری کرد. در این سایت سرپرستان خانوار علاوه بر رویت شناسنامه اقتصادی خانواده و مشاهده آخرین وضعیت دهک‌بندی خانوار زیرپوشش خود می‌توانند، اعتراض و درخواست بررسی مجدد اطلاعاتشان را ارائه دهند. درخواست واریز یارانه برای فرزند تازه متولد شده نیازمند مراجعه حضوری است و همراه مدارک مورد نیاز که توسط سازمان هدفمندی اعلام شده، باید به دفاتر پلیس به‌اضافه ۱۰ ارائه شود.

پنجره ملی خدمات دولت هوشمند my.gov.ir

نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مصوب نمودند که سازمان اداری و استخدامی کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های عمومی، به منظور ارائه خدمات دولت الکترونیکی و همچنین، کاهش مراجعات مردمی به دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های عمومی، تمامی اقدامات لازم را برای راه اندازی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند و اتصال به شبکه، اعمال نمایند.

ورود به سامانه my.gov.ir

در همین راستا، پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، در آدرس اینترنتی my.gov.ir، راه اندازی شد.

در پاسخ به این سوال که پنجره ملی خدمات دولت هوشمند my.gov.ir چیست؛ می‌بایست بیان نمود که این سامانه، راهی امن و مطمئن، برای دسترسی اینترنتی به خدمات دولتی، از طریق یک سیستم متحد می‌باشد. این سایت با هدف ایجاد سهولت در ارائه خدمات دولتی به شهروندان راه اندازی شده و از طریق این سامانه، شهروندان می‌توانند با یک مرتبه احراز هویت، از تمامی خدمات دولتی به طور رایگان، بهره‌مند شوند.

به طور کلی می‌توان گفت، درگاه مذکور، با هدف حفظ حریم خصوصی کاربران، از طریق ارتقای امنیت و احراز هویت به روش‌های نوین، احراز هویت یکپارچه با بهبود سیستم ارائه خدمات و دسترسی سریع به خدمات، از طریق تجمیع خدمات و سامانه‌های دولتی و عمومی در یک پنجره واحد، راه اندازی شده است.

از طریق ورود به سایت پنجره ملی خدمات دولت هوشمند sso.my.gov.ir می‌توان، بدون نیاز به احراز هویت مجدد، از خدمات یکپارچه استفاده نمود. همچنین، نشان کردن خدمات و سرویس‌های پر‌استفاده در پروفایل کاربری به منظور دسترسی سریع، بخش صندوق ورودی برای پیام‌های مهم دولتی، تحت عنوان کارپوشه پیام ایران و مشاهده و دسترسی سریع به خدمات پر کاربردی که بیشترین استفاده را از سوی شهروندان داشته است، از دیگر خدمات این سامانه می‌باشد.

پیشرفت تکنولوژی و تاثیر آن بر زندگی مردم روز به روز بیشتر می‌شود و با توجه به افزایش نیاز‌های مردم، استفاده از فناوری‌های به روز و خدمات الکترونیک بسیار کارآمد است.

به همین دلیل، دولت تلاش کرده است بتواند تمامی خدماتی که از طریق دستگاه‌های مختلف به متقاضیان ارائه می‌شود را در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند گرد هم بیاورد و تا جای ممکن، ارائه خدمات به صورت اینترنتی صورت گیرد تا در وقت و انرژی صرفه جویی شود. همچنین، ثبت نام یارانه جاماندگان نیز از طریق این سایت انجام می‌شود.

به همین دلیل، در اندیشه معاصر سعی شده است به سوال اینکه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند چیست پرداخته شود و جزئیات بیشتری از این سایت شامل نحوه ورود، ثبت نام و امکانات سامانه my.gov.ir و ورود به سامانه دولت من ارائه شود تا راهنمای کاربران باشد.

پنجره ملی خدمات دولت هوشمند چیست؟

با توجه به افزایش نیاز‌های مردم و همچنین پیشرفت و گسترش فناوری و تبدیل شدن آن به بخش حیاتی جامعه، دولت نیز در تلاش است تا با فراهم کردن بستر اینترنتی، خدمات مختلف خود را بدون نیاز به حضور مردم در ادارات به آن‌ها ارائه دهد.

در نتیجه، بسیاری از خدمات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان اداری و استخدامی کشور، نهاد‌های عمومی و دستگاه‌های اجرایی دستگاه‌ها موظف اند که امکان دسترسی به خدمات خود را از طریق اینترنت فراهم نمایند.

اما پنجره ملی خدمات دولت هوشمند چیست؟

برای تحقق این هدف، دولت تصمیم گرفت تا سامانه‌ای ایجاد کند که مرکز ارائه انواع مختلف خدمات باشد. در نتیجه، پنجره ملی خدمات دولت هوشمند تاسیس گشت و مرجع دسترسی مردم به خدمات دستگاه‌های مختلف شد.

امکانات ارائه شده در این سامانه شامل مواردی مانند خدمات حوزه مسکن، احراز هویت یکپارچه، خدمات حوزه آموزش و خدمات حوزه سلامت می‌باشد که برخی از آن‌ها بدون نیاز به انجام احراز هویت نیز قابل دسترسی هستند.

تمامی امکانات ارائه شده در سامانه my.gov.ir و یا دولت من به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است و یکی از خدمات پر کاربرد آن، کارپوشه سامانه پیام ایران می‌باشد که یک صندوق برای دریافت پیام‌های مهم دولتی است.

همچنین، طبق اطلاعیه سازمان هدفمند سازی یارانه ها، ثبت نام جاماندگان و منصرف شدگان دریافت یارانه در تاریخ‌های مقرر شده می‌توانند به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند my.gov.ir مراجعه نمایند و ثبت نام خود را جهت دریافت یارانه از طریق این سایت انجام دهند که توضیحات بیشتر در مقاله زیر ارائه شده است.

نحوه ورود به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند my.gov.ir

به گزارش اندیشه معاصر،با توجه به این که تمامی دستگاه‌ها باید خدمات خود را از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند نیز ارائه دهند، بسیار مهم است که افراد نحوه ورود به این سامانه را بدانند، زیرا لازمه دسترسی به تمامی امکانات این سایت، ورود به صفحه کاربری می‌باشد. به همین جهت در اندیشه معاصر، نحوه ورود به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند my.gov.ir ارائه شده است.

دو راه برای ورود به سامانه دولت هوشمند وجود دارد که اولین راه، ورود از طریق شماره همراه است که در ادامه توضیح داده می‌شود و سپس به راه دوم ورود پرداخته خواهد شد.

ورود به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند از طریق شماره همراه

ابتدا در مرورگر خود آدرس my.gov.ir را بنویسید تا به صورت مستقیم به سایت دولت هوشمند sso.my.gov.ir منتقل شوید.

در صفحه باز شده، شماره همراه و کد امنیتی را وارد نمایید و روی ارسال کد فعال سازی کلیک نمایید.

حال کد ارسال شده به شماره همراه خود را در سامانه بنویسید و روی ورود به سامانه کلیک کنید.

ورود به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند از طریق اپلیکیشن دولت همراه

راه دوم ورود به پنجره ملی خدمات دولت من، از طریق اپلیکیشن دولت همراه می‌باشد که برای این منظور کافی است روی عنوان ورود با Qr code کلیک کنید.

اکنون باید اپ دولت همراه را اجرا کنید و از منو سمت راست، گزینه ورود به درگاه با Qr code را انتخاب نمایید و بارکد را اسکن کنید.

همچنین می‌توانید با مرورگر گوشی خود به سامانه دولت من وارد شوید و این مراحل را بدون نیاز به مراجعه به اپ دولت همراه انجام دهید.

نحوه ثبت نام در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند my.gov.ir

سامانه دولت من یا همان پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، مرکز ارائه خدمات گوناگون در حوزه‌های مختلف است که کاربران می‌توانند با ورود به پنا کاربری خود، به آن‌ها دسترسی داشته باشند.

در نتیجه لازم است که افراد در این سایت ثبت نام کنند و به حساب کاربری خود بروند. به همین جهت در اندیشه معاصر این بخش، نحوه ثبت نام در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند my.gov.ir ارائه شده است.

نحوه ثبت نام در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند

ابتدا در مرورگر خود آدرس my.gov.ir را بنویسید تا به صورت مستقیم به سایت دولت هوشمند منتقل شوید.

در صفحه باز شده، شماره همراه و کد امنیتی را وارد نمایید و روی ارسال کد فعال سازی کلیک نمایید.

حال کد ارسال شده به شماره همراه خود را در سامانه بنویسید و روی ورود به سامانه کلیک کنید. پس از ورود به سامانه، به صفحه پروفایل احراز هویت منتقل می‌شوید.

با توجه به اینکه برخی از امکانات پنجره ملی خدمات دولت هوشمند نیاز به احراز هویت دارند، می‌توانید به در این صفحه، فرم احراز هویت را نیز تکمیل نمایید و در غیر این صورت، به بخش مورد نظر خود بروید.

برای جلوگیری از ورود داوطلبان دستگاه‌های دولتی به سامانه‌های مختلف، سامانه‌ای واحد و مجزا مانند پنجره خدمات دولت هوشمند برای کلیه سازمان‌های دولتی در نظر گرفته شد.

از این رو برای استفاده از خدمات مختلف این سازمان‌ها لازم است به این سامانه وارد شوید. یکی از این دستگاه‌های دولتی فرماندهی کل نیروی انتظامی می‌باشد که به این سامانه متصل شده است. ثبت نام اینترنت رایگان خدمات دولت هوشمند

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به افرادی که در سه دهک پایین درآمدی قرار دارند اینترنت رایگان در در نظر گرفته است که این افراد می‌توانند با مراجعه به درگاه ملی خدمات دولت نسبت به دریافت اینترنت رایگان my.gov.ir اقدام نمایند.

اینترنت رایگان درگاه ملی خدمات دولت به صورت دائمی و چهارماه است که هر چهار ماه یکبار تمدید می‌شود.

افرادی که جزو سه دهک پایین درآمدی جامعه هستند و یارانه ۴۰۰ هزار تومانی دریافت می‌کنند می‌توانند نسبت به ثبت نام اینترنت رایگان درگاه ملی خدمات دولت من اقدام کنند.

ورود به سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند my.gov.ir

برای ورود به سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ابتدا وارد سایت my.gov.ir شوید با وارد کردن شماره تلفن همراه به نام خود برای شما پیامکی ارسال خواهد شد که شامل کد تایید می‌باشد که آن را باید در کادر تعیین شده وارد کنید.

کد ارسال شده را در کادر وارد کنید تا بتوانید وارد سامانه شوید./اندیشه معاصر

پایان/*

اندیشه معاصر را در ایتا، روبیکا، پیام رسان بله و تلگرام دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط